Pyrintö ja ToPo välierävoittoihin

18.4.2010 20:55 Korisliigan välierät alkoivat sunnuntaina koti- ja vierasvoitoilla, kun Tampereen Pyrintö voitti kotonaan KTP:n niukasti 91-89 (41-40) -tuloksella, mutta Torpan Pojat haki Kouvolan Kouvoista reilumman 85-65 (52-37) -voiton.

Damon Williamsin tuplatupla (21/17) turvasi Pyrinnölle voiton välieräavauksessa.

KTP:n Ian Youngilla oli loppuhetkillä useampikin mahdolilsuus voittokorin tekoon, muttei onnistunut.

Hanno Möttölä ja ToPo hakivat kotiedun itselleen Kouvolasta.

Tuoreilla jaloilla juossut Obie Trotter (kuvassa) teki ToPolle 23 ja Möttölä 22 pistettä. Kuvat: Tytti Nuoramo & Kai Kilappa & Matti Koskinen.

KTP johti Tampereella tasaista peliä suuremman osan ajasta. Parhaimmillaan vierasjohto kasvoi toisen neljänneksen puolivälissä 11 pisteeseen. Pyrintö tasoitti pelin puoliväliin mennessä, jonka jälkeen toinen puolisko kamppailtiin lähes kori korista.

Ian Young heitti toiseksi viimeisellä minuutilla KTP:n pisteen johtoon ja saman miehen käsistä lähtivät myös viimeisen minuutin ratkaisut. Young ehti heittää viimeisellä minuutilla kolme kolmostaan ohi, mutta ratkaisevin ohiheitto tuli neljä sekuntia ennen loppua, kun takamiehellä oli 90-88 -tilanteessa tilaisuus venyttää vapaaheitoillaan peli jatkoajalle. Young sai vain ensimmäisen vaparinsa koriin, joten Pyrintö piti johtonsa.

- Teimme pitkin peliä pieniä henkilökohtaisia virheitä, joista KTP rankaisi. Olemme valmistautuneet tiukkaan ottelusarjaan, jossa pisteen kotivoitotkin riittävät meille, korosti Pyrinnön valmentaja Pieti Poikola.

Chris Hester heitti Pyrinnölle 30 pistettä. Damon Williams keräsi 21 pistettä sekä 17 levypalloa ja pirteästi aloittanut Antero Lehto 15 pistettä.

- Meille tuli muutama nukahdus ja toisen jakson loppuun pelin huonoin vaihe, kun Pyrintö tavoitti johtomme. Lopussa meille jäi Ryan McDaden, Eric Washingtonin ja Clifton Jonesin virhetilien täyttymisen vuoksi liian pieni viisikko, kommentoi KTP:n kakkosvalmentaja Sauli Lanki.

Young heitti KTP:lle kaikkiaan 34 pistettä. Mikael Holme ja Washington päätyivät 15 pisteeseen.

ToPo vahva korin tuntumassa

Kouvot jäi ToPoa vastaan alakynteen toisen neljänneksen puolivälissä, kun helsinkiläiset kasvattivat 32-29 -johtonsa parissa minuutissa 44-29 -lukemiin. Peli ratkesi lopulta tuohon nykäykseen, sillä Kouvot ei päässyt enää missään vaiheessa 12 pistettä lähemmäs.

Tappio oli Kouvoille tämän kauden suurin kotihallissa, jossa joukkue oli voittanut tämän vuoden puolella 14 kotipelistään 12.

ToPo murskasi Kouvot lähietäisyydeltä, kun se teki kahden pisteen heitoilla 56 pistettä Kouvojen jäätyä 30 pisteeseen. ToPo vei myös levypallot ylivoimaisesti 42-26.

- Puolivälierät Katajaa vastaan olivat väsyttäneet Kouvoja sen verran, että pääsimme tähän peliin tuoreimmin jaloin. Pelasimme aggressiivisesti ja toteutimme hyvin pelisuunnitelmaamme. Pallo liikkui hyvin ja olimme vahvoja levypalloissa, luetteli ToPon valmentaja Tomi Kaminen.

- Tämän pelin tuottama hyvän olon tunne pitää kuitenkin unohtaa pian ja keskittyä tiistain toiseen kohtaamiseen, etenkin kun Kouvot on tunnettu piristymisistään, Kaminen huomautti.

ToPon tehoparin muodostivat 23 pistettä heittänyt Obie Trotter ja 22 pistettä tehnyt Hanno Möttölä. Trotter keräsi jo puoliväliin mennessä 17 ja Möttöläkin 15 pistettä.

- Emme saaneet hyökkäyspeliimme syvyyttä ToPon paikkapuolustusta vastaan. ToPo napsi levypallot, josta se pääsi juoksemaan nopeita hyökkäyksiä, tiivisti tappion Kouvojen valmentaja Jukka Toijala.

Kouvoista pääsivät yli kymmenen pisteen vain Kyle Shiloh 17:llä ja Ajene Moye 12 pisteellä.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

 
22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

Näytä lisää vastaavia