Pantterit ja Espoo avasivat Baltian liigan kahdella voitolla ja tappiolla

30.9.2003 Naisten Baltian liiga käynnistyi menneenä viikonloppuna. Suomalaisedustaja Pantterit sekä tallinnalaisten kanssa yhteisjoukkueella sarjassa mukana oleva Espoo Basket Team vierailivat Latvian Riikassa, josta molemmilla oli tuomisinaan avauspeleistä kaksi voittoa ja yksi tappio.

Tappion Panttereille tarjoili TTT Riika, joka kukisti helsinkiläiset 70-53. Vahvat ja pitkät riikalaiset ovat saamassa joukkueeseensa vielä amerikkalaisvahvistuksen, joten sille voi varauksetta povata menestystä Baltian liigassakin. Pantterien kaksi muuta ottelua sujuivat voitokkaasti. TTT Riikan kehitysjoukkue taipui lukemin 70-56 ja RTU-Klondaika 66-47.  

TTT Riikaa vastaan Pantterien tehokkaimmat olivat kymmenen pistettä tehtaillut Juta Jahilo ja yhdeksän pistettä heittänyt Heli Roukanoja sekä Suvi Valtonen, jolle kirjattiin kahdeksan pistettä. RTU-Klondaika-pelissä Susanna Rinta heitti 17 pistettä Heli Roukanoja 13 ja Lotta Koskela yhdeksän. TTT Riikan kehitysjoukkuetta murjoi tehokkaimmin Roukanoja, jonka saalis oli 18 pistettä. Saara Eskola heitti 14 ja Susanna Rinta vain pisteen vähemmän.  

Espoo-nimellä Baltian liigassa esiintyvän joukkueen saldo oli sama kuin Panttereilla. TTT Riika osoittautui vahvemmaksi 67-44, mutta TTT:n kehitysjoukkueen Espoo voitti 70-66 ja RTU:n 70-65.  

Espoon riveissä pelaavat Baltian liigaa Suomessa viime kausina eri joukkueissa esiintyneet liettualaiset Kausaiten sisarukset, Aneta ja Jurgita. Kaksikko olikin Espoon parhaimmistoa otteluissa yhdessä maajoukkuelaituri Heidi Adlerin kanssa. TTT Riikaa vastaan Adler upotti 18 ja Jurgita Kausaite 15 pistettä. TTT:n kehitysjoukkuetta vastaan kovimpaan vauhtiin yltyivät samat pelurit: Jurgita 23 ja Heidi 20 pistettä. Aneta Kausaite säesti 14 pisteellään. RTU-pelissä Jurgita Kausaiten saldoksi merkittiin peräti 29 pistettä Adlerin pussittaessa 13 ja Anu Mahlamäen 17 pistettä.  

Seuraavan kerran Pantterit ja Espoo pelaavat Baltian liigaa 24.-26.10. Espoossa ja Helsingissä.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia