Kouvot Seppälän viime sekunnin korilla välieriin

9.4.2016 Korisliigassa nähtiin todellinen lauantai-iltapäivän trilleri, kun Kouvot isännöi Salon Vilpasta viidennessä puolivälierässä. Välieriin menijäksi selviytyi lopulta hurjan loppukirin ansiosta Ilari Seppälän voittokorilla Kouvot, joka kukisti Vilppaan 85-83 (39-41).

Alexander Madsen urakoi reilut 38 minuuttia, kun Kouvot nousi ilmiömäisellä kirilla Vilppaan ohi välieriin. Kuva: Matti Koskinen

Vilpas sai otteluun lentävän lähdön, kun ensimmäiset vajaat neljä minuuttia kirjattiin vieraille 0-9. Kotijoukkueen aikalisän jälkeen kuitenkin Kouvot sai hieman juonen päästä kiinni ja kipusi juuri ennen erätaukoa pisteen päähän (21-22).

Toisella kymmenminuuttisella Vilpas sai virtaa Austin Dufaultin 11 perättäisestä pisteestä, johon kuitenkin isäntien D.J. Richardson vastasi puolestaan 10 peräkkäisellä pisteellä ja vei Kouvot 39-38 -johtoasemaan. Upean pelin pelanneen Doug Wigginsin kolmonen vei kuitenkin salolaiset kahden pisteen johtoon puoliajalle mentäessä.

Toinen puoliaika näytti pitkään kuuluvan salolaisille, Vilppaan käydessä parhaimmillaan jo 15 pisteen karkumatkalla energisen ja ajoittain tukahduttavan puolustuksensa siivittämänä. Päätösjaksolle lähdettiin vierailijoiden 13 pisteen karkumatkalta.

Siinä missä Vilpas näytti pitkään vievänsä ottelun, tykitti Kouvot ikimuistoisen kirivaihteen silmään päätösjakson loppuminuuteilla.

Tasan kaksi minuuttia ennen päätössummeria Vilpas johti ottelua vielä kahdeksan pisteen marginaalilla. D.J. Richardson Show nosti Kouvot kuitenkin isäntien henkiin heränneen puolustuksen avustuksella jo 83-81 –johtoon reilu minuutti ennen loppua henkilökohtaisella 10-0 –pisteputkellaan.

Wiggins toi salolaiset vielä tasoihin 20 sekuntia ennen loppua vapaaheittoviivalta, mutta Kouvoja ei ollut enää pysäyttäminen. Ensimmäisen voittokorin yrityksen Vilpas sai vielä pysäytettyä, mutta päätyrajan jälkeisestä kuviosta heiton ja hyökkäyslevypallon saanut kotijoukkue onnistui saamaan pallon vielä Ilari Seppälän käsiin, joka nosti Kouvot ilmiömäisen kirin huipennukseksi 85-83 –voittoon.

Vilpas onnistui saamaan vielä Monyea Prattin toimesta kolmen pisteen heiton ilmaan, mutta korirauta ei suostunut ottamaan palloa vastaan ja Mansikka-ahon urheiluhalli vapautui villiin juhlintaan. Kouvot jatkaa täten tietään välieriin. Vilppaan kausi taas koki synkimmän mahdollisen lopetuksen.

- Olimme vuosi sitten Bisonsia vastaan ratkaisupelissä yhtä tukalassa tilanteessa ja tuolloinkin Richardson nousi huikealla panoksellaan esiin. Meillä oli siis kokemusta tuosta jamasta ja nyt onnistuimme. Olen onnellinen, että Ilari pääsi nostamaan voittokorin, sanoi Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen, joka tunnusti ettei pystynyt täysin rinnoin nauttimaan Vilppaan kaadosta.

- Lankomiehen joukkueen pudottaminen ei ole mukavaa. Haluan onnitella Vilpasta upeasta kaudesta.

Kouvojen riveistä kovinta jälkeä tekivät huikean päätösneljänneksen pelannut Richardson (30/4) sekä vakuuttavasti 38 minuuttia kentällä uurastanut Alexander Madsen (14/7/2 syöttöä/2 riistoa).

Vilppaan takamies Doug Wiggins (34/3 syöttöä/4 riistoa) teki kaikkensa pitääkseen joukkueensa mukana pudotuspeleissä ja sai hyvin tukea liigan kenties monipuolisimmalta laiturilta Monyea Prattilta (12/15/6 syöttöä).

Ottelutilastot: Vilpas - Kouvot

Kouvot matkaa välieriin otteluvoitoin 3-2.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.