Naisten välierissä sähköiset otteluparit

10.3.2006 Koripallon naisten SM-sarjan välierät pistetään käyntiin ensi viikonloppuna 11.-12.3. Välierät tarjoavat koripallon ystäville otteluita, joissa tunteet ovat pinnassa tasaisten joukkueiden tavoitellessa finaalipaikkaa.

Hallitseva Suomen mestari BC Nokia kohtaa viime kauden finaalivastuksen Pantterit Helsingistä. Tuore Suomen cupin mestari Peli-Karhut puolestaan saa vastaansa hyvään vireeseen päässeen Äänekosken Huiman.

Välieräpari BC Nokia – Pantterit tulee olemaan mielenkiintoinen. Joukkueiden runkopelaajista monet kohtasivat viime vuoden sähköisissä finaaleissa, mutta myös uusia taistelupareja tullaan parketilla näkemään.

Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana neljä kertaa ja aina kotijoukkue on ollut vahvempi. BC Nokia runkosarjan voittajana omaa välierissä kotiedun, joten Panttereiden päävalmentaja Ilpo Rantanen tietää haasteen olevan kova, mutta ei suinkaan mahdoton.

- Kun hoidamme omat kotipelit, niin saamme ainakin kolme mahdollisuutta voittaa Nokialla, toteaa Rantanen, joka tietää BC Nokia - Pantterit -otteluiden olevan nokialaisyleisön odotettuja kamppailuja.  

Kuluvalla kaudella Pantterit on pelannut SM-sarjan lisäksi Baltian liigaa (BWBL), joka ainakin puolivälierissä antoi tarvittavaa kovuutta pantterijoukkueelle. Baltian liigan jatkopaikkaa ei tullut, joten nyt joukkue on saanut keskittyä täysillä kotimaan sarjaan. Tilanne lähteä välieriin on helsinkiläisille ihanteellinen.

BC Nokia on saanut valmistautua välieriin rauhassa Panttereiden hoitaessa puolivälierät Espoo Teamia vastaan voitoin 2-0. Nokian päävalmentaja Kimmo Kujansivu oli seuraamassa välierävastuksen suorituksia etsien paikkaa, johon iskeä. Panttereiden valmennusjohdolle Nokia on myös erittäin tuttu. Valmentajien taisto tuo oman lisämakunsa ottelusarjaan.

Nokian kapteeni Reetta Ojala otti mielellään vastaan ottelutauon ja uskoo kotikentän tuomaan fiilikseen.

- Pienten vammojen parantelussa ihan hyvä, että saatiin pieni hengähdystauko, mutta toisaalta pelituntuma on pitänyt pystyä säilyttämään korkealla. Yleisesti ottaen vieraspelit ovat olleet meille vaikeita tänä vuonna, mutta kun saamme välierissä kotipelien fiiliksen ja itseluottamuksen mukaan vieraspeleihin, tulemme olemaan vahvoilla, Ojala ennustaa.

Peli-Karhut ennakkosuosikkina toiseen ottelupariin

Toisessa välieräparissa molemmat joukkueet ovat välierien kynnyksellä kokeneet takaiskuja. Kotkalaisten sentteri Karin Hoogendam on potenut kipeää selkää. Huima puolestaan joutui luovuttamaan Ezinne Jonesin Nigerian maajoukkueen turnaukseen.

Joukkueet ovat kohdanneet aikaisemmin neljästi. Peli-Karhut on ottanut kolmesta ensimmäisestä ottelusta voitot, mutta jatkosarjan viimeisessä kohtaamisessa Huima oli kotonaan parempi.

Suomen cup –mestari on selvä ennakkosuosikki, sillä Reetta Piiparin ympärille on jälleen kerätty vahva viisikko. Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi vie joukkueensa vapautunein mielin välieriin.

- Peli-Karhut on erittäin kova vastus, jonka olemme kerran voittaneet. Piipari on kotkalaisten pelin sielu ja hänen pysäyttämiseen tarvitsemme koko joukkuetta, toteaa Nurmi.

- Meidän on pystyttävä puolustamaan kovaa, mutta välttämään virhevaikeudet, jatkaa Nurmi viitaten lähinnä Sanna Jämsenin ja Kenya Robinsonin ratkaiseviin rooleihin joukkueessa.

Peli-Karhujen päävalmentaja Seppo Kurki lähtee luottavaisin mielin, vaikka flunssa-aalto on hieman koetellut kotkalaisryhmää.

- Hyvin olemme pärjänneet Huimaa vastaan. Huima on erittäin hyvä joukkue, jossa on kolme ulkomaalaista, maajoukkueen takamies sekä nuorten maajoukkuepelaajia. Yhtään yllättäjää ei välierissä siis ole mukana, Kurki sanoo tyrmäten Mervi Nurmen puheet Huiman kapeammasta materiaalista. 

- Mukana on neljä hyvää joukkuetta. Tavoite on tietysti pistää sarja poikki 3-0, mutta uskoisin finaalipaikkaan tarvittavan vähintään neljä ottelua, Kurki jatkaa.

Peli-Karhut pestasi uuden amerikkalaisen tällä viikolla, mutta Kurki vakuuttaa edelleen Karin Hoogendamin olevan kotkalaisten ykkösvahvistus.

- Hoogendam aloittaa huomenna ja katsomme päivä kerrallaan, miten selkä kestää.

Naisten SM-sarja 2005–2006 on loppuhuipennusta vaille valmis. Pöytä on katettu koripallon ystäville äärimmäisen jännittävillä välieräpareilla. Fysiikka tulee olemaan Panttereiden vahvuus mitä edemmäs ottelusarja etenee. BC Nokia luottaa kotitaikaansa ja hakee varmasti mahdollisuutta katkaista sarja jo toisessa kotipelissään.

Äänekosken Huima lataa kentälle Robinson-Jämsen parivaljakon lisäksi ennakkoluulottomasti pelaavia nuoria lupauksia. Peli-Karhut vannovat oman pelinsä nimiin, joka on kantanut joukkuetta tähänkin asti.

Välierät (paras viidestä)

Pvm   

Ottelu

 

Klo

 

Pelipaikka

11.03.

 

BC Nokia - Pantterit

 

17:00

 

Nokian Palloiluhalli

11.03.

 

Peli-Karhut - Huima

 

15:00

 

Karhulan liikuntahalli

             

12.03.

 

Pantterit - BC Nokia

 

18:00

 

Töölön Kisahalli

12.03.

 

Huima - Peli-Karhut

 

17:00

 

Äänekosken liikuntahalli

             

15.03.

 

BC Nokia - Pantterit

 

19:00

 

Nokian Palloiluhalli

15.03.

 

Peli-Karhut - Huima

 

18:30

 

Karhulan liikuntahalli

             

18.03.

 

*Pantterit - BC Nokia

     

Avoinna

18.03.

 

*Huima - Peli-Karhut

 

17:00

 

Äänekosken liikuntahalli

             

19.03.

 

*BC Nokia - Pantterit

 

17:00

 

Nokian Palloiluhalli

19.03.

 

*Peli-Karhut - Huima

 

15:00

 

Karhulan liikuntahalli

 



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

Näytä lisää vastaavia