PHYK ja Märsky voittoihin koululaisten MM-kisojen avauspäivänä

29.3.2013 Suomalaisjoukkueet PHYK ja Mäkelänrinne hakivat pitkäperjantaina komeat avausvoitot koululaisten MM-kisoista, jotka pelataan Kyproksella. PHYK:n tytöt jyräsivät Luxemburgin 73–45 (46–13) ja Mäkelänrinteen pojat tekivät Tshekistä selvää 83–54 (42–27).

PHYK ampaisi Luxemburgia vastaan jo kymmenen minuutin pelin jälkeen 26-5-johtoon ja kasvattivat johtonsa 33 pisteeseen tauolle lähdettäessä. Tauon jälkeen PHYK keskittyi pitämään Luxemburgin turvaetäisyydellä.

– Puolustus oli täydellistä ensimmäisellä jaksolla ja lähes moitteetonta toisella. Hyvä avaus etenkin siihen nähden, että tällaisissa turnauksissa vastustajista ei aina ole varmaa tietoa ja takana on vielä rankka matkustuspäivä, PHYK:n päävalmentaja Lea Hakala summaili.

Myös Mäkelänrinteen pojat olivat vireessä. Henri Niemistö (32 pistettä) johti tulitusta, kun Mäkelänrinne puolusti Tshekin ahtaalle ja haki 29 pisteen voiton.

– Olimme parempi joukkueena. Intensiteettitasomme oli kohdillaan. Avausotteluksi erinomainen suoritus, Mäkelänrinteen päävalmentaja Anton Mirolybov iloitsi.

PHYK kohtaa lauantaina Intian ja sunnuntaina Bulgarian.

PHYK – Luxemburg 73–45 (46–13)