Pyrintö nöyryytti Latvian liigakakkosta Pyynikillä

19.11.2013 21:30 Ensimmäisen Korisliigan runkosarjan tappionsa viime lauantaina Loimaalla kärsinyt Tampereen Pyrintö ei antanut voittoputkensa katketa Baltian liigassa. Tamperelaiset pistivät tuulemaan latvialaista Valmieraa vastaan ja murjoivat kotiyleisönsä edessä hurjan 106–52 (47–23)-voiton, joka takasi Pyrinnölle neljännen voiton yhtä monesta Baltian liigan kotiottelusta.

BJ Raymond täytteli tehosarakkeita Pyynikillä tiistaina.

Yannick Anzuluni oli Pyrinnön karkuvaiheen primus motor. Kuvat: Timo Kiviranta/Vastavaloon.com.

Latvian kansallisen liigan kakkossijalla viihtyvä Valmiera pystyi haastamaan Pyrinnön tasaväkisen peliin ainoastaan puolentoista neljänneksen ajan.

 

Jälleen kerran rutkasti energiaa kentälle tuonut Yannick Anzuluni piiskasi ”Punakoneen” karkumatkalle toisen neljänneksen puolivälin jälkeen. Pyrintö rullasi viiden minuutin jakson nimiinsä 22-4 ja jatkoi heti tauon jälkeen siitä, mihin avauspuoliskolla jäi. Tamperelaiset johtivat 25 peliminuutin jälkeen murskaavasti pisteissä 64–29.

 

Pyrintö ei löysännyt otettaan missään vaiheessa, vaan murjoi taululle lopulta 54 pisteen voittomarginaalin. Levypallot kirjattiin tamperelaisille 50–30, ja Pyrintö upotti pelitilanneheittonsa 56,6% tarkkuudella Valmieran 31,8% vastaan.

 

Tamperelaisvalmentaja Pieti Poikolan mukaan joukkueen puolentoista kuukauden mittaisen voittoputken katkeaminen lauantaina Loimaalla toimi oivana motivaatiotekijänä Valmiera-otteluun lähtiessä.

 

– Tappion jälkeen oli helpompi valmentaa ja motivoida joukkuetta, Poikola hymyili.

 

– Antti Nikkilä pelasi tänään parhaan ottelunsa tähän asti ja puolusti hyvin isoja vastustajia. Topias Palmi, Osku Heinonen ja Alex Vaenerberg puolustivat hyvin ja toivat energiaa.

 

BJ Raymond (24/8/4 riistoa) oli Pyrinnön tehokärki ja Yannick Anzuluni (12/11) keräsi jälleen kotiyleisöltä hurjat aplodit taisteluilmeellään.

 

Neljä kotiotteluaan voittanut Pyrintö siirtyy seuraavaksi vieraskentälle ja ottaa perjantaina ja lauantaina mittaa Rakvere Tarvasista ja TYCO Raplasta perättäisotteluissa.


Tampereen Pyrintö – BK Valmiera 106–52 (17–12, 47–23, 77–38), Baltian liigan alkusarjaa, Tampere 19.11.2013


Pyrintö: BJ Raymond 24/8/4 riistoa, Antero Lehto 16/3, Kelvin Lewis 13/6, Yannick Anzuluni 12/11, Antti Nikkilä 10/8/2 blokkia, Alex Vaenerberg 9/3/3 syöttöä, Damon Williams 8/2/8 syöttöä, Topias Palmi 8/0, Osku Heinonen 3/2, Petri Heinonen 3/1,

Valmiera:
Janis Kaufmanis 12/3, Kaspars Cipruss 8/7.

 

Ottelutilastot: Pyrintö – Valmiera

Asiat

 
26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

26.3.2024 11:20 Pääjuttu

Koripalloliiton strategiatyö etenee – vastaa kyselyyn ja vaikuta suomalaisen koripallon tulevaisuuteen

Suomalainen koripallo on vahvalla pohjalla, mikä näkyy hyvänä kehityksenä ja kasvuna lajin eri osa-alueilla. Palloa ei siis tarvitse keksiä uudestaan, mutta koripallon ympärillä on paljon muuttuvia tekijöitä, jotka täytyy huomioida lajin kehittämisessä. Osana strategiatyötä Koripalloliitto kutsuu kaikki sidosryhmänsä antamaan oman näkemyksensä siitä, millainen on paras mahdollinen tulevaisuus suomalaiselle koripallolle.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia