Pyrinnön nuori kaarti jatkaa: Ahvenjärvi, Pitkänen ja Williams sopimuksiin

28.6.2023 21:45 Pyrintö on solminut kolme jatkosopimusta seuran omien kasvattien kanssa, kun Roni Ahvenjärvi, Arttu Pitkänen ja Kion Williams jatkavat joukkueessa.

Roni Ahvenjärvi pukeutuu ensi kaudella jälleen tuttuun punaiseen peliasuun. Kuva: Ville Vuorinen

Koko kolmikko on käynyt läpi Pyrinnön pelaajapolun ja nousseet sieltä akatemiajoukkueiden kautta osaksi Korisliiga-joukkuetta. He ovat olleet Pyrinnön juniorimenestyksen kulmakiviä. Heidän aikanaan Pyrintö on voittanut sekä U16- ja U19-poikien Suomen mestaruudet.

Kion Williams, 20, on nuoresta iästään huolimatta ollut jo pitkään mukana akatemiassa ja liigajoukkueen harjoitusringissä. Akatemiajoukkueessa Williams tehtaili viime kaudella I divisioona A:ssa keskiarvoikseen 14,2p/5,7lp/5,0s.

Arttu Pitkänen, 20, sai viime kaudella peliaikaa liigassa reilut 8 minuuttia ottelua kohden. I divisioona A:ssa hänen tehot olivat 9,6p/5,5lp/2,0s/ottelu. Pitkänen edustaa parhaillaan Suomea 20-vuotiaiden PM-kisoissa Ruotsissa.

Roni Ahvenjärvi, 21, pääsi viime kaudella jo tutustumaan liigapeleihin. Divari A:ssa Ahvenjärvi oli Pyrinnön akatemiajoukkueen paras pistemies, kun hän tilastoi 15,2 pistettä ottelua kohden.

Erkko Ojala vahvistaa pyrinnön valmennuspuolta

Pyrintö on myös tehnyt valmennuspuolella uuden sopimuksen, kun nokialaislähtöinen liikuntatieteiden maisteri Erkko Ojala liittyy akatemia- ja liigavalmennukseen mukaan. Ojalalla on pitkä kokemus tyttöjen nuorten maajoukkuevalmennuksesta, joka alkoi jo vuonna 2015. Viimeisen vuoden ajan Erkko on ollut ottamassa oppia Espanjassa toimien Unicaja Malagan naisten joukkueen apuvalmentajana.

"Odotan innolla ja hyvillä fiiliksillä hommien alkamista Pyrinnön miesten ja akatemiapelaajien kanssa. Mukava haaste edessä, kun olen pitkään toiminut naisten ja tyttöjen valmentajana. Nyt pääsee näkemään ja toimimaan suomalaisen liigakoriksen sekä akatemiatoiminnan parissa"

Pyrinnöllä on voimassa olevat sopimukset Antero Lehdon, Justus Kilpisen, Valtteri Leppäsen, Chrysostom ”Chuku” Chukwumanin, Roni Ahvenjärven, Kion Williamsin ja Arttu Pitkäsen kanssa.
Valmennuksesta vastaavat Miikka Sopanen, Tero Vasell, Santeri Liljeberg ja Erkko Ojala.

Asiat

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

18.4.2024 10:59 Korisliiga

Valtteri Mervola Saksasta Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on kiinnittänyt riveihinsä kahden vuoden sopimuksella 22-vuotiaan Valtteri Mervolan. Päättyneellä kaudella Mervola edusti Saksan ProB sarjassa Ehingeniä.

17.4.2024 12:29 Korisliiga

Kion Williams jatkaa Pyrinnössä

Pyrinnön oma kasvatti Kion Williams tullaan näkemään Tampereen Pyrinnön paidassa myös ensi kaudella, sillä Pyrintö on solminut miehen kanssa 1+1-mallisen sopimuksen.

17.4.2024 10:29 Erotuomarit

Korisliigan välierien erotuomarit valittu

Torstaina jatkuvissa miesten Korisliigan välierissä oikeutta jaetaan yhdeksän erotuomarin tiimillä.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

15.4.2024 12:50 Korisliiga

Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu

Korisliigan välierät käynnistyvät torstaina 18. huhtikuuta Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välisellä ottelusarjalla. BC Nokia ja Kataja Basket aloittava päivää myöhemmin.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia