Miesten divarissa kolmen kerroksen väkeä

20.12.2004 Miesten I divisioonan vetäytyessä joulutauolle on sarjaan muodostunut kolme eri kastia. Kolmen kärkiryhmä on pienoisessa karussa, pääjoukossa yhdeksän joukkuetta majailee kahdeksan pisteen sisällä ja peräpään pitäjinä seurustelee kaksi joukkuetta tasapisteissä. Kastijaosta huolimatta divaripakka on täysin avoin, eikä ratkaisuja olla vielä nähty.

Kauden ehdottomiin ”toppeihin” kuuluu yllätysjoukkue Lapuan Korikobrat. Pohjanmaan ylpeys on sarjataulukossa kolmantena ja pitää näin hallussaan toisen karsijan paikkaa. Lapualaisten hankinnat ovat menneet nappiin. Kauden alussa maajoukkuemies Jyri Lehtonen heilutti Korikobrien tahtipuikkoa ja sittemmin kova EU-pelaaja Marco Sanders on kunnostautunut tehomiehenä. 

Helsinkiläinen ToPo ja Forssan Koripojat ovat olleet oletetun kovassa iskussa ja johtavat sarjaa tasapistein. ToPo:n Maurizio Pratesin kuntoutuminen on myös ollut syyskauden iloisimpia korisuutisia. BC Jyväskylä on myös nostettava kauden yllättäjiin. Kovassa syysvireessä ollut Jyväskylä on pöllyttänyt ennalta vahvempia vastuksia harva se viikko. Anton Mirolybovin käskyttämä nuorisolauma on noussut jo divarin seitsemänneksi. 

Kauden ennakkoveikkailuihin peilaten divisioonan alisuorittajiin ovat lukeutuneet Helsingin NMKY ja Team Componenta. Helsingin Namika on kärsinyt avainpelaajien poissaolosta ja juuttunut sarjan hännille yhdenneksitoista. Namika noussee vielä taulukossa, mutta nousukahinat ovat sen osalta jo karanneet. Componenta on kokenut turhan monta yllätystappiota ja kaiken kukkuraksi joukkueen menoa on haitannut pelinrakentaja Petri Urosen loukkaantuminen. Karkkila taistellee kuitenkin loppuun asti karsijan paikasta ja omaa siihen myös kaikki edellytykset.  

Hyvinkää ja TuNMKY-66 ovat jääneet tylysti muiden jalkoihin. Molemmat ovat saaneet kasaan kaksi voittoa ja joukkueet jakavat jumbotilan. Kaksi lähtee divarista suoraan alas ja tällä hetkellä Hyvinkään ja Turun tilanne näyttää tukalalta.  

Suorasta noususta käydään varmasti kiihkeä taistelu sydäntalven ratkaisukahinoissa. Helmikuun alussa pelataan ToPo:n ja Forssan välinen toinen taisto Munkkiniemessä. Ottelun voittajalle on teetetty avaimet Sparliigan portille. Unohtaa ei sovi myöskään kolmikkoa Lapua-Kauhajoki-Componenta. Nämä viisi joukkuetta ratkaissevat nousu -ja karsijapaikat.

Joulunajan pelaajamarkkinat 

Siirtoikkuna umpeutuu vuodenvaihteessa ja onkin mielenkiintoista nähdä muuttuvatko joukkueiden kokoonpanot. Huhuja uusista vahvistuksista liikkuu, mikä pitää paikkansa ja mikä ei, nähdään kymmenen päivä sisällä.  

Divarikautta on jäljellä alle kolme kuukautta ja ratkaisut mahdollisista vahvistuksista on tehtävä nyt. Yhdellä nappihankinnalla monen joukkueen iskukykyyn olisi suuri vaikutus. Ensimmäiset ”jouluhankinnat” on jo nähty. Team Componenta vahvistui Sami Lähteenlahdella ja Hyvinkään Ponteva hankki 202-senttisen slovakkipeluri Josef Valekin.  

Elämme mielenkiintoisia aikoja.  

Aleksi Valavuori
Kirjoittaja on ToPo:n toiminnanjohtaja ja Koris.netin vapaaehtoistoimittaja



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_i_divisioona/

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia