Pronssit Turkuun

20.4.1999 Äänekoskella pelattuun toiseen pronssiotteluun 11 pisteen johtoasemasta lähtenyt Piiloset ei antanut mitään mahdollisuuksia kotijoukkue Huimalle, vaan voitti toisenkin osaottelun (68-83) ja vei himeimmät SM-mitalit mukanaan Turkuun yhteistuloksella 175-149.

Jotta Huimalla olisi ollut mahdollisuuksia pronssiin, olisi sen täytynyt saada toinen ottelu alusta saakka haltuunsa. Toisin kävi. Teemu Rannikon johdolla Piiloset takoi taululle vajaassa neljässä minuutissa lukemat 5-15, jolloin peli oli viimeistään pelattu huimalaisten kannalta.

Eikä turkulaiset johtoasemaansa enää luovuttaneet, vaikka ensimmäisen jakson loppupuolelle pieni notkahdus sattuikin. Vakavaa uhkaa Huimasta ei missään vaiheessa ollut. Näin Turussa päästiin juhlimaan ensimmäistä koripallon SM-mitalia sitten vuoden 1983, jolloin Turun NMKY sijoittui niinikään kolmanneksi. Ensimmäistä mitalisijoitustaan jahdanneen Huiman mitalijuhlat siirtyivät puolestaan seuraavalle vuosituhannelle.

Piiloset jyräsi tavaramerkillään eli tasaisuudellaan toisessakin pronssiottelussa. Joukkueesta löytyi pelkkiä onnistujia. Rudy Johnson oli tehokkain 26 pisteellään, seitsemällä levypallollaan ja 1,106:n tehoindeksillään, mutta Teemu Rannikon (16/3/6 syöttöä), Timo Parviaisen (16/1) ja Seth Sundbergin (14/13) panoksiakaan ei voi vähätellä.

Huimasta normaalisuoritukseen ylsivät oikeastaan vain amerikkalaiskaksikko Riley Inge-Donyale Bush. Inge latoi 22 pistettä ja jakoi viisi syöttöä, kun Bushin saldoksi kerääntyi 11 pistettä ja 14 levypalloa.

Molemmilla hieno kausi

Sekä Piiloset että Äänekosken Huima voivat katsoa jälkikäteen pelikautta 1998-99 pystyssäpäin. Piilosetin kauden kruunasi pronssimitalit, mutta myös toinen sija Suomalais-ruotsalaisessa liigassa, SM-sarjan kansainvälisen lohkon voitto ja selviytyminen Suomen Cupin neljän parhaimman joukkoon ovat nuorelta ryhmältä upeita saavutuksia.

Samaa voi sanoa Huiman SM-välieriin selviytymisestä sekä kansallisen lohkon voitosta, jolla joukkue varmisti itselleen paikat kauden 1999-2000 Korac Cupiin ja Suomalais-ruotsalaiseen liigaan.

Nähtäväksi jää, miten joukkueet pystyvät pitämään nuoret runkopelaajat riveissään ensi kautta varten. Varmaa on se, että muiden kotimaisten ja ulkomaistenkin joukkueiden kiinnostus on Piilosetin ja Huiman pelaajia kohtaan kovaa.

Piilosetin Teemu Rannikko paransi jälleen edelliskaudesta. Toinen koriinjohtaneiden syöttöjen keskiarvoennätys (7,43) runkosarjassa peräkkäin ja pudotuspelien 19,0 pisteen keskiarvo puhukoon puolestaan. Rannikko on nuoresta iästään (18) huolimatta kuitenkin jo "vanha" tähti. Samaa ei voi sanoa Rannikon joukkuetovereista Parviaisesta ja toisesta pronssioittelusta loukkaantumisen takia pois ollut Juho Terhosta, jotka tekivät molemmat vakuuttavaa jälkeä kauden aikana.

Huimasta puolestaan Toni Ilmonen tiedettiin Rannikon tapaan suurlahjakkuudeksi, mutta esimerkiksi Sami Lehtorannan loppukauden upeita esityksiä kaikki eivät osanneet edes odottaa.

Pelaajien kaudet saattavat olla siis loppuneet, mutta seurajohtojen kaudet jatkunevat vielä pitkään.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia