Lotta Hämäläinen Espoo Basket Teamiin

27.6.2017 Kuusi kautta naisten Korisliigaa Lappeenrannan Catzissa pelannut Lotta Hämäläinen, 21, on allekirjoittanut sopimuksen Espoo Basket Teamin kanssa. Maaottelukokemusta Hämäläisellä on sekä 19- että 16-vuotiaissa nuorissa. Kaudella 2013–2014 hänet valittiin vuoden pelaajaksi 19-vuotiaiden SM-sarjassa.

Lotta Hämäläinen vaihtaa Catzin paidasta Espoo Basket Teamiin. Kuva: Francois Perthuis

Espoossa Lotta Hämäläinen hakee uralleen uusia haasteita ympäristössä, jossa on harjoitteluun hyvät olosuhteet. Myös työpaikka on varmistettu alkaen elokuussa 2017, jolloin varsinainen muutto Espooseen tapahtuu. Uudelta kaudelta Hämäläinen toivoo ehjää kautta sekä peliaikaa ja vastuuta.

– Odotan innolla, mitä uusi kausi tuo tullessaan. EBT:n joukkue on jo osittain tuttu, sillä useamman pelaajattaren kanssa olen jo ollut tekemisissä maajoukkueessa, ja Aaltosen Lotan kanssa olen aiemmin pelannut sarjatasolla samassa joukkueessa, Hämäläinen kertoo Espoo Basket Teamin tiedotteessa.


EBT:n päävalmentaja Niko Hellman luonnehtii joukkueen uutta lisäystä seuraavasti:

– Lotta on kärsinyt loukkaantumisista parin viime kauden ajan, mutta on nyt terveenä. Hän haluaa mennä toistaiseksi elämässään koripallo edellä ja satsata harjoitteluun. Mahtavaa päästä tukemaan häntä kehittymisessä ja kohti tavoitteitaan. Jo tällä hetkellä Lotta on erinomainen puolustaja ja pelinjohtaja, näiden asioiden päälle lähdetään ensimmäisenä laajentamaan omaa korintekouhkaa.

Asiat

 
8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

Peli-Karhut on 17-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestari 2024

17-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestaruus ratkesi Karhulan Liikuntahallissa, kun Peli-Karhut pääsi tuulettamaan kultamitalia. Poikien puolella HNMKY I tasoitti loppuottelut tasatilanteeseen 1-1 KTP:tä vastaan.

6.4.2024 23:00 Pääjuttu

BC Nokialle kolmas perättäinen Suomen mestaruus pyörätuolikoripallossa

Tehokas ensimmäinen neljännes petasi keltapaidoille hyvän etumatkan, joka piti loppuun saakka ja varmisti mestaruuspystin pysymisen Nokialla.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

5.4.2024 17:17 Pääjuttu

KUTSU: Tervetuloa korisperheen superlauantaihin 25.5.

Superlauantai tuo yhteen pelaajat ja fanit, erotuomarit ja seuratoimijat, huippusarjat ja junnut sekä alumnit – kaikki, joiden sydän sykkii korikselle. Varmista paikkasi heti - tätä yhteistä päivää et halua missata!

Näytä lisää vastaavia