Lahti varmisti runkosarjan kakkospaikan

16.3.2005 Namika Lahti nauttii miesten Sparliigan pudotuspeleissä kotiedusta myös välierissä, mikäli joukkue sinne selviää. Asia varmistui, kun Lahti otti 75-71 (28-35) –voiton Joensuun Katajasta keskiviikon kierroksella. Runkosarjan kakkospaikka varmistui, kun samaan aikaan Pussihukat hävisi.

Lahden tehot jakaantuivat tasaisesti, ja taisteluottelun ratkaisu olivat Mario Woodsonin viimeisen minuutin kolme kullanarvoista hyökkäyslevypalloa. Lahtea vastaan on kauden aikana tehty paljon pisteitä, mutta nyt puolustus oli tiivis ja Katajan ilottelu hyökkäyspäässä estyi.  

Menetyksiä ottelussa kirjattiin Katajalle Lahteen nähden tuplamäärä. Katajan pudotuspelipaikka jää riippumaan viimeisen kierroksen tapahtumista. 

KTP otti askeleen kohti kotietua 

KTP nujersi kotonaan Porvoon Tarmon pistein 99-79 (47-43), ja on vahva tarjokas runkosarjan neljän parhaan joukkoon. KTP:stä viisi pelaajaa teki 14 pistettä tai enemmän. Puolustuksessa joukkue pystyi eliminoimaan Tarmon pelätyn kaukoheittouhan, ja vieraiden kolmosprosentti jäi 26:een.  

Levypallot jäivät kotkalaisten näppeihin lukemin 41-30. KTP voi myös jäädä runkosarjan viidenneksi, joten paljon on pelissä silläkin ensi sunnuntaina pelattavalla runkosarjan päätöskierroksella.  

Kisner piti Vilppaan toiveet elossa 

Vasta päätöskierroksella ratkeaa myös, kumpi joutuu karsimaan, Salon Vilpas vai Pyrbasket. Vilppaan osalta homman hoiti Tim Kisner, joka johti joukkueensa Vantaalla 86-100 (53-49) –voittoon Pussihukista.  

Päätösneljänneksellä Kisner (30/3) joko itse teki korit tai järjesti tekopaikat muille. PuHun tehokkain oli Phil Hickey 22 pisteellä.  

Vilppaan täytyy karsinnat välttääkseen kaataa päätöskierroksella KTP ja toivoa Pyrbasketin tappiota Äänekosken Huimalle. Pussihukkien runkosarja päättyi, ja kotietu puolivälierissä on vantaalaisille varma. 

Honka sukelsi myös Lappeenrannassa 

Lappeenrannan NMKY suisti Hongan syvemmälle tappiokuiluun nujertamalla espoolaiset numeroin 99-68 (50-31). Honka on voittanut kymmenestä viimeisestä pelistään yhden.  

NMKY:n Pasi Riihelä ja Andre Foreman heittivät kumpikin 24 pistettä, ja syöttötilasto meni kotijoukkueelle peräti 17-4. Hongasta uusi vahvistus Donald Williams kykeni 19 pisteen saldoon.  

Hongan pääsy pudotuspeleihin on epävarmaa, kaikki riippuu päätöskierroksen tapahtumista. Viimeksi Espoossa on jääty pudotuspelien ulkopuolelle keväällä 1994. 

Aura Basket pystyi Tampereella voittoon 

Aura Basket teki Vilpas Vikingsille palveluksen oltuaan pisteen Pyrbasketia parempi. Lukuihin 89-90 (54-43) päättyneen jännitysnäytelmän ratkaisi ottelun korikuningas Niilo Lehtilä (32/4), joka upotti onnekkaan kolmen pisteen heiton kolme sekuntia ennen loppua.  

Aura upotti kolmen pisteen heitoistaan tasan puolet (12/24), ja kuudesta osumasta vastasi Lehtilä.  

Pyrbasketin otteissa näkyivät paineet, sillä joukkueella oli voitolla tilaisuus välttää karsinnat varmuudella. Kaatamalla Huiman päätöskierroksella tamperelaiset eivät karsintoihin joudu. 

Korihait kellisti Huiman 

Kierroksen ainoa merkityksetön kamppailu nähtiin Uudessakaupungissa, jossa Korihait pesi ykkösdivisioonaan putoavan Huiman pistein 92-84 (40-39).  

Korihaiden ryhmästä löytyi laajasti ratkaisuvalmiutta, kun kuusi miestä pystyi kaksinumeroisiin teholukuihin. DeeAndre Hulett oli tehokkain 23 pisteellä. 

Korihait valmistautuu SM-karsintasarjaan, johon osallistuvat divisioonasta FoKoPo ja Lapuan Korikobrat sekä Pyrbasket tai Vilpas. 

(STT – Koris.net)



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/sparliiga/

Asiat

 
26.4.2024 10:13 Korisliiga

Salon Vilpas naarasi Vili Nymanin siirtomarkkinoilta

Vilpas on solminut yksivuotisen sopimuksen 26-vuotiaan Vili Nymanin kanssa. Päättyneellä kaudella KTP-kasvatti tilastoi KTP-Basketille 10,6 pistettä ottelua kohti.

26.4.2024 10:03 Korisliiga

Darko Mihajlovic KTP-Basketin päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella Korihaita luotsannut Darko Mihajlovic on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Seura tiedotti samalla, että Michael Pounds toimii joukkueen apuvalmentajana.

26.4.2024 08:10 Korisliiga

Ivan Ivanovic Korihaiden päävalmentajaksi

Uudenkaupungin Korihaiden Korisliiga-joukkueen päävalmentajaksi on nimitetty kahden vuoden sopimuksella viime syksynä Uuteenkaupunkiin saapunut montenegrolainen Ivan Ivanovic, 43.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

25.4.2024 11:40 Korisliiga

Greg Gibson tiimeineen jatkaa Nokian peräsimessä

BC Nokia tiedottaa valmennusryhmänsä pysyvän ennallaan myös ensi kaudelle.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

23.4.2024 12:49 Korisliiga

Timo Heinoselle 4000 pudotuspeliminuuttia täyteen

Helsinki Seagullsin Timo Heinonen rikkoi maanantaina ensimmäisenä pelaajana kautta aikain SM-playoffseissa 4000 otteluminuutin rajan.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

22.4.2024 12:44 Korisliiga

Kauhajoen ja Seagulls toinen välierä maanantaina vapaasti katsottavissa Jimillä

Korisfaneja hemmotellaan maanantaina, kun Korisliigan toiset välierät pelataan. Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin toinen välierä on vapaasti katsottavissa Jimiltä alkaen klo 18:15.

22.4.2024 12:39 Korisliiga

Riku Laine Tampereen Pyrintöön

Pyrintö on solminut uuden 1+1 muotoisen pelaajasopimuksen 26-vuotiaan Riku Laineen kanssa. Kahdeksan kautta Korisliigaa pelannut Laine tunnetaan kovana työntekijänä, joka on valmis taistelemaan joukkueensa eteen viimeiseen saakka.

Näytä lisää vastaavia