Matias Ojala ja BC Nokia käyttivät optiovuotensa

21.5.2021 09:50 Matias Ojala, 31, ja BC Nokia ovat solmineet jatkosopimuksen, jonka myötä laituri jatkaa Nokialla myös ensi kauden. Ojalan ja Näätien välinen jatkosopimus on mallia 1+1, jossa toinen vuosi on molempien osapuolien välinen optiovuosi.

Matias Ojala on pelannut 514 Korisliiga-ottelua pudotuspelit mukaan lukien. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

199-senttiseltä Ojalalta löytyy jo rutkasti Korisliiga-kokemusta, sillä tuleva kausi on hänen neljästoista Suomen pääsarjatasolla. Päättyneellä kaudella Ojala tilastoi keskimäärin 8,0 pistettä ja 3,4 levypalloa ottelua kohden, heittäen kakkosensa mainiolla 64,1 prosentin tarkkuudella.

– Matias on todellinen ammattilainen, joka tuo johtajuutta ja työmoraalia. Hän on luotettava pelaaja, josta tietää, että hän on aina paikalla ja peleissä hänestä tietää, mitä saa. Se on asia, jota olen oppinut valmentajaurani aikana arvostamaan, Näätien päävalmentaja Greg Gibson kommentoi seuran tiedotteessa.

Päättynyt kausi oli Ojalalle hänen ensimmäisensä Nokialla. Tulevalla kaudella hän muodostaa yhdessä Antero Lehdon kanssa Näätien kokeneen kaksikon, joka toimii esimerkkinä nuorille pelaajille.

– Antero hoitaa sen oman puolensa eli näyttää sekä esimerkillä että suupalttina puhuu paljon. Itse koetan enemmänkin esimerkin avulla tuoda kokemusta mukaan, Ojala kertoo.

Kolmentoista Korisliiga-kauden lisäksi Ojalalle on kertynyt otteluita myös VTB-liigassa (Bisons Loimaa) ja FIBA Europe Cupissa (Kataja Basket). Järvenpään Koripalloseuran kasvatti on myös esiintynyt Suomen miesten maajoukkueessa, Susijengissä kolmen ottelun verran.

Palkintokaapista Ojalalta löytyy kolme SM-hopeaa (2011, 2017, 2018) sekä yksi Suomen cup -mestaruus vuodelta 2011 Katajan paidasta.

Lisäksi seura sorvasi aiemmin viikolla yhden lisävuoden Hugo Bomanin sopimukseen, joka pitää pelaajan seurassa nyt kevääseen 2023.

BC Nokian sopimuspelaajiin tulevaksi kaudeksi kuuluvat Antero Lehto, Matias Ojala, Antti Ahonen, Hugo Boman ja Tevaun Kokko.

 

Henkilöt

Asiat

 
6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

2.4.2024 10:12 Korisliiga

Pantterijahti perjantaina käyntiin – Korisliigan puolivälieräsarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan puolivälieräsarjat käynnistyvät perjantaina 5.4. kolmen ottelusarjan voimin. BC Nokian ja Kouvojen välinen sarja käynnistyy lauantaina 6.4.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

Näytä lisää vastaavia