9.2.2010 Gerald Leen Old Dominion Monarchs jyrää edelleen kotikentällään Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa. Joukkue haki keskiviikkona 20. perättäisen kotivoittonsa päihittämällä William & Maryn. Ohessa myös muita suomalaissähkeitä Yhdysvaltain yliopistokentiltä.

Mikko Koivisto nauttii vastuusta UNC-Greensboron paidassa.

Cedric Latimerin St. Francisin viikko oli tappiollinen.

Riikka Terävä keskittyy likaisen työn tekemiseen Oaklandissa.

Kira Kojolan St. Mary's haki voitot konferenssijumboista. Kuvat: Francois Perthuis, Tomi Kaminen, Tuomas Venhola ja Pentti Pekkala.

Keskiviikkona Old Dominionin vieraaksi saapunut William & Mary oli isäntäjoukkueen puolustusmyllyssä laonnutta kauraa. Old Dominion haki 20. perättäisen kotivoittonsa ylivoimaisesti lukemin 61-42 (29-22) 8,000 fanin edessä. Isäntäjoukkueen parhaana palkittiin Frank Hassell (15/9).

Suomalaislaituri Gerald Lee Jr. sai ottelussa peräti 38 minuuttia peliaikaa, mutta jäi vaatimattomaan viiden pisteen saldoon (kakkoset 1/6, kolmoset 0/1, vapaaheitot 3/4). Lee repi kuitenkin seitsemän levypalloa, sekä yhden riiston ja yhden torjunnan ennen virhetilinsä täyttymistä.

Lauantaina Old Dominion oli pitkään voiton syrjässä kiinni vierasottelussa Virginia Commonwealthia vastaan, mutta taipui viimeisen kymmenen minuutin aikana ja kärsi tappion lukemin 58-70 (33-31). Etenkin Virginian Bradford Burgess (16/6) ja Larry Sanders (14/12) olivat vieraille liian pahoja pideltäviksi.

Lee urakoi Virginiaa vastaan 31 minuuttia nakutellen yhdeksän pistettä (kakkoset 4/4, vapaaheitot 1/2), mutta jäi alhaiseen pelitilanneheittomäärään Virginian sisäpuolustuksen siimeksessä. Lee haki myös neljä levypalloa, menetti pallon kerran ja rikkoi kerran. Old Dominion on voittanut kauden 25 ottelustaan 18 ja Colonial-konferenssin sisäisistä 13 ottelustaan kymmenen.

Koiviston UNC-Greensborolla tahmeaa

Mikko Koiviston UNC-Greensboron vaikea kausi jatkuu. Lauantaina Greensboro tipahti vierasottelussa Woffordia vastaan jo avauspuoliskolla kymmenen minuutin takaa-ajoasemaan ja hävisi ottelun 59-79 (29-39). Maanantaina Greensboro taisteli pitkään tasaväkisesti Appalachian Statea vastaan, mutta ei saanut ottelun viimeisellä seitsenminuuttisella ainuttakaan pelitilanneheittoa koriin ja hävisi 69-75 (30-33).

Alkukaudella loukkaantumisista kärsinyt Koivisto jatkoi urakkaansa UNC-Greensboron avausviisikossa. Wofford-ottelussa Koivisto nakutteli 22 minuutissa viisi pistettä (kakkoset 1/1, kolmoset 1/5), haki yhden levypallon, menetti pallon kerran ja rikkoi kahdesti. Appalachian Statea vastaan Koivistolle merkittiin 37 minuutissa 16 pistettä, joskin kaukoheittoprosentit jäivät heikohkoiksi (kakkoset 2/3, kolmoset 3/13, vapaaheitot 3/4). Koivisto saalisti Appalachian State-ottelussa myös kaksi levypalloa, yhden korisyötön ja yhden riiston sekä rikkoi kolmasti.

UNC-Greensboro on voittanut 24 ottelustaan viisi ja Southern-konferenssin 13 ottelustaan neljä.

Latimerin St. Francis taipui kahdesti Robert Morrisille

Cedric Latimerin St. Francis Pennsylvania kohtasi loppuviikosta kahdesti Robert Morrisin yliopiston. Torstaista ottelua isännöinyt St. Francis nousi nopeasti 15-4-johtoon, mutta jäi pelin edetessä altavastaajaksi ja taipui lukemin 67-76 (38-43). Lauantaina St. Francis oli selkeästi vastustajaansa perässä vieraskentällä häviten Robert Morrisille uudelleen 63-75 (32-43).

Vaihdosta peliin molemmissa otteluissa saapunut Latimer nosteli torstaina 26 minuutissa viisi pistettä (kakkoset 1/2, kolmoset 1/4), repi kaksi levypalloa, jakoi kaksi korisyöttöä ja rikkoi kahdesti. Lauantaina Latimer heitti 15 minuutissa samaiset viisi pistettä (kakkoset 1/3, kolmoset 0/2, vapaaheitot 3/4), noukki kaksi levypalloa, jakoi korisyötön, menetti pallon kahdesti ja rikkoi kolmasti.

St. Francis on voittanut 23 ottelustaan seitsemän ja 12 konferenssiottelustaan viisi.

Tukiaisen UCLA historiallisen vähäkorisessa ottelussa

Erica Tukiaisen UCLA Bruins päätti pitkän ottelutaukonsa torstaina matkustamalla koko maan rankingissa #2 sijalle sijoitettua Stanfordia vastaan. UCLA sinnitteli vielä puoliajalla numeroissa 32-36, mutta Stanford veti toisella puoliajalla Jayne Appelin (23/13/3 blokkia) johdolla selvät voittolukemat 53-74. Stanford on voittanut kauden 21 ottelustaan 20.

Tukiainen pelasi Stanfordia vastaan 13 minuuttia viimeistellen viisi pistettä (kakkoset 1/4, kolmoset 1/2). Tukiaisen näppeihin tarttui myös kolme levypalloa, ja hänelle vihellettiin kaksi virhettä. Jasmine Dixon (16/9) palkittiin UCLA:n parhaana pelaajana.

Lauantaina UCLA oli mukana tekemässä historiaa, kun joukkue kukisti vieraskentällä Californian 44-32 (14-8). Ottelu kuului naisten NCAA:n kaikkien aikojen vähäkorisimpien pelien joukkoon. Vaihdosta peliin tullut Tukiainen heitti 20 minuutissa neljä pistettä (kakkoset 1/3, kolmoset 0/1, vapaaheitot 2/2), riisti kerran, torjui vastustajan heiton kerran ja menetti pallon kerran. Ottelun paras korintekijä oli 11 pistettä nakellut Californian Alexis Gray-Lawson.

UCLA on voittanut 22 ottelustaan 15 ja Pac-10-konferenssin 11 ottelustaan kahdeksan.

Terävä Oaklandin joka paikan höylänä

Oakland Grizzliesin avauspelinrakentaja Riikka Terävä ei juhlinut viime päivinä pisteillä, mutta teki läsnäolonsa tiettäväksi pelin muilla osa-alueilla. Lauantaina Oakland hävisi kotonaan Oral Robertsille 87-91 (44-53) ja maanantaina kukisti Centenaryn kotikentällään 66-46 (31-28).

Oral Robertsia vastaan Terävä nakkeli 27 minuutissa kolme pistettä (kakkoset 1/3, kolmoset 0/2, vapaaheitot 1/2), mutta keräsi peräti yhdeksän levypalloa, jakoi kahdeksan korisyöttöä, riisti kolmasti ja torjui yhden vastustajan heiton sekä menetti pallon kolme kertaa.

Terävä jatkoi "likaisen työn" tekoaan Centenarya vastaan; hän jäi 25 minuutissa pisteittä (kakkoset 0/2), mutta taisteli seitsemän levypalloa, neljä korisyöttöä ja kaksi riistoa joukkueelleen kahden pallonmenetyksen vastapainoksi.

Oakland on voittanut 24 ottelustaan 12 ja Summit-konferenssin 13 ottelusta yhdeksän.

Kojolan St. Mary's voittoihin konferenssijumboista

Kira Kojolan St. Mary's Gaels on päässyt voittovireeseen. Torstaina St. Mary's päihitti vieraskentällä West Coast- konferenssin toiseksi viimeisellä sijalla majailevan Santa Claran 69-62 (36-29) ja lauantaina kotonaan konferenssijumbo San Franciscon 56-46 (32-30).

St. Mary'sin tehopelaaja oli sentteri Louella Tomlinson, joka kuritti Santa Claraa 16 pisteen, 14 levypallon ja viiden torjunnan kokonaissaldolla. Lauantaina Tomlinson ylti vieläkin parempaan nakuttelemalla 18 pistettä, kahmimalla uskomattomat 24 levypalloa ja höystämällä iltapuhdettaan seitsemällä torjunnalla ja viidellä syötöllä.

Kojola pelasi Santa Claraa vastaan 13 minuuttia keräten kaksi levypalloa ja jakaen kaksi korisyöttöä. San Francisco-ottelussa Kojola sai peräti 21 minuuttia peliaikaa ja viimeisteli kolme pistettä (kolmoset 1/2), vei kolme levypalloa, antoi yhden korisyötön ja menetti pallon kerran.

St. Mary's on voittanut 24 ottelustaan 17 ja West Coast -konferenssin yhdeksästä ottelustaan kahdeksan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.