Pyrinnön Williams toivotti Kobrat liigaan tripla-tuplallaan

3.10.2012 21:44 Damon Williams toivotti Lapuan Korikobrat Korisliigaan taikomalla Lapuan urheilutalon illassa harvinaisen tripla-tuplan Pyrinnön karatessa liiganousija Korikobrilta pistein 79–93 (45–47). Kauhajoen Karhu ja Lappeenrannan NMKY puolestaan nousivat tappioasemasta voittoihin. Illan kierroksen muista voitoista vastasivat KTP-Basket ja Uudenkaupungin Korihait.

Damon Williams kääri tripla-tuplan Lapuan illassa.

Ilkka Vuori nakutti viime sekunnin voittokorin Karhulle Namika Lahtea vastaan.

Matthew Gibson vauhditti Namika Lappeenrannan kirivoittoon Vilppaasta.

Sefton Barrett show kohahdutti jälleen Steveco Areenalla.

Mikko Jalonen latoi huippulukemat FoKoPoa vastaan. Kuvat: Tytti Nuoramo, Kai Kilappa & Kimm Metsälä.

Lapuan Korikobrat taisteli raivokkaasti kannattaneen kotiyleisönsä edessä kolmannen jakson lopulle asti nimivahvan Tampereen Pyrinnön kyydissä.

Chris Commonsin (19/6) ja Samuel Haanpään (18/6/4 syöttöä) johtama ”Kooprat” haastoi Pyrinnön ennakkoluulottomasti, mutta Pyrinnön kokemus ja rutiini alkoi näkyä ottelun kääntyessä lopulleen. Pyrintö karkasi päätösjakson alussa kymmenen pisteen johtoon ja tyylitteli Lapualta lopulta 79–93 (45–47)-voiton.

Lapuan urheilutalon kotiyleisö sai todistaa harvinaista herkkua, kun Pyrinnön Damon Williams tyylitteli ottelussa tuiki harvinaisen tripla-tuplan: 19 pistettä, 10 levypalloa ja 10 syöttöä. Tamperelaisista myös LaMonte Ulmer (21/7), Kenneth Lowe (14/4) ja Antero Lehto (13/4) olivat pelipäällä.

– Meiltä ihan tyylikäs esitys kauden ensimmäisessä ottelussa vieraskentällä. Hyökkäyspään toteutus oli ajoittain erinomaista, mutta puolustuksessa Lapua rankaisi meitä etenkin ensimmäisellä puoliajalla heti, kun paikka aukeni. Pystyimme kuitenkin reagoimaan puolustuksessa pelin aikana ja toisella puoliskolla Lapuan korit syntyivät kovista yksilösuorituksista tai irtopalloista, Pyrinnön apuvalmentaja Ilpo Rantanen tiivisti.

Vuori säkitti Karhulle voiton entisessä kotisalissaan

Namika Lahti tuli kotiavauksessaan oman koiran puremaksi, kun pitkään Lahdessa pelannut Ilkka Vuori säkitti varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla lähietäisyyden hyppyheitolla joukkueensa Kauhajoen Karhun voittoon lahtelaisista. Vieraspisteet matkasivat lakeuksille voitoin 86–88 (50–41).

Emmanuel Hollowayn (25/5/7 syöttöä), Louis Johnsonin (17/8) ja Cedric Latimerin (15/5/3 riistoa) tahdittama Namika johti ottelua parhaimmillaan 14 pisteellä toisella jaksolla. Lahtelaiset menettivät kuitenkin ”momentuminsa”, kun puolustustaan tiivistänyt Karhu tuli 13-0-jaksollaan 50–36-tappioasemasta pisteen päähän.

Viimeisen neliminuuttisen aikana Lahti sai aikaiseksi vain yhden pelitilannekorin. Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara peluutti runkopelaajiaan tasaisesti, ja amerikkalaiset J’Nathan Bullock (23/3) ja Giordan Watson (18/1/5 syöttöä) vastasivat kovimmista tehoista. Pelituulella olivat myös Jussi Eskola (14/2) ja Eldar Skamo (13/6).

– Kone ei käynnistynyt ekalla puoliajalla, mutta toisella saimme juonesta kiinni puolustuksessa. Hyökkäyksestämme kertoo parhaiten se, että viisi pelaajaa oli kaksinumeroisilla pisteillä, Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara muotoili.

Amerikkalaiskolmikko piiskasi LrNMKYn karkuun Vilppaalta

Kirivoitto nähtiin myös Lappeenrannassa, kun lähes täysin uudistuneella joukkueella ja imagolla kauteen lähtenyt Namika Lappeenranta kohtasi Salon Vilppaan.

Kurinalaista, tehokasta ja puolustusvoittoista koripalloa esittänyt Vilpas dominoi ottelun avauspuoliskoa täysin ja karkasi taukoon mennessä 30–43-johtoon. Kopista kentälle saapui kuitenkin ryhdistäytynyt Namika: Vilpas sai kolmannella jaksolla aikaiseksi vain kuusi pistettä Namikan 30 pistettä vastaan. Namika voitti ottelun lopulta 79–64 (30–43).

Namikan kirin arkkitehteinä kunnostautuivat amerikkalaiset Greg Logins (25/9), Matthew Gibson (18/3/5 syöttöä/4 riistoa) ja Jason Conley (16/8/6 syöttöä). Vilppaalta tuleen vastasivat Eero Lehtinen (14/8), Shawn Atupem (11/11) ja Alex Vaenerberg (10/3).

KTP villitsi kotiyleisöään Kouvoja vastaan

KTP-Basket selvisi kauden ensimmäisestä Kymenlaakson derbystä voittajana ryöpyttämällä Kouvolan Kouvoja URHOtv-ottelussa selkein lukemin 88–63 (48–39).

Kypsää joukkuekoripalloa esittänyt KTP hallitsi ottelua hienokseltaan kolmannen jakson puoliväliin asti, jolloin joukkue sai 55–49-tilanteessa korihanansa auki ja karkasi 11-0-jaksolla täysin. Päätösjaksolla Kouvoilla ei ollut enää paukkuja palata voittokamppailuun.

- Pelissämme oli paljon hyvää ja moni asia toimi jopa yllättävän hienosti. Osuimme monipuolisesti läheltä ja kaukaa ja myös laajalla kaartilla, KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen kehui.

Sefton Barrett (20/8/4 syöttöä/3 riistoa) teki näyttävän paluun kotkalaismiehistöön, jonka muut kunnostautujat olivat Milos Dobras (13/5) ja Devonne Giles (12/9). Mainittavaa on myös 18-vuotiaan Joonas Lehtorannan (6/2) ilmiömäinen +/- -saldo (+25).

Kouvoista parhaalla pelipäällä olivat Gilberto Clavell (21/9) ja Antto Nikkarinen (14/1/4 syöttöä).

Korihait kuritti vajaamiehistä FoKoPoa

Ilman nilkkavaivaista Charlie Burgessia ja pelilupaansa odottavaa Jahmar Thorpea liiga-avaukseen lähtenyt Forssan Koripojat pysyi vajaamiehisellä kokoonpanolla kolmannen jakson lopulle asti Uudenkaupungin Korihaiden kyydissä.

Tilanteessa 56–52 Korihait repi kuitenkin 10-0 johdon, josta vain yhdellä amerikkalaisella pelannut FoKoPo ei enää toipunut. Korihait tyylitteli viimeisen jakson 28-6 ja haki lopulta voiton murskapistein 87-58 (39-38).

Ilman flunssaista Petri Heinosat pelanneiden Korihaiden ykköstykki oli julmetut teholukemat nakuttanut Mikko Jalonen (25/3/4 syöttöä). Amerikkalaiset Daniel Horton (15/2) ja Chris Taft (14/10/3 blokkia) väläyttelivät hetkittäin. Myös nuoret Mikael Herbert (14/8) ja Pyry Rainamaa (12/7/3 riistoa) pääsivät hyvin esille.

FoKoPolta Andrais Thornton (16/5), Sami Ikävalko (15/6/6 syöttöä), Julius Pehkonen (12/3) ja Markus Molenius (10/10) elättelivät vieraiden voittomahdollisuuksia.

(Basket.fi - STT)

Lisätietoja: Korisliigan tilastot

Asiat

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

2.4.2024 10:12 Korisliiga

Pantterijahti perjantaina käyntiin – Korisliigan puolivälieräsarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan puolivälieräsarjat käynnistyvät perjantaina 5.4. kolmen ottelusarjan voimin. BC Nokian ja Kouvojen välinen sarja käynnistyy lauantaina 6.4.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.