Minsk kova kokemus sekä Panttereille että EBT Teamille

2.2.2004 Naisten Baltian liiga (BWBL) jatkui viime viikonloppuna. Pantterit sekä virolaispelaajilla vahvistettu Espoo Basket Team vierailivat Minskissä, Valko-Venäjällä. Espoolaisille kyyti oli kovaa, tuloksena kolme tappiota. Pantterit voitti yhden ottelun, joka ei kuitenkaan täyttänyt joukkueen tavoitteita. Erityisesti pisteen tappio Olimpia Grodnoa vastaan jäi kismittämään.

Turneen ensimmäinen vastustaja, Valko-Venäjän juniorimaajoukkue, oli Panttereille kookkaana joukkueena liian vaikea vastus. Loppunumerot 81-68(38-36) kuvaavat hyvin pelin kulkua. Matkasta rasittuneet helsinkiläiset jäivät jalkoihin. Susanna Rinta käytti nopeuttaan 23 pisteen edestä, Heli Roukanoja heitti 18 ja Juta Jahilo yhdeksän pistettä.  

Lauantain ottelu valkovenäläistä Berezinaa vastaan sujui paremmin ja ottelusta kirjattiin Panttereille 12 pisteen voitto luvuin 61-49 (34-24). Roukanoja oli tällä kertaa tehokkain ja saalisti 17 pistettä, Rinta sai kasaan 13 ja Lea Hakala 12 pistettä. 

Sunnuntaina pelattu kamppailu Olimpia Grodnoa vastaan alkoi helsinkiläisittäin erinomaisesti ja toisen neljänneksen puolivälissä Pantterien johtolukemat olivat 32-16. Sitten tyhjenivät akut. Pantterit kuitenkin johti vielä minuuttia ennen loppua viiden pisteen turvin, mutta Grodno pystyi kahdella kolmen pisteen korilla kuittaamaan voiton emännille lukemin 61-60. Hakala heitti Grodnoa vastaan 13, Jahilo 12 ja Rinta 11 pistettä.  

EBT Team kohtasi samaiset vastustajat järjestyksessä Berezina, Olimpia Grodno ja Valko-Venäjän juniorimaajoukkue. Lopputuloksena olivat 56-76-, 57-64- ja 73-75-tappiot. Berezinaa vastaan EBT Teamin paras oli Anu Mahlamäki (19 pistettä), Olimpia Grodnoa vastaan Suvi Saunamäki (14) ja Valko-Venäjän junioreita vastaan käydyssä trillerissä jälleen Mahlamäki (24).  

Panttereilla edelleen mahdollisuudet lopputurnaukseen 

Karvaista tappioistaan huolimatta Pantterit säilytti edelleen täydet mahdollisuuden päästä kahdeksan parhaan pudotuspeleihin. Liettualaiset joukkueet Laisve, Kaunas, Arvi, Marijampole ja TTT Riika sekä pietarilainen Baltiskaja Zvezda ovat jo varmistaneet paikkansa loppusarjaan, johon vahvimmin ovat kuuden tappio rasittaman Pantterien lisäksi tyrkyllä liettualainen Snaige (5 tappiota) sekä Olimpia Grodno, jolla on myös viisi tappiota tilillään. 

Espoo Team on nyt seitsemän tappion rasittama. Sen mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat lähinnä teoreettiset.  Pudotuspelipaikat ratkeavat lopullisesti helmikuun lopulla pelattavalla kierroksella. Tällöin Suomeen saapuvat liettualaiset Laisve ja LKKA-Kaunas.



Lisätietoja: http://www.bwbl.lt/

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia