Lahtisen Georgia Tech voittoon ACC-konferenssin avauksessa

4.1.2019 08:39 NCAA:n konferenssiottelut käynnistyivät tällä viikolla toden teolla suomalaisnaisten osalta ja Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech taisteli tiensä hienoon avausvoittoon. Marika Korpinen ja Ninni Salmi nappasivat voitot viimeisistä konferenssin ulkopuolisista kohtaamisista.

Tulokaskauttaan pelaava Lotta-Maj Lahtinen heitti Georgia Techin konferenssiavauksessa seitsemän pistettä. Kuva: Ville Vuorinen

Lotta-Maj Lahtinen ylsi seitsemään pisteeseen Georgia Techin taistellessa voiton Boston Collegesta ACC-konferenssin avauskohtaamisessa numeroin 81-76 (39-31). Lahtinen sai 25 minuuttia peliaikaa ja merkkautti pisteiden lisäksi yhden syötön, yhden levypallon sekä kolme riistoa.

Ottelutilastot

Elina Koskimiehen 32 minuutin ja 12 pisteen uurastus ei riittänyt johdattamaan Americania Patriot League-konferenssin avausvoittoon tämän kaatuessa Bucknellille vieraissa luvuin 56-71 (25-38). Koskimies nappasi lisäksi neljä levypalloa, jakoi yhden syötön ja riisti kerran.

Salmi ja Korpinen konferenssiotteluihin voittoputkissa

Northern Illinois kohtasi viimeisessä konferenssin ulkopuolisessa ottelussaan Brownin. Tasaiseen vääntöön saatiin ratkaisu vasta toisella jatkoajalla, kun ”Huskies” taisteli taululle voittonumerot 102-109 (76-76, 88-88). Ninni Salmi kirjautti tilastoriviinsä 12 minuutin aikana viisi levypalloa, kaksi syöttöä sekä yhden riiston. Northern Illinois pääsee aloittamaan MAC-konferenssin neljän ottelun voittoputkessa.

Marika Korpinen on esittänyt toisella NCAA-kaudellaan vakuuttavia otteita. Kuva: Ville Vuorinen.

George Mason nappasi toisen peräkkäisen voittonsa nujertaessaan Charlestonin viimeisessä konferenssin ulkopuolisessa ottelussa luvuin 52-66 (26-35). Marika Korpinen oli hyvällä pelipäällä uurastaen 36 minuutissa 11 pistettä, viisi levypalloa, kolme syöttöä ja yhden torjunnan.

Tulokkaat joutuivat taipumaan

Kia Vaalavirran San Francisco joutui taipumaan WCC-konferenssin toisessa ottelussa BYU:n viedessä pisteet kotiin loppunumeroin 67-59 (27-28). Vaalavirta huhki aloitusviisikossa 36 minuuttia tuoden joukkueelleen kuusi pistettä, seitsemän levypalloa ja kaksi syöttöä.

Venla Variksen Grand Canyon aloitti Western Athletic-konferenssiurakkansa matkaamalla Utah Valleyn vieraaksi. Tasaisena alkanut kamppailu päättyi lopulta kotijoukkueen 46-57 (21-25)-voittoon. Varis pelasi ottelussa 14 minuuttia jääden ilman tilastomerkintöjä.

Manhattan aloitti MAAC-urakkansa niukalla tappiolla

Manhattanin loppukiri MAAC-avauksessa ei riittänyt voittoon saakka, vaan se kärsi niukan tappion Canisiuksen vieraana ottelun päättyessä numeroihin 44-47 (16-27). Sini Mäkelä pussitti 22 peliminuutissa kolme pistettä, noukki kaksi levypalloa, tarjoili yhden syötön ja riisti pallon kertaalleen. Menna pelasi avauskentällisessä kolme minuuttia jääden pisteittä.

Purdue Fort Wayne pelasi jo kolmannen Summit-konferenssin ottelunsa, joka päättyi South Dakota Staten voittoon lukemin 85-52 (37-20). Sofia Rajala pelasi ottelussa minuutin jääden ilman tilastomerkintöjä.

18.3.2019 10:44 NCAA

Nina Augustinin Robert Morris konferenssimestaruuteen

Naisten yliopistosarjassa Robert Morris ylsi Nina Augustinin johdolla konferenssinsa mestaruuteen ja varmisti paikkansa kovatasoisessa NCAA-lopputurnauksessa.

8.3.2019 09:56 NCAA

Varis, Lahtinen, Kalin ja Augustin joukkueidensa tehokkaimpina NCAA-kentillä

Lotta-Maj Lahtinen ja Marika Korpinen saivat kokea yliopistosarjan pudotuspelien tylyyden, kun molempien kausi päättyi niukan tappion seurauksena.

4.3.2019 10:00 NCAA

Augustinin yliopistojoukkue Northeast-konferenssin runkosarjan voittoon

Naisten NCAA:ssa konferenssien runkosarjat lähenevät loppuaan ja tulivat muutamien suomalaisnaisten osalta päätökseen jo viikonlopun aikana. Ottelut jatkuvat pudotuspelien muodossa.

1.3.2019 08:32 NCAA

Rokkanen, Augustin ja Koskimies kaksinumeroisille lukemille

Naisten NCAA-kentillä Sara Rokkanen, Nina Augustin ja Elina Koskimies ylsivät kukin voittoon ja yli kymmenen pisteen suoritukseen konferenssien runkosarjojen lähetessä loppuaan.

2.2.2019 08:21 NCAA

Lahtinen ennätyspisteille Georgia Techin trillerissä

NCAA:ssa kolme suomalaisnaista ylsi kaksinumeroisille lukemille, kun Lotta-Maj Lahtinen merkkautti tulokaskauden ennätyksekseen 14 pistettä, Elina Koskimies viimeisteli voittoputken jatkuessa 16 pistettä ja Sandra Karsten oli joukkueensa tehokkain 10 pisteellä.

30.1.2019 19:52 NCAA

Viimeistä NCAA-kauttaan pelaava Elina Koskimies: ”Isompaa roolia ei saa ilmaiseksi”

American Universityä edustava Elina Koskimies on noussut neljässä vuodessa joukkueensa avainpelaajaksi. Tällä kaudella tähtäimessä on konferenssivoitto sekä NCAA-turnaus, sen jälkeen Euroopan ammattilaiskentät.

28.1.2019 09:00 NCAA

Augustin sivusi piste-ennätystään, Kalinille komea tupla-tupla

Hofstran Marianne Kalin ylsi naisten NCAA-parketeilla kauden ensimmäiseen tupla-tuplaansa joukkueen napatessa konferenssissaan tärkeän avausvoiton. Nina Augustin tehoili Robert Morrisin paidassa 14 pistettä johdattaen joukkueensa seitsemänteen peräkkäiseen voittoon.

21.1.2019 09:00 NCAA

American jatkaa voittoputkessa - Koskimies tehokkain 20 pisteellä

Elina Koskimies ja Nina Augustin esittivät loisto-otteita molempien johdattaessa joukkueensa jo viidenteen peräkkäiseen voittoon naisten NCAA:ssa. Lotta-Maj Lahtinen sai vastuuta kovassa paikassa Georgia Techin napatessa taisteluvoiton Syracusesta.

14.1.2019 08:47 NCAA

Augustinin yliopisto voittoputkessa, Koskimies 17 pistettä

Naisten NCAA:n konferenssiottelut ovat alkaneet Nina Augustinin ja Robert Morrisin osalta loistavasti kolmella voitolla. Viikonlopun ottelussa Elina Koskimies nakutti varmoin ottein 17 pistettä ja johdatti Americanin tärkeään kotivoittoon.

7.1.2019 08:47 NCAA

Marianne Kalin kauden ennätyspisteille NCAA:ssa

Hofstran yliopiston Marianne Kalin syttyi konferenssiavauksessa ja heitti kauden piste-ennätyksensä 17 pistettä. Sara Rokkasen ja Ninni Salmen joukkueet nappasivat voitot ensimmäisistä konferenssikohtaamisistaan ja kasvattivat näin voittoputkiaan.