PuHu ja KTP trillereiden kautta välieriin

21.3.2003 SM-Koriksen välierissä on mukana runkosarjan kärkinelikko. Vantaalaisjoukkue Pussihukat selvitti tiensä välieriin kukistamalla viidennessä ja ratkaisevassa puolivälierässä Vilpas Vikingsin Salosta 95-82. KTP puolestaan vei trillerivoiton BC Jyväskylästä 92-91 Roope Mäkelän viime sekuntien vapaaheitoilla. Näin välierissä kohtaavat otteluparit Kataja-KTP ja Honka-PuHu.

Välierät käynnistyvät sunnuntaina 23.3. Joensuusta ja Espoosta. (Välierien otteluohjelma artikkelin lopussa.)

Vantaalla PuHu:n ja Vilppaan viides kohtaaminen oli tunteita ja latausta täynnä. Molempia lisäsi ääriään myöten täyteen ahdettu katsomo, joka eli täydellä sydämellä pelissä mukana. Kamppailu oli saada heti dramaattisen käänteen, kun PuHu:n Erron Maxey sai jo reilun viiden minuutin kohdalla kolmannen virheensä. Heti perään painista Phil Hickeyn kanssa vastannut Vilppaan Mika Vesterinen koki saman kohtalon. Sekä Maxey että Vesterinen menivät vaihtoon. Vaihtopenkkiin turvautuminen kannatti erityisesti Tomi Kamisen luotsaamalle PuHu:lle, joka sai vaihtomiehiltään maksimaalisen suorituksen. Nuoret Nanayaw Awuah-Addae ja Elias Kajander loistivat. Kaksikon johdolla PuHu otti 16 minuutin kohdalla ottelun suurimman johtonsa (42-27).

Kolmas neljännes oli Vilppaan. Jukka Katajan ja Derrick Stroudin kolmosilla ja muilla henkilökohtaisilla suorituksilla salolaiset nousivat jopa hetkeksi johtoon (57-56). PuHu ei kuitenkaan antautunut. Tilanteessa 70-68 Ville Olki kasvatti kolmosellaan PuHu-johdon viiteen pisteeseen, Hickey lisäsi sitä onnistuneilla vapareillaan ja Awuah-Addae vielä riiston jälkeisellä korillaan. Vilpas ei kesälomille vielä halunnut, mutta ei yrityksestään huolimatta onnistunut enää kaventamaan merkittävästi eroa. Loppuhetkillä Klingberg ja Awuah-Addae pyörittivät rauhallisesti PuHu:n peliä, kuluttivat tarvittavia sekunteja ja upottivat ratkaisevia vapaaheittoja.

Maxey nousi lopulta kotijoukkueen parhaaksi pistemieheksi (17/6), mutta parhaana palkittiin ansaitusti Awuah-Addae. Äskettäin nuorten maajoukkuepelaajien tehoharjoitteluryhmään, NOKIA Teamiin, valittu Awuah-Addae pussitti täydellisellä heittopelillä 14 pistettä, jonka lisäksi hän riisti kaksi kertaa pelivälineen vastustajalta tärkeässä paikassa. Hickey, Klingberg ja Olki heittivät kaikki 16 pistettä mieheen. Stroud (30/14) oli Vilppaan ykkönen. Kataja (19/4) pelasi määrätietoisesti ja piti heikoilla hetkillä joukkuettaan pystyssä.

- Emme halunneet päättää kautta kolmella tappiolla, jonka luulen painaneen puntarissa paljon. Latinki oli parempi kuin aikaisemmissa peleissä ja saimmekin onnistumisia laajalla rintamalla. Nyt vain jalat maahan ja Hongan kaatoon, totesi Kaminen, jonka kädet selkeästi syyhysivät jo pelkästä ajatuksesta.

Mäkelän hermot rautaa

Perjantain toisessa viidenteen otteluun venyneessä puolivälierässä ratkaisu nähtiin vasta kaksi sekuntia ennen päätössummeria. BC Jyväskylä johti ottelua 91-90, kun KTP:n konkari Roope Mäkelä pääsi vapaaheittoviivalle. Hongan riveissä kaksi viimeistä Suomen mestaruutta voittaneen Mäkelän käsi ei tärissyt. Hän upotti molemmat vaparinsa. Jyväskylän liukas Petri Virtanen pääsi vielä summerin soidessa heittämään vaikeasta paikasta, mutta heitto ei uponnut.

KTP hankkiutui Karhuvuoren hornankattilassa ensimmäisellä neljänneksellä kymmenen pisteen johtoon (34-24). Loppua kohden ero kutistui tasaisesti, kunnes BC Jyväskylä meni loppuhetkillä jopa ohi.

Roope Mäkelä oli kentän kuningas paitsi ratkaisevilla vapaaheitoilla myös keräämällään 31 pisteellä ja viidellä syötöllä. Greg Lewis oli myös hyvässä vireessä. Hän teki hyvällä prosentilla 25 pistettä ja poimi peräti 16 levypalloa. Patrick Savoy (24/6) ja Virtanen (22/3) olivat vieraiden tehokkaimmat. BC Jyväskylän Ville-Pertti Lind yllätti pirteällä esityksellään. Lind nosteli kymmenen pistettä ja metsästi yhdeksän levypalloa.

KTP kohtaa SM-välierissä siis runkosarjan voittaneen joensuulaisen Katajan. Samaiset joukkueet olivat vastakkain viime kaudella pronssiotteluissa. Tuolloin Kataja veti pidemmän korren ja pokkasi seuran historian ensimmäiset SM-mitalit.

Välierät (paras viidestä)

Pvm Ottelu Klo Paikka
su 23.03. Honka - PuHu 17:00 Tapiolan Urheiluhalli
su 23.03. Kataja - KTP 18:30 Joensuun Urheilutalo
ma 24.03. KTP - Kataja 18:30 Karhuvuoren Urheilutalo
ma 24.03. PuHu - Honka 18:30 Myyrmäen Urheilutalo
ke 26.03. Kataja - KTP 18:30 Joensuun Urheilutalo
ke 26.03. Honka - PuHu 18:30 Tapiolan Urheiluhalli
pe 28.03. KTP - Kataja * 18:30 Karhuvuoren Urheilutalo
pe 28.03. PuHu - Honka * 18:30 Myyrmäen Urheilutalo
la 29.03. Kataja - KTP * 17:00 Joensuun Urheilutalo
la 29.03. Honka - PuHu * 17:00 Tapiolan Urheiluhalli

Asiat

 
16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

15.3.2024 10:00 Susijengi

Susijengin ja Latvian välisen ottelun liput nyt myynnissä

Nokia Arenan sekä kaikkien aikojen yleisöennätyksensä viime elokuussa kirjauttanut Susijengi palaa Tampereelle kesäkuussa, kun se kohtaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksessaan Latvian perjantaina 28.6.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

14.3.2024 11:13 Pääjuttu

Valmennusuralle hypännyt Jamar Wilson kehittää osaamistaan 2-tason valmentajakoulutuksessa

Susi Training Centerissä Lohjan Kisakalliossa kuuluu myöhään perjantai-iltana tossujen kirske ja pelin lomasta kuuluva esimerkillinen puhe pelaajien välillä. Kyseessä ei ole maajoukkue eikä seurajoukkue, vaan joukko valmentajia, jotka ovat kokoontuneet Lohjalle eri puolilta Suomea. Yksi heistä on vielä hiljattain treenannut samalla parketilla susilogo rinnassa.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

Näytä lisää vastaavia