Lahti yllätti Hongan Korisliigassa

16.2.2008 Namika Lahti yllätti Espoon Hongan Korisliigan lauantaikierroksella. Voitto jäi Lahteen numeroin 76–72 (39–43), ja samalla katkesi espoolaisten kuuden ottelun voittoputki.

Tauon molemmin puolin isännille liikaa siimaa tarjonnut Honka sortui Lahdessa vaisuun heittopeliin upottamalla kakkoset vain 48 prosentin tarkkuudella. Honka taisteli silti loppuun asti voitosta, kunnes Lahti rankaisi viimeisen kahden minuutin aikana kavuten voittoon tilanteesta 69–70.

– Täysin voitettavissa ollut peli, mutta sössimme sen itse aivan lopussa muun muassa pariin pahaan pallonmenetykseen, Hongan apuvalmentaja Tero Kuivalainen tilitti.

Kotijoukkueesta selkeästi kovimmassa iskussa oli Pierre Jallow. Hän kunnostautui Hongan kaadossa 26 pisteellä ja kuudella levypallolla.

500. pääsarjaottelunsa Lahdessa pelanneen Hongan tehokkain oli 20 pinnaa heittänyt Petteri Koponen.

Kataja ja Korihait tärkeisiin voittoihin

Joensuun Kataja paranteli asemiaan taistelussa Korisliigan viimeisistä pudotuspelipaikoista, kun se löi kotonaan Tampereen Pyrinnön 95–78 (47–40).

Ennakolta tiukasta ottelusta ei lopulta kummoista jännitysnäytelmää tullut. Kataja nappasi jo ensimmäisellä neljänneksellä reilun kymmenen pisteen johdon eikä päästänyt sen jälkeen Pyrintöä enää edes kunnolliselle iskuetäisyydelle.

Loppuhetkillä Katajalla oli varaa jopa päästää vastustaja siistimään tappiolukemiaan kymmenellä pinnalla.

Katajan johdatti voittoon 26 pistettä tehnyt Andre Foreman. Muut isäntien tehopelaajat olivat Anssi Kinnaslampi (20/1), Louis Hinnant (19/6). Vierasjoukkueen tehoista vastasivat etupäässä Damon Williams (17/13) ja Damion Dantzler (17/10).

Myös Uudenkaupungin Korihait nappasi pudotuspelipaikkataiston kannalta erittäin arvokkaan voiton. Länsirannikolla vieraillut Porvoon Tarmo sai poistua kotimatkalle tyhjin käsin loppunumeroiden oltua 99–84 (46–45).

Ottelu eteni äärimmäisen tasaisena aina kolmannen neljänneksen jälkipuoliskolle saakka. Myös viimeisen kymmenminuuttisen Korihait aloitti vahvasti ja varmisti näin käytännössä voiton itselleen.

Kotijoukkueen sankariksi nousi Glenn Stokes, joka pussitti kolmesti kaaren takaa ja heitti Korihaille yhteensä peräti 33 pinnaa. Tarmon paras sekä pisteissä että levypalloissa oli Mark McCarroll (18/12).

Karhu piinasi ToPoa

Korisliigaa johtava ToPo sai tehdä täyden päivätyön napatakseen voiton sarjataulukon toisessa päässä komeilevasta Kauhajoen Karhusta. Sarjanousija antautui yllättävän tiukan taiston jälkeen 95–82 (53–41).

ToPo nappasi ensimmäisellä jaksolla noin kymmenen pisteen johdon, mutta Karhu sinnitteli hyvin pelissä mukana eikä päästänyt eroa repeämään sen suuremmaksi. Vasta kolmannen neljänneksen lopulla ToPo sai venytettyä johtoaseman sellaiseksi, että voitto oli käytännössä varma.

Kotijoukkue heitti tarkemmin, mutta hävisi vastaavasti levypallot selkeästi. Kovimmassa vireessä oli henkilökohtaisen ennätyksensä 30 pistettä pussittanut Elias Kajander. Vierailijan paras oli Mario Porter (24/7).

(STT)

Korisliigan täydelliset ottelutilastot sekä muita tilastoja löytyy Koripalloliiton tilastopalvelusta, www.basket.fi.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

21.3.2024 15:00 Korisliiga

Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

19.3.2024 09:32 Korisliiga

Alterique Gilbert loppukaudeksi Seagullsin vahvuuteen

Korisliigan ylemmän jatkosarjan ykkösenä viihtyvä Helsinki Seagulls on solminut loppukauden kattavan sopimuksen 26-vuotiaan takapelaajan kanssa.

18.3.2024 10:17 Korisliiga

Salon Vilppaalle 1000 pääsarjaottelua täyteen

Korisliigassa parhaillaan kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Vilpas tarvitsi rajapyykkiin 24 pelikautta.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia