PeKan täsmähankinta sytyttää cupiin huumaa

11.12.2009 13:59 Espoo Teamin lauantaina Tapiolassa emännöimä naisten koripallocupin loppuottelu sai melkoisesti sytykettä, kun vierasjoukkue Peli-Karhut ilmoitti saavansa keikkatyöläiseksi Pohjois-Amerikan naisliigan WNBA:n mestarin Alexis Hornbucklen.

Michaela Mouan (edessä) Espoo Team yrittää pitää Tapiolaan saapuvan finaalivastuksensa Peli-Karhut takanaan.

Naisten SM-sarjan marraskuun pelaajaksi valittu Peli-Karhujen Porchia Green sai finaalin kynnyksellä nimekkään joukkuekaverin, jolle palloa syöttää. Kuvat: Kimmo Metsälä & Kai Kilappa.

- Tiesin, että PeKalle tulee joka tapauksessa kolmas amerikkalaispelaaja loppuotteluun. Koska vastustajasta ei oikein ole ollut tietoa, olemmekin keskittyneet omaan tekemiseemme, korostaa Espoo Teamin valmentaja Mikko Larkas.

- Koko viikon ajan harjoituksissa on nähnyt, että jotain tavallista isompaa on voitettavana. Välillä homma on mennyt sen verran yli, että on pitänyt puhaltaa treeni poikki, Larkas hymähtää.

Espoo Team pääsi voittoputkeen toissa kaudella. Cupin voitto 2008 sai viime keväänä jatkoa Suomen mestaruudella.

Espoolaisjoukkueessa on vain yksi ulkomaalaispelaaja (PeKassa toissa kaudella SM-kultaa voittanut Ashley Haynes), mutta ryhmästä löytyy toistakymmentä vähintään junioritasolla maaotteluita pelannutta suomalaista.

Lähes sadan maaottelun Susanna Rinta, 30, johtaa espoolaisten takakenttää. Korinalustaa hallitsee 185-senttinen Niina Laaksonen. Puolen tunnin peliaikaan ovat tottuneet myös Michaela Moua, Haynes ja Venlakaisa Hölttä.

Espoolaiset ovat hävinneet sarjassa vain kahdesti. Kotisaldo on tahraton, mutta vierailu lauantaisen vastustajan PeKan parketille lokakuussa päättyi liki 30 pisteen tappioon.

- Keskinäisten otteluiden voitot ovat 1-1, joten meidän ei tarvitse lähteä matkaan altavastaajina. Tosin Laaksonen oli poissa molemmista keskinäisistä peleistämme. Saldommehan olisivat sarjassa identtiset, jos olisimme pystyneet pitämään johtoasemamme vieraspelissä Espoossa, kuittaa PeKan valmentaja Seppo Kurki.

- Jos haluamme tuoda cupin Kotkaan, on Espoon pelinrakenteluun saatava iskettyä. Laaksonen ja Moua muodostavat sellaisen pitkän osaston, ettei sinne asti saisi palloa päästää, Kurki kommentoi.

Cupia arvostetaan Kotkassa valtavasti. Ensimmäinen fanibussi oli myyty täyteen jo ennen tietoa Hornbucklen liittymisestä ryhmään. Todennäköisesti Kotkasta kaasuttaakin PeKan naisten perään kaksi muutakin bussia.

Naisten WNBA:n kausi päättyi lokakuussa. Torstaina ensi kertaa joukkueen kanssa harjoitellut Hornbuckle saapui Kotkaan kyläilemään lapsuunkaverinsa, PeKan Lisa Leen luo.

PeKa on voittanut 2000-luvulla kaksi Suomen mestaruutta ja valloittanut cupin jo kolmesti.

Lue myös artikkeli "WNBA-mestari vahvistamaan Peli-Karhuja cup-finaaliin".

Asiat

 
21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 17:52 Suomen Cup

Naisissa PeKa ja ToPo lunastivat paikat Motonet Suomen Cupin finaaliin

Naisten puolella Motonet Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45. Se on nähtävissä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

15.1.2024 10:48 Pääjuttu

Motonet ja Suomen Koripalloliitto yhteistyöhön

Suomalainen perheyritys Motonet ja Suomen Koripalloliitto ovat sopineet yhteistyöstä. Motonet aloittaa koripallon juniorimaajoukkueiden toisena pääyhteistyökumppanina. Yhteistyön kohokohtiin kuuluvat heinä–elokuussa Tampereella pelattavat 18-vuotiaiden poikien EM-kisat.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

Näytä lisää vastaavia