Möttölän Bolognalle turhauttava tappio kahden jatkoajan jälkeen

15.1.2004 Suomalaislaituri Hanno Möttölän italialaisjoukkue Skipper Bologna kärsi kauden katkerimman tappionsa myöhään keskiviikko-iltana. Euroliigan kotiottelu Kreikan mestari Panathinaikosia vastaan venyi kahdelle jatkoajalle, joista jälkimmäisen päätyttyä tulostaululle jäi kreikkalaisten 118-114-voittolukemat.

Bolognan ja Panathinaikosin kohtaamisesta ei dramatiikkaa puuttunut. Skipper Bologna oli takaa-ajoasemassa lähes koko varsinaisen peliajan. Kotijoukkueen nuori Marco Belinelli, 17, tasoitti ottelun summerin soidessa ja vei pelin ensimmäiselle jatkoajalle.  

Ensimmäisen ekstrajakson viime hetkillä Bolognan tehomies Milos Vujanic pääsi yrittämään kolmosella voittoa, mutta heitto ei löytänyt tietään perille ja edessä oli toinen jatkoaika (tilanne 100-100).  

Hanno Möttölä vastasi toisella jatkoajalla lähes yksinään kotijoukkueen pistetehtailusta, kunnes hän reilu minuutti ennen loppua sai virhetilinsä täyteen. Kun Bolognalta olivat jo valmiiksi penkillä viiden virheen rasittamina lähes kaikki ratkaisupelaajat (Vujanic, Carlos Delfino, Gianmarco Pozzecco, Matjaz Smodis ja Tomas Van Den Spiegel), joutui Skipper pelaamaan loppuhetket vaihtomiehillään. Panathinaikos käytti tilaisuuden hyväkseen. Mike Batiste nosti vapaaheitoillaan Panathinaikosin 116-113-johtoon. Hetkeä myöhemmin Robert Fultz heitti ensimmäisen vaparinsa sisään, mutta toisen tahallaan ohi. Skipper joutui vielä rikkomaan levypallon saanutta Nikos Hatzivrettasia, joka ei vapaaheittoviivalta erehtynyt.  

209-senttinen Möttölä oli vahva etenkin jatkoajoilla. Hän aloitti ensimmäisen jatkoajan tekemällä nopeassa tahdissa kuusi pistettä. Ennen virhetilinsä täyttymistä Möttölä teki viisi joukkueensa viimeistä pistettä. Koko ottelussa suomalainen pelasi 36 minuuttia, nosteli 20 pistettä, poimi seitsemän levypalloa ja pisti vapaaheittonsa sisään tarkkuudella 10/12. Skipperin ykkönen oli Vujanic, joka heitti peräti 34 silmää. Panathinaikosin paras oli 29 pistettä pussittanut slovenialainen Jaka Lakovic.  

Skipper Bologna oli voittanut neljä edellistä Euroliigan otteluaan. Nyt se on B-lohkon neljäntenä tasapisteissä Panathinaikosin kanssa voittosuhteella 5-4.  

Noopila säkitti 18 pistettä 

Euroliigan kakkoskilpailussa ULEB Cupissa nähtiin pirteitä suomalaisesityksiä, vaikka tappioita ”suomalaisjoukkueet” kärsivätkin. Saksalaisen Braunschweigin Mikko Noopila tykitti 18 pistettä 23 minuutissa, mutta sekään ei riittänyt. Braunschweig hävisi vieraissa hollantilaiselle EiffelTowersille 81-90. Noopilan kymmenestä pelitilanneheitosta osui kuusi, jonka lisäksi hän otti neljä levypalloa. Niinikään Braunschweigia edustava Markku Larkio ei pelannut.  

Frankfurt Skyliners ei onnistunut pitämään espanjalaista Real Madridia takanaan, vaan 4.860-päinen frankfurtilaisyleisö joutui toteamaan kotijoukkueen 69-75-tappion. Skylinersin Jukka Matinen sai kamppailussa paljon vastuuta. Hyvänä puolustajana tunnettu Matinen pelasi 34 minuuttia, teki 11 pistettä ja repi nimiinsä kuusi irtopalloa.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia