NBA-kokemusta BC Jyväskylän valmennusjohtoon

18.6.2003 SM-Koriksessa pelaava BC Jyväskylä on solminut kaksivuotisen valmentajasopimuksen Terence Stansburyn, 42, kanssa. Templen yliopistossa koripallo-oppinsa saaneella Stansburylla on takanaan mittava pelaajaura. Kokemusta löytyy mm. kolmelta NBA-kaudelta, joiden aikana hän edusti Indiana Pacersia ja Seattle Supersonicsia.

NBA:han Stansbury varattiin ensimmäisellä kierroksella 15. pelaajana vuonna 1984. Hän pelasi tilastollisesti parhaan kautensa heti tulokkaana, jolloin Stansbury teki keskimäärin 7,1 pistettä Indianan paidassa. Kaikkiaan Stansbury pelasi NBA:ssa 192 runkosarjan ottelua. Erinomaisena ponnistajana tunnettu Stansbury oli NBA-vuosinaan aina mukana vuotuisen tähdistöottelun yhteydessä järjestettävässä donkkikisassa. Hän sijoittui kolmesti peräkkäin kolmanneksi, kun voittajina kruunattiin Dominique Wilkins, Spud Webb ja Michael Jordan.  

Stansburyn NBA-ura katkesi lopulta loukkaantumiseen, mutta pelaajaura on kuitenkin jatkunut menestyksellä toistakymmentä vuotta Euroopan koripallosarjoissa Belgiassa, Ranskassa, Kreikassa, Israelissa ja Hollannissa. Ranskassa Levaillosin joukkueessa erinomaisesti vuosikaudet pelannut Stansbury on valittu maan Basketball Hall of Fameen. Viime kaudella BC Jyväskylän uusi päävalmentaja edusti hollantilaista BSW Weertin joukkuetta 11,7 pisteen ja 3,08 koriinjohtaneen syötön keskiarvoilla. 

196-senttinen Stansbury on pelannut pääasiassa pelinjohtajana, mutta myös kakkos- ja kolmospaikan tontit ovat tuttuja. Pelaamisen ohella hän on kouluttautunut useilla valmentajaklinikoilla ja oltuaan osittain sivussa loukkaantumisen takia vuonna 1994 hän toimi Levalloisin valmentajana Ranskan Pro A -sarjassa. 

Johnson suosittelijana

Terence Stansbury löytyi BC Jyväskylän entisen päävalmentaja Tom Johnsonin avulla. Stansbury sai edelleen tarjouksia peliuran jatkamisesta, mutta koki mielekkääksi aloittaa nyt valmentajauransa. Johnsonin tavoin myös Stansbury on EU-kansalainen (ranskalainen), eikä ole mahdotonta, että mies nähtäisiin kauden mittaan vielä kentälläkin tositoimissa. Uusi päävalmentaja kävi Jyväskylässä toukokuussa viikonloppuvisiitillä pitämässä muutamat harjoitukset ja tutustumassa pelaajiin sekä paikkoihin. Muutto Suomeen tapahtuu heinäkuun alussa.  

Valmentajakysymyksen ratkettua BC Jyväskylän kannalta positiivisesti seura neuvottelee seuraavaksi pelaajasopimusten tekemisestä harjoitusringissä mukana olevien kotimaisten pelaajien kanssa. Tavoitteena on saada joukkueeseen jyväskyläläisten kasvattien lisäksi muutamia muita lupaavia nuoria pelaajia. Ulkomaalaisvahvistusten osalta tilanne kartoitetaan Stansburyn kanssa hänen saavuttuaan Jyväskylään. Mikäli Jyväskylä pystyy Stansburyn kontaktien avulla hankkimaan yhden amerikkalaisvahvistuksen hinnalla sekä amerikkalaisen että kohtuuhintaisen EU-pelaajan, on mahdollista, että joukkuetta täydennetään kahdella ulkomaalaisvahvistuksella.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_sm-koris/

Henkilöt

Asiat

 
24.4.2024 14:21 Seura tiedottaa

YMCA Tampere koripallon valmentajat kaudella 2024-2025

Anssi Niemi ja Patrik von Weissenberg täydentävät YMCA Tampere koripallon työntekijöiden tiimin tulevalla kaudella.

23.4.2024 14:39 Seura tiedottaa

Jussi Laakso ToPoLan päävalmentajaksi

Jussi Laakso aloittaa ToPoLassa päävalmentajana 17.5.2024.

15.4.2024 15:50 Seura tiedottaa

Tampereen Pyrintö nimennyt päävalmentajat kaudelle 2024–2025

Tampereen Pyrintö valmistautuu kauteen 2024-25 ja valmennustiimit alkavat pikkuhiljaa muotoutua. Seura on tunnettu kokonaisvaltaisista pelaajapoluista niin tytöissä kuin pojissa ja eteneminen aikuisten korkeimmalle sarjatasolle asti on Pyrinnön ympäristössä mahdollista.

8.4.2024 12:50 Seura tiedottaa

Taneli Tuokko YMCA Tampere koripallon nuoruusvaiheen vastuuvalmentajaksi

Taneli Tuokko on valittu YMCA Tampere koripallon nuoruusvaiheen vastuuvalmentajaksi. Tuokko vastaa U13–U19 -kokonaisuudesta yhdessä valmennuspäällikkö Sami Toiviaisen kanssa. Lisäksi hän osallistuu YMCA Tampere koripallon toiminnan kehittämiseen yhdessä muiden työntekijöiden kanssa.

5.4.2024 13:59 Seura tiedottaa

Sami Toiviainen YMCA Tampere koripallon valmennuspäälliköksi

Sami Toiviainen on valittu YMCA Tampere koripallon valmennuspäälliköksi. Toiviaisen työtehtäviin kuuluu valmennuksen suunnittelu ja koordinointi sekä koko koripallotoiminnan pitkäjänteinen ja tavoitteellinen kehittäminen.

3.4.2024 15:49 Susi All Star

Muistutus: SUSI All Stars -leirityksen ilmoittautuminen 2010–2011 syntyneille pelaajille auki 21.4. asti

Koripalloliiton maajoukkueohjelman eli Suden polun ensimmäinen askel, SUSI All Stars -leiritys, käynnistyy taas kesäkuussa. Seuravalmentajat vastaavat vuosina 2010–2011 syntyneiden pelaajiensa ilmoittamisesta leiritykseen 21.4.2024 mennessä.

3.4.2024 09:27 Koulutus

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden 1.3. kurssin Savonlinnassa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden 1.3. kurssin Savonlinnassa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

2.4.2024 13:04 Valmentajat

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Salossa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Salossa yhteistyössä seuran kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

2.4.2024 12:55 Valmentajat

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Vaasassa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Vaasassa yhteistyössä Vaasan Salaman kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

28.3.2024 14:01 Pääjuttu

Davviguovlu Koris levittää korista Lapin lakeuksille

Oulun NMKY:n viime syksynä käynnistämässä hankkeessa tehdään säntillistä jalkatyötä pysyvän koripallotoiminnan käynnistämiseksi pohjoisimmassa Lapissa. Koripallon vauhti ja yhteisöllisyys kiehtovat myös pohjoisen lapsia ja nuoria, ja neljällä hankkeen piiriin kuuluvalla paikkakunnalla toimii jo oma koriskerho.

Näytä lisää vastaavia