Kotti paranteli jälleen piste-ennätystään

13.12.2004 Suomalaislaituri Tuukka Kotin hyvät esitykset USA:n yliopistokentillä jatkuvat. 204-senttinen Kotti pisti jo kolmannen kerran kuluvalla kaudella uusiksi piste-ennätyksensä. Kotti heitti ottelussa Wichita Statea vastaan 22 pistettä.

Providencea edustava Kotti oli pelissä aktiivinen ja vaikea pysäytettävä vastustajalle. Wichita State joutui rikkomaan Kottia tuon tuosta ja hän tekikin pisteistään 12 bonusviivalta (15 yritystä). Seitsemästä kahden pisteen heitoistaan Kotti pisti sisään viisi.  

Tuukka Kotti otti ottelussa myös seitsemän levypalloa ja riisti kahdesti. Peliminuutteja hän sai eniten Providencen joukkueesta, kaikkiaan 37.  

Providence kärsi Kotin ennätyspelistä huolimatta kotonaan 86-90-tappion.  

Esa Mäki-Tulokkaan Long Island kärsi sekin tappion, kun Hartford piti kotikentällään pintansa lukemin 74-60. Mäki-Tulokas pelasi 30 minuuttia, kauhoi yhdeksän levypalloa ja teki viisi pistettä. Edellisessä ottelussaan Long Island voitti jatkoajan jälkeen Albanyn 80-76. Mäki-Tulokkaan heitto ei ottanut kulkeakseen ja hän jäi nollille, mutta jakeli kuusi koriinjohtanutta syöttöä ja riisti kaksi kertaa 32 minuutissa. 

Shawn Huffin Valparaiso saalisti kauden avausvoittonsa, kun Jarryd Loyd onnistui vapaaheitossaan 1,8 sekuntia ennen loppua ja heitti 72-71-voiton Wisconsin-Milwaukeesta. Huff ei ottelussa pelannut. Edellisessä pelissään Valparaiso hävisi niukasti Indiana Statelle vieraissa 68-70. Huff kokosi 19 minuutissa kuusi pistettä ja kolme syöttöä.  

Olli Ahvenniemi torjui kolme vastustajan heittoa, kun hänen edustamansa Maine hävisi vieraissa Morgan Statelle 63-71. 206-senttinen Ahvenniemi nosteli myös kaksi pistettä ja otti kolme levyriä pelattuaan kuusi minuuttia.  

213-senttinen Artur Surov kaapi kolme levypalloa neljässä minuutissa, kun Saint Joseph’s sai takkiinsa San Fransiscolta lukemin 54-80. Voittopelissä (84-56) UC Davisia vastaan Surovin tilille merkittiin yksi heitontorjunta ja kuusi peliminuuttia.  

Yliopistotulokas Sami Pekkola teki St. Francis –uransa avauspisteet Columbiaa vastaan. Pekkola pussitti kuusi pistettä, vei nimiinsä viisi levypalloa ja antoi neljä syöttöä. Peliminuuttejakin kertyi mukavasti 20. St. Francis hävisi pelin 57-65.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Miikka Muurinen debytoi pirteästi Petteri Koposen alaisuudessa nuorten Euroliigassa

Petteri Koposen valmentama Next Generation -kutsujoukkue sijoittui Dubain turnauksessa kolmanneksi. Joukkueen riveissä pelasi täksi kaudeksi Yhdysvaltain high school -kentille Sunrise Christianiin siirtynyt Miikka Muurinen.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

25.3.2024 10:43 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen johdatti Kalev/Cramon runkosarjan ykköseksi

Viron ja Latvian yhteisliigassa saatiin runkosarja paketoitua ja Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Alexander Madsen pääsi juhlimaan tärkeitä pisteitä Espanjassa ja Perttu Blomgren heitti joukkueensa ABA2:n pudotuspeleihin.

25.3.2024 09:22 Suomalaiset ulkomailla

Osku Heinonen Islannista Italiaan loppukaudeksi

Heinosen uusi seura on Italian Serie A2 -sarjassa pelaava San Giobbe Chiusi.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

Näytä lisää vastaavia