LrNMKY karisti Tromsön heti kättelyssä

13.11.2002 Lappeenrannan NMKY venyi ilman flunssaista kapteeniaankin, maajoukkuelaituri Pasi Riihelää, voittoon historiallisessa kotiottelussaan. Seuran historian ensimmäisessä eurosarjojen kotiottelussaan norjalaista Tromsö Stormia isännöinyt LrNMKY murskasi vieraansa lukemin 105-65.

Joukkueiden tasoerot tulivat selväksi heti kättelyssä, kun Lappeenranta juoksi kotiyleisönsä riemuksi kymmenessä minuutissa 31-18-johtoon. Tromsö ei pystynyt vastaamaan lappeenrantalaisten vauhtiin ja fyysisyyteen. Kun Lappeenrannan heittopelikin kulki, olivat norjalaiset aseettomia. Voitto oli Lappenrannan ensimmäinen FIBA Challenge Cupissa.

- Emme olleet millään tavoin valmistautuneita siihen, miten fyysisesti Lappeenranta pelasi. Vaikka meillä oli selkeä pituusylivoima, hävisimme nimenomaan fyysisyydessä. Yllätyksenä tuli myös vastustajan heittovoima ja maltti pelata hyviä heittopaikkoja, kehui Tromsön valmentaja Christer Stjernborg suomalaisia.

Lappeenranta pystyi pyörittämään iloista vaihtorulettia läpi ottelun. Sen koko kymmenikkö kävi kentällä – joukossa myös seuran oma 16-vuotias kasvatti Lassi Tuovi. Onnistumisia Lappeenranta sai laajalla rintamalla.

- Olimme selvästi vahvempi ja fyysisempi joukkue. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että meiltä kuusi kaveria pystyi tekemään 11 pistettä tai enemmän. Pelissä oli menoa ja meininkiä. Juoksimme ja otimme välillä riskejäkin. Halusimme tehdä tässä pelissä paljon pisteitä, kertoi Boutros Mali, Lappeenrannan päävalmentaja.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin 18 pistettä heittänyt pelintekijä Mika Haakana. Myös Daveeno Hines (23/15), Lassi Utrio (19/4), Aleksei Karvanen (14/4), Timo Riihelä (13/10) ja Harri Riikonen (11/4) ylsivät kaksinumeroisiin pistelukemiin. Tromsön paras oli 15 pisteeseen yltänyt amerikkalaisvahvistus Joseph English.

Lappeenranta voitti ottelun levypallot 51-43, jonka lisäksi se pussitti kahden pisteen heittonsa hyvällä 52 prosentin (30/58) ja kolmosensa 50 prosentin (12/24) tarkkuudella.

Lisätietoja FIBA Challenge Cupista löytyy osoitteesta http://challenge.nebl.com/.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia