Pesaro päihitti Rannikon Varesen viime hetkellä

23.1.2011 22:30 Teemu Rannikon Cimberio Varese oli pitkään kirivoitossa kiinni Italian Serie A:n sunnuntain kierroksella, mutta menetti mahdollisuutensa voittoon Pesaron Guillermo Diazin viime hetken urotekoihin. Pesaro päihitti Varesen kotonaan 74-72 (45-32) Rannikon upottaessa kahdeksan pistettä.

Teemu Rannikon Varese kärsi täpärän tappion Pesaron vieraana.

Cantun kaukoheittohurmos oli liikaa Petteri Koposen Virtus Bolognalle.

Sasu Salinin Union Olimpija ei saanut hyökkäyspeliään kulkemaan Belgradissa.

Shawn Huff hikoili 33 minuuttia Ilisiakosin vieraana.

Tuukka Kotti nosteli 16 pistettä LegaDuen sunnuntaikierroksella.

Gerald Lee jr.:n Udine kärsi harvinaisen tappion Scafatin vieraana.

Sarjakärki Murcia pesi Samuel Haanpään Palencian. Kuvat: Ville Vuorinen, Francois Perthuis ja LegaDue Pictures.

Tehokkaasti puolustanut ja hyvillä prosenteilla heittänyt Pesaro karkasi sunnuntain ottelun ensimmäisellä puoliajalla 13 pisteen johtoon Varesea vastaan. Kolmannella jaksolla Varese kuitenkin kiri piste-eron yhteen riistoista haettujen nopeiden hyökkäysten ansiosta.

Varesen Ronald Slay nosti joukkueensa pisteen johtoon ottelun päätösminuutin alusta, mutta Pesaron takamies Guillermo Diaz palautti johtoaseman kotijoukkueelle toisessa kenttäpäädyssä. Varesen viimeisessä hyökkäyksessä Phil Goss menetti pallon Diazille, joka lisäsi Pesaron johtoa vielä pisteellä vapaaheittoviivalta. Varese ei saanut enää heittoa aikaiseksi ja joutui poistumaan kotimatkalle 72-74 (32-45)-tappion jälkeen.

Kotijoukkueen voiton eteen eniten urakoivat Diaz (15/4/5 riistoa), Morris Almond (18/2/4 riistoa) sekä Daniel Hackett (14/5). Varesea piti pelissä mukana sentteri Diego Fajardo (16/9/3 riistoa). Varesen avaukseen kuulunut Teemu Rannikko upotti 27 minuutissa kahdeksan pistettä (kakkoset 1/1, kolmoset 2/4), kaapi kolme levypalloa, riisti pallon kolmasti ja antoi yhden korisyötön. Lisäksi Rannikon +/- -saldo (+10) oli joukkueensa korkein.

Varese jakaa Serie A:n 9.-11. sijat Angelico Biellan ja Lottomatica Roman kanssa. Joukkueet ovat voittaneet seitsemän ja hävinneet yhdeksän ottelua.

Koposen Bologna kaatui Cantun kaukoheittohurmokseen

Italian Serie A:n sunnuntain kierroksen toisessa "suomalaisottelussa" Petteri Koposen Virtus Bologna joutui tunnustamaan vieraskentällä liigakolmonen Cantun paremmakseen. Cantun joukkuepuolustus oli jatkuvasti helisemässä Virtuksen korilleajojen kanssa, mutta Cantu pysytteli koko ottelun tukevassa johdossa kaukoheittohurmoksensa ansiosta. Cantu upotti 22 kolmosyrityksestään 12 ja voitti ottelun 83-67 (47-32).

Koko miehistöltään tasaisesti tehoja saanut Cantu ratsasti voittoon pitkälti Nicolas Mazzarinon (23/1/5 syöttöä/3 riistoa), Maarty Leunenin (12/9/4 syöttöä) ja Vladimir Micovin (12/5/4 syöttöä) ratkaisuilla. Ainoa kaksinumeroisille pisteluvuille päässyt Virtus Bolognan pelaaja oli Kennedy Winston (11/0).

Petteri Koponen kuului Virtuksen avaukseen ja heitti 29 minuutissa yhdeksän pistettä (kakkoset 1/2, kolmoset 0/4, vapaaheitot 7/7). Koponen haki myös viisi levypalloa, jakeli neljä korisyöttöä, riisti pallon kolmasti ja rikkoi vastustajaa kolmasti.

Virtus jakaa Serie A:n sijat 5.-8. Air Avellinon, Scavolini Pesaron ja Pepsi Casertan kanssa. Joukkueet ovat voittaneet 16 ottelustaan puolet.

Belgrad tyrmäsi Salinin Olimpijan shokkialullaan

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana kärsi lauantaina toisen perättäistappionsa Adrianmeren liigassa. Olimpijan päänahan haki tällä kertaa Partizan Belgrad kotonaan 61-50 (33-18).

Partizan ratkaisi ottelun käytännössä jo 15 minuutissa karkaamalla huipputehokkaan puolustuspelinsä ansiosta 30-9-johtoon. Olimpija kavensi Vlado Ilievskin ratkaisuilla eron kolmannella jaksolla kymmeneen pisteeseen, mutta Partizan kasvatti eron uudelleen 18 pisteeseen aggressiivisen puolustuksensa ansiosta.

Kentän ykkönen oli Belgradin James Gist (21/6). Olimpijan tehokkain oli Vlado Ilievski (16/1). Sasu Salin pelasi Olimpijalle yhden minuutin ilman tehomerkintöjä.

Adrianmeren liigan kärjessä on ruuhkaa: Olimpija Ljubljana, Partizan Belgrad, Buducnost Podgorica, KK Krka ja KK Zagreb jakavat liigan kärkisijan 11 voitolla ja seitsemällä tappiolla.

Huffin Kavala jäi Ilisiakoksen jalkoihin

Kreikan pääsarja A1 Ethnikin lauantain kierroksella Shawn Huffin BC Kavala kaatui vieraskentällä Ilisiakosta vastaan 59-76 (29-41).

Joukkuehyökkäyksessään tehokkaampi Ilisiakos nousi ottelussa jo varhain kymmenen pisteen johtoon, eikä Kavala pystynyt pysymään kotijoukkueen kyydissä kuin ajoittain. Päätösjakson alussa Kavala keikkui viiden pisteen päässä, mutta Ilisiakos kuittasi viemällä pariminuuttisen 9-0.

Ilisiakosin tehomiehet olivat Jimmy Baxter (13/4/3 riistoa), Athanasios Karydas (12/7) ja Miroslav Todic (12/6). Kavalalta vastasivat huutoon Milt Palacio (16/2/4 syöttöä), Sotiris Karapostolou (12/5/4 syöttöä/6 riistoa) ja Cedric Simmons (11/11). Shawn Huff kuului Kavalan avaukseen ja rekisteröi 33 minuutissa kuusi pistettä (kakkoset 1/2, kolmoset 1/5, vapaaheitot 1/1), kolme levypalloa, yhden blokin, yhden pallonmenetyksen ja neljä virhettä.

Kavala on voittanut 14 ottelustaan seitsemän ja jakaa A1 Ethnikin sijat 5.-9. PAOK Salonikin, Peristerin, Kolossosin ja Ikarosin kanssa.

Vukcevic upotti Kotin Ferraran

Tuukka Kotin Ferrara kaatui Italian kakkosliiga LegaDuen sunnuntain kierroksella Riminille pistein 69-76 (35-37).

Ferrara johti ottelua vielä päätösjakson alussa, mutta tasaisen ottelun ratkaisijaksi nousi Riminin veteraanipelaaja Dusan Vukcevic, joka varmisti voiton vierasjoukkueelle huikealla heittopelillään. Vukcevicin (34/3/6 riistoa) lisäksi Terrence Roderick (18/11) pelasi tärkeät minuutit Riminin voitossa.

Ferraran kärkikolmikon muodostivat Jermaine Boyette (18/4/3 riistoa), Klaudio Ndoja (15/6/3 riistoa) sekä hyvää kauttaan jatkava Tuukka Kotti. Kotti upotti 27 minuutissa 16 pistettä (kakkoset 8/12), haki viisi levypalloa, riisti pallon kolmasti, blokkasi yhden vastustajan heiton, menetti pallon kahdesti ja rikkoi vastustajaa kerran.

Ferrara jakaa LegaDuen sijat 10.-12. Casalpusterlengon ja Reggio Emilian kanssa. Joukkueet ovat voittaneet 17 ottelustaan seitsemän.

Leen Udinelle harvinainen tappio

Gerald Lee jr.:n Snaidero Udine kärsi sunnuntaina harvinaisen tappion LegaDuessa. Udinen päänahan vei kotonaan Scafati pistein 79-74 (37-37).

Udine hallitsi ottelua pitkään, mutta Scafati hallitsi ottelua päätösjaksolla aggressiivisemmalla hyökkäyspelillään. Ahkerasti korille ajanut Scafati pääsi kerta toisensa jälkeen vapaaheittoviivalle samalla, kun Udinen hyökkäyspeli lukkiutui.

Scafatin voiton takuumiehinä ahkeroivat Jimmy Hunter (29/6/5 riistoa) ja Patrick Baldassare (15/6/6 riistoa). Udinelta huutoon vastasivat Jason Williams (15/2) ja Clint Harrison (15/4/4 syöttöä/3 riistoa). Gerald Lee jr. pelasi 26 minuuttia, mutta jäi neljään pisteeseen (kakkoset 2/3), kolmeen levypalloon ja kolmeen virheeseen.

Udine jakaa LegaDuen toisen sijan Casalen kanssa. Joukkueet ovat keränneet 13 voittoa ja neljä tappiota.

Murcia liian kova Haanpään Palencialle

Samuel Haanpään Palencia sai oppitunnin koripallon hienouksista Espanjan kakkosliiga Adecco Oron perjantaikierroksella. Palencian päihitti Adecco Oron kärjessä jaetulla ykkössijalla viihtyvät Murcia pistein 60-86 (22-38).

Tehoja koko miehistöltään saaneen Murcian kovimmat tilastot keräsivät Vitor Faverani (16/6), Taylor Coppenrath (15/1) ja Juan Jasen (14/7). Ainoa Palenican pelaaja, joka onnistui vastaamaan Murcian puolustuksen haasteeseen, oli Timothy Frost (19/8).

Samuel Haanpää uurasti Murciaa vastaan peräti 26 minuuttia. Haanpäälle merkittiin viisi pistettä (kakkoset 0/1, kolmoset 1/4, vapaaheitot 2/2), kuusi levypalloa, yksi korisyöttö, yksi riisto, yksi pallonmenetys ja kolme virhettä.

Palencia on voittanut 20 ottelustaan viisi ja jatkaa Adecco Oron toiseksi viimeisellä sijalla kaksi voittoa sarjajumbo Ourensea enemmän napanneena.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Miikka Muurinen debytoi pirteästi Petteri Koposen alaisuudessa nuorten Euroliigassa

Petteri Koposen valmentama Next Generation -kutsujoukkue sijoittui Dubain turnauksessa kolmanneksi. Joukkueen riveissä pelasi täksi kaudeksi Yhdysvaltain high school -kentille Sunrise Christianiin siirtynyt Miikka Muurinen.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

25.3.2024 10:43 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen johdatti Kalev/Cramon runkosarjan ykköseksi

Viron ja Latvian yhteisliigassa saatiin runkosarja paketoitua ja Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Alexander Madsen pääsi juhlimaan tärkeitä pisteitä Espanjassa ja Perttu Blomgren heitti joukkueensa ABA2:n pudotuspeleihin.

25.3.2024 09:22 Suomalaiset ulkomailla

Osku Heinonen Islannista Italiaan loppukaudeksi

Heinosen uusi seura on Italian Serie A2 -sarjassa pelaava San Giobbe Chiusi.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.