Kuisma ja Kausaite helmikuun pelaajat

1.3.2002 Suomen Koripalloliitto on valinnut SM-Koriksen helmikuun Viking-pelaajaksi Hongan Martti Kuisman. Naisten puolella kuukauden pelaajan tittelin vei nimiinsä Panttereiden liettualaisvahvistus Jurgita Kausaite. Kummatkin pelaajat auttoivat kuukauden aikana joukkueensa runko- ja jatkosarjojen voittoihin.

205-senttisen Kuisman meriittilista helmikuulta on henkilökohtaisella tasolla hämmästyttävä. Otsikoihin hän nousi 61 pisteen suorituksellaan BC Jyväskylää vastaan viime keskiviikkona. Sen lisäksi, että Kuisman heittokäsi kävi keskiviikkona tarkasti, on se tehnyt tuhoisaa jälkeä koko kuukauden ajan. Kuisma heitti helmikuussa heittonsa sisään kaikilta etäisyyksiltä huikealla onnistumisprosentilla; kakkosista upposi 70,6 (24/34), kolmosista 52,4 prosenttia (22/42) ja vapaaheitoista kaikki 18 yritystä. Pisteitä Kuisma teki helmikuun kuudessa pelissä keskimäärin 22,0 Hongan porskuttaessa voittoon kaikissa niissä.

Mainittakoon, että Kuismalla on meneillään 27 peräkkäisen onnistuneen vapaaheiton putki. SM-Koriksen ennätys, 48 peräkkäistä vaparia sisään, on jo edesmenneen Kalevi Pietikäisen nimissä ja peräisin pelikaudelta 1981-82.

Martti Kuisman otteet ovat olleet syksyn loukkaantumisten jäljiltä nousujohteiset. Sen sijaan naisten puolella helmikuun pelaaja Jurgita Kausaite on pitänyt yllä tehokasta tahtiaan läpi kauden. Kausaite valittiin kuukauden pelaajaksi nimittäin ensimmäisen kerran jo lokakuussa. Helmikuussa Pantterit voitti Kausaiten johdolla viidestä ottelustaan neljä, jotka toivat jatkosarjan voiton ja koko pudotuspeliruljanssin kestävän kotikenttäedun. Kausaite heitti keskiarvokseen helmikuussa 24,6 pistettä, jonka lisäksi hän noukki 15,4 levypalloa ja kirjautti 2,6 riistoa. Kahden pisteen heitoistaan 180-senttinen Kausaite pussitti 56,8 prosenttia (42/78).

Miesten SM-Koriksessa ja naisten SM-sarjassa aiemmin kuluvalla kaudella kuukauden pelaajan arvoisesti ovat pelanneet Joensuun Katajan Jukka Toijala ja Pussihukkien Anu Mahlamäki (tammikuu), Salon Vilppaan Derrick Stroud ja Hongan Heta Korpivaara (joulukuu), Hongan Lonnie Cooper ja Huiman Sari Puranen (marraskuu) sekä BC Jyväskylän Petri Virtanen ja Panttereiden Jurgita Kausaite (lokakuu).

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia