Panionios paini Bisonsin parkettiin Ateenassa

13.11.2013 Loimaa Bisonsin Eurocup-kauden toinen vierasottelu oli hallitsevalle Suomen mestarille kauden toistaiseksi vaikein koitos. Bisons ajautui varhain virhevaikeuksiin ja notkahti kolmannen jakson puolenvälin tienoilla 15 pisteen takaa-ajoasemaan, eikä onnistunut enää nousemaan fyysisten ateenalaisten rinnalle. Panionios lähetti Bisonsin kotimatkalle lukemin 74–62 (38–32).

Antto Nikkarinen pelasi hyvät minuutit, mutta Bisons taipui Ateenassa.

Tuukka Kotti ajautui virhevaikeuksiin toisella kymmenminuuttisella.

Greg Gibson otti joukkueensa välttävän pelisuunnitelman toteuttamisen omaan piikkiinsä.

Biisoni tömistelee lattiaa seuraavan kerran perjantaina Korihaita vastaan. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Panionios ja Bisons vaihtoivat iskuja tasaisesti puolin ja toisin pelin ensimmäisen 15 minuutin ajan.

 

John Williamsonin, Frank Robinsonin ja Antto Nikkarisen vahvojen esitysten piiskaama biisonilauma johti numeroissa 25–26, kunnes loimaalaisten korttipakka alkoi vähitellen hajota käsiin Williamsonin ja korinalustaa vartioineen Tuukka Kotin virhevaikeuksien myötä. Momentum siirtyi Panioniosille, joka lähti koppiin 38–32-taukojohdossa.

 

Kotin viihtyessä vaihtopenkillä kolmen virheen rasittamana kolmannen jakson alussa pääsi Panionios halkomaan loimaalaispuolustusta ajoillaan ja oikea-aikaisilla syötöillään hyvää työtä tehneille ateenalaisheittäjille. Kun Bisonsin hyökkäyspelaaminen jähmettyi eivätkä loimaalaiskolmoset uponneet hyvällä tahdollakaan, Panionios kasvatti johtonsa parhaimmillaan 15 pisteeseen.

 

Bisons teki kuitenkin vielä loppurynnistyksensä neljännellä jaksolla. Erinomaisia otteitaan jatkanut Antto Nikkarinen sai puhallettua joukkueeseensa henkeä rohkealla pelillään ja Tuukka Kotti otti korkojen kera takaisin vaihtopenkillä viettämänsä ajan. Kotijoukkueen Marc Carterin ja Errick McCollumin oikea-aikaiset kolmoset raivasivat lopulta Panioniosille tien 12 pisteen voittoon.

 

Gibson: ”Saatoimme hävitä, mutta emme ole lyötyjä”

 

Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson näki joukkueensa toisen neljänneksen lopun virhesuman pelin ratkaisuna.

 

– Meiltä lähti pelituntuma, kun ison pään pelaajamme saivat kolmannet virheensä. Annoimme Panioniosin riepotella meitä korin alla ja annoimme muutaman vihellyksen mennä päämme sisään, Gibson harmitteli.

 

– Hyökkäyksessä emme toteuttaneet pelisuunnitelmaamme, minkä otan pitkälti omaan piikkiini. John Williamson antoi meille niin paljon hyviä asioita, etten malttanut lepuuttaa häntä tarpeeksi, vaikka hän ei ole vielä täysikuntoinen eikä täysin sisällä pelikirjassamme. Meidän oli tässä yhtälössä ajoittain todella vaikea saada haluamiamme heittoja.

 

Biisoneiden lopun kirivaiheen käynnistänyt Kotti-Nikkarinen-kaksikko keräsi kehut Gibsonilta, joka painotti tuttuun tapaan omiensa henkistä kestävyyttä.

 

– Tuukka oli tänäänkin tärkein pelaajamme molemmissa päissä kenttää, ja hänen poissaolonsa toisen jakson lopussa ja kolmannen jakson alussa näkyi. Antto on kehittynyt Billy Keysin kanssa pelatessaan päivittäin ja hän pelaa jo nyt aivan uudella tasolla, Gibson arvioi pelaajiaan.

 

– Osoitti myös jotain tämän joukkueen luonteesta, että nousimme vielä vieraskentällä päätösjaksolla 15 pisteen takaa parin heiton päähän kauden huonoimpana heittoiltanamme. Saatoimme hävitä tämän ottelun, mutta emme ole lyötyjä.

 

Ruuhkaviikko jatkuu perjantaina

 

Bisons matkustaa torstain aamulennolla Helsinki-Vantaalle ja sieltä bussilla Loimaalle, missä joukkue kohtaa perjantaina Korihait ja lauantaina Korisliigan kärkijoukkueen, tappiottoman Tampereen Pyrinnön.

 

– Seuraavaksi vuorossa on Korihaiden scouttaus ja perjantaiaamuna vedämme valmistavat harjoitukset Korihait-peliin, Gibson kertoo.

 

– Lauantaina vuorossa on ottelu Korisliigan tämän hetken parasta joukkuetta vastaan, missä on meille haastetta riittämiin.

 

Eurocupia Bisons pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 20.11. Liettuan pronssijoukkue Neptunas Klaipedan vieraana.

 

Eurocupin H-lohkoa johtaa Besiktas Istanbul (4 voittoa/1 tappio) perässään KK Radnicki Kragujevac (3/2), Panionios (3/2), Loimaa Bisons (2/3), Pietarin Spartak (2/3) ja Neptunas Klaipeda (1/4).

 

Panionios – Loimaa Bisons 74–62 (15–20, 38–32, 56–45), Eurocupin alkulohkon ottelu, Ateena 13.11.2013

 

Bisons: John Williamson 13/7, Tuukka Kotti 13/4, Frank Robinson 11/4, Mikko Koivisto 10/0, Antto Nikkarinen 9/2/7 syöttöä, Ralph Sampson 4/1, Matti Nuutinen 2/2, Billy Keys 0/4, Carl Lindbom 0/0, Ville Mäkäläinen 0/0, Ilpo Pehkonen.

Panionios: Kevin Langford 19/4, Landon Milbourne 14/7, Errick McCollum 14/2/4 syöttöä, Marc Carter 12/3.

 

Ottelutilastot: Panionios – Bisons

Asiat

 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

28.3.2024 14:01 Pääjuttu

Davviguovlu Koris levittää korista Lapin lakeuksille

Oulun NMKY:n viime syksynä käynnistämässä hankkeessa tehdään säntillistä jalkatyötä pysyvän koripallotoiminnan käynnistämiseksi pohjoisimmassa Lapissa. Koripallon vauhti ja yhteisöllisyys kiehtovat myös pohjoisen lapsia ja nuoria, ja neljällä hankkeen piiriin kuuluvalla paikkakunnalla toimii jo oma koriskerho.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

27.3.2024 09:43 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – toukokuussa vietetään jälleen vuoden hauskimpia koulupäiviä

Tuhannet alakoululaiset pääsevät jälleen toukokuussa viettämään vuoden hauskinta koulupäivää. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka 14 turnauksen voimin.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

26.3.2024 11:20 Pääjuttu

Koripalloliiton strategiatyö etenee – vastaa kyselyyn ja vaikuta suomalaisen koripallon tulevaisuuteen

Suomalainen koripallo on vahvalla pohjalla, mikä näkyy hyvänä kehityksenä ja kasvuna lajin eri osa-alueilla. Palloa ei siis tarvitse keksiä uudestaan, mutta koripallon ympärillä on paljon muuttuvia tekijöitä, jotka täytyy huomioida lajin kehittämisessä. Osana strategiatyötä Koripalloliitto kutsuu kaikki sidosryhmänsä antamaan oman näkemyksensä siitä, millainen on paras mahdollinen tulevaisuus suomalaiselle koripallolle.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

Näytä lisää vastaavia