Miesten I-divisioona tarjoillut mielenkiintoisen kuukauden

2.11.2004 Kuten ennakkoon arveltiin, tämän kauden miesten I divisioonasta syntyy erittäin hyvätasoinen sarja. I-divisioonan ensimmäinen neljännes on näyttänyt, että jokainen ottelu on paitsi mielenkiintoinen myös merkityksellinen.

Ensimmäinen kuukausi miesten I-divisioona kaudesta on takana ja pelejä on pelattu kovalla tahdilla jo lähes neljännes. Kaikki joukkueet ovat avanneet pistetilinsä ja sarjan kärki on mielenkiintoinen.

Ennakkoon miesten I-divisioonan valmentajat kaavailivat Topoa, FoKoPoa, Team Componentaa, HNMKY:tä sekä BC Nokiaa kärkeen ja tällä hetkellä sarjan kärkikolmikko muodostuukin näistä joukkueista. Ennakkokaavailuista poiketen suurennakkosuosikki ToPo on joutunut nöyrtymään pohjanmaalla kertaalleen, kun taas nousun kannalta ToPon pahin uhka FoKoPo on puhtaalla pelillä sarjan kärjessä.  

Mielenkiintoisen sarjasta tekee tällä hetkellä myös sarjassa pelaavat pelaajat. Lapua teki kovan luokan rekrytoinnin juuri sarjan avauksen kynnyksellä hankkimalla riveihinsä Jyri Lehtosen ottelukohtaisella sopimuksella. Vaikka Lehtonen on jo ehtinyt vaihtaa maisemaa Joensuuhun, ehti se Korikobrien paidassa järisyttää sarjan asetelmia. Lehtonen johdatti Korikobrat viidessä pelaamassaan ottelussa neljä kertaa voittajaksi kaatamalla mm. ToPon. Mielenkiintoista onkin, miten Lapua onnistuu uudessa hankinnassaan, kun se korvasi Lehtosen viime kauden Salossa pelanneella Marco Sandersilla, jonka tehot viimevuoden mestaruussarjassa olivat 15,4 pistettä ja 8,1 levypalloa ottelua kohden.  

Pohjanmaasta saattaakin tulla varsin ratkaiseva näytöspaikka, kun noususta mestaruussarjaan taistellaan. Sillä Lapuan tavoin myös Kauhajoki on voittanut tähän mennessä kaikki kotiottelunsa. Ensi viikonloppuna punnitaan sekä Pohjanmaan voima että toisaalta sarjajohtaja FoKoPon kovuus, kun forssalaiset tekevät vierailun molemmille paikkakunnille.  

Jännitystä myös sarjan keskikastissa

Sarjan tämän hetkinen keskikasti on erittäin mielenkiintoinen. Kuusi joukkuetta mahtuu kahden pisteen sisään, mikä on selkeä merkki sarjan tasaisuudesta. Keskikastista löytyy myös alkusarjan suurimmat yllätykset, ainakin mikäli mietitään sitä, mitä valmentajat veikkailivat ennen kauden alkua. Sarjaan nousseen Oulun pirteät esitykset ja voitot Visa-Basketista sekä Kauhajoesta kertovat mielenkiintoista kieltään. Kaksikko Santtu Keinonen ja Piotr Dobrowolski on saanut paljon aikaan ja näin Oulukin tulee sotkemaan pakkaa. Pirteitä esityksiä on tuonut myös helsinkiläisseura Pantterit, joka on kahdessa viime pelissään voittanut suurilukuisesti Rekolan ja HyPon.  

Keskikastiin kuuluu tällä hetkellä myös ennen kauden alkua korkeammalle veikatut BC Nokia ja Visa-Basket. Nokia aloitti sarjan kolmen ottelun voittoputkella, mutta on tämän jälkeen seuraavista kolmesta ottelusta joutunut poistumaan tappio niskassaan, kun BC Jyväskylä, Componenta ja FoKoPo ovat olleet nokialaisia parempia. Visa-Basketin peli puolestaan on ailahdellut laidasta laitaan. Hyvä esimerkkinä voitto nousua tavoittelevasta Team Componentasta ja sitten puolestaan tappio viime viikonvaihteessa Rekolalle.

Sarjan hännillä olevat joukkueet TuNMKY-66, RU ja HyPo ovat hekin voittaneet yhden pelin ja osoittaneet, että pystyvät taistelemaan mitä joukkuetta vastaan tahansa. Rekola avasi viime viikonloppuna voittotilin ja varmaa on, että voittoja tulee jatkossa enemmän, sillä Rekolan lokakuun vastustajat olivat kovia. Se kohtasi sarjan kärkijoukkueista ToPon, Lapuan, FoKoPon, sekä HNMKY:n. Seuraavan kahden viikon aikana vastaan astelevat niin Turun kuin Hyvinkäänkin joukkueet, joten pisteitä tulee varmasti tällä hetkellä sarjan tyvipään joukkueille. 

Nuoria pelaajia nousee lähes joka joukkueesta 

Sarja on onnistunut myös kasvattajan työssään, sillä nuoria pelaajia nousee esiin lähes joka joukkueesta. On ollut ilo seurata sellaisten pelaajien kuten mm. Samuel Haanpään (RU), Tuukka Ahilan (BC Jyväskylä), Antti Virran (TuNMKY-66), Tommi Laaksosen (BC Nokia) ja Turo Lehtosen (ToPo) edesottamuksia kentällä.  

Vielä kun vastustajina tai kanssapelaajina on sellaisia yksilöitä kuin esimerkiksi Jyri Lehtonen, Maurizio Pratesi tai Hemdahlin veljekset, kehittyvät nämä nuoret pelaajat varmasti. Miesten I-divisioonan yksi tavoitteista onkin kasvattaa nuoria pelaajia ylöspäin ja tämä tavoite tulee varmasti onnistumaan tulevalla kaudella erittäin hyvin.

Katsojakeskiarvot positiivisia 

Sarja on löytänyt myös yleisönsä, sillä ensimmäisten kierrosten katsojakeskiarvona on ollut 277 ihmistä ottelua kohden. Lehtosen visiitti Lapualle aiheutti korisbuumin pohjanmaalla ja ToPon nimekäs ryhmä on tuonut eloa Munkkiniemen saliin. Kaikkien tärkein tuote eli itse pelikin on tällä hetkellä yleisöönmenevää ja vauhdikasta. Sarjasta on muodostunut erittäin mielenkiintoinen joukkueille, pelaajille sekä sarjaa seuraavalle yleisöllekin. 

Marraskuun pelit asettavat asetelmat pitkälti sarjan toiselle puoliskolle, sillä mielenkiintoisia pelejä tullaan varmasti näkemään, kun sarjajohtaja FoKoPo matkustaa pohjanmaalle ja seuraavaksi kohtaa ToPon kotonaan. Vastaavasti ToPolla on FoKoPo pelin lisäksi ottelut HNMKY:tä sekä Visa-Baskettia vastaan. Myös sarjan kärkitaiston välittömässä läheisyydessä tullaan käymään kiivaita taisteluja. Mielenkiintoisia pelejä tulee varmasti, kun yhteen ottavat esimerkiksi BC Nokia - HNMKY, BC Jyväskylä - Pantterit tai RU - Hitech.

teksti: Anton Mirolybov



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_i_divisioona/

Asiat

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

18.4.2024 09:01 Seurauutinen

Seurauutisia #86: Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa seuroille 3,8 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämiseen

Seuratuen avulla edistetään ja toteutetaan tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia liikunnan harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille erityisesti matalan kynnyksen toiminnan kautta.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

16.4.2024 21:19 Miesten I divisioona B

Lappeenrannan NMKY I divisioona B:n mestaruuteen liki tuhatpäisen kotiyleisön edessä

Lappeenrannan NMKY kaatoi neljännessä finaalissa Karkkilan 81–72 (35-35) ja vei Divari B:n mestaruuden otteluvoitoin 3-1.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

15.4.2024 14:55 Susijengi

Susijengin Nokia Arenalla pelattavaan Latvia-otteluun myyty yli 5200 lippua

Susijengi pelaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksensa Tampereella perjantaina 28. kesäkuuta Latviaa vastaan. Otteluun on myyty jo yli 5200 lippua.

Näytä lisää vastaavia