Salminen korvaa Pavicevicin Hongan päävalmentajana

20.9.2010 Pekka Salminen valmentaa Espoon Honkaa alkavalla kaudella koripallon kotimaisessa pääsarjassa ja kansainvälisessä VTB United-liigassa. Maajoukkueen valmennusportaaseen pitkään kuulunut ja viime kaudella Joensuun Katajaa Koriliigassa luotsannut Salminen, 46, ei empinyt tarttua hänelle tarjoutuneeseen tilaisuuteen, kun Mihailo Pavicevic, 52, päätti purkaa sopimuksensa Hongan kanssa.

Viime kaudella Joensuun Katajaa luotsannut Pekka Salminen (kuvassa) siirtyy pikakomennuksella Espoon Hongan luotsiksi korvaten sopimuksensa irtisanoneen Mihailo Pavicevicin.

Salminen (vas.) on Suomen koripallomaajoukkueen pitkäaikainen apuvalmentaja. Kuvassa oikella päävalmentaja Henrik Dettmann. Kuvat: Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

- Keskustelimme asiasta ensimmäinen kerran viime perjantaina, joten onhan tässä edetty varsin nopeasti puolin ja toisin. Vedän Hongalle ensimmäiset harjoitukset maanantaina, kertoo Salminen.

Salmisen tulikaste 2000-luvun menestyneimmän suomalaisseuran peräsimessä nähdään puolestaan jo ensi perjantaina, kun Kouvot saapuu Korisliigan avauskierroksen merkeissä Espooseen.

- Hongan kannalta oli onni, että Salmisen kaltainen suomalainen huippuvalmentaja oli vielä vapaana, toteaa seuran puheenjohtaja Mika Sohlberg.

Suomessa aiemmin Vantaan Pussihukkia, ToPoa ja Katajaa valmentanut Salminen on valmis vastaamaan omalta osaltaan taatusti vaativaan, mutta onnistuessaan myös palkitsevaan haasteeseen.

- Jossain vaiheessa nuorena miehenä asetin tavoitteekseni valmentaa ulkomailla ja toteutin sen, Salminen viittaa länsinaapurin suuntaan ja Solnaan, jossa hän juhli kaksi kertaa Ruotsin mestaruutta.

Honka ja VTB-liiga tarjosivat luontevan jatkumon Salmisen uralle.

- Seuraava tavoitteeni on ollut valmentaa jossain Euroopan liigassa. Ajattelin nyt samoin kuin silloin aikoinani Ruotsiin lähtiessäni, että perhana mikä mies minä olen, jos en tarttuisi tällaiseen tilaisuuteen, sanoo Salminen.

Pavicevic jää Montenegroon

Hongassa kaikki oli jo valmiina seuran viisi kertaa Suomen mestariksi valmentaneen Pavicevicin paluuseen Espooseen yhden välivuoden jälkeen. Hongan ja Pavicevicin purettu sopimus kattoi ensi kauden.

- Sovimme Pavicevicin kanssa, että hän pitää ensin pienen tauon Montenegron EM-karsintaurakan jälkeen. Pavicevicin piti saapua Suomeen tiistaina, mutta emme tavoittaneet häntä siinä vaiheessa puoleentoista vuorokauteen. Sitten Pavicevic lähetti minulle tekstiviestin, jossa hän kertoi päätöksestään jäädä Montenegroon ja lastensa luokse, kertoo Sohlberg Hongan lehdistötiedotteessa.

Hongalle päätös tuli seuran tiedotteen mukaan ns. puun takaa.

- Kymmenen vuoden mittainen yhteinen taival loppui ikävällä tavalla, muotoilee Sohlberg.

Hongan päähuomio on VTB-liigassa

Honka nousi kuitenkin nopeasti takaiskustaan ja sillä on jalkeilla vahva valmennustrio.

Joukkueen valmennuksesta kesästä lähtien vastannut Jussi Syrjänen toimii Salmisen apuna. Joonas Iisalo on puolestaan Hongan uusi fysiikkavalmentaja. Työtä ja kiirettä riittää, sillä Honka pelaa alkavalla kaudella pelkästään runkosarjojen merkeissä muhkeat 54 ottelua.

Korisliigan keväisiin ratkaisuihin on vielä riittävästi aikaa, joten Salminen panostaa tässä vaiheessa VTB-liigaan, jonka Honka käynnistää 6. lokakuuta pelattavalla kotiottelulla ukrainalaista Dnipro Dnipropetrovskia vastaan.

- VTB-liiga on nyt keskeisin tavoitteemme. Erityisesti kotiottelut on varustettu huutomerkeillä. Ensi kevään tilannetta pitää vielä tutkia, kuvailee Salminen nykyistä tilannetta.

Pikahälytyksellä Honkaan saapunut Salminen ei voi vielä lähteä laatimaan mitään aikataulullista tavoitetta Hongan valmiuden osalta. Kaikki tarmo keskitetään nyt vain ja ainoastaan oman joukkueen tekemiseen nimenomaan puolustuksen kautta, missä Salminen on tunnetusti taitavimmillaan.

- Toisaalta joukkue on jo harjoitellut hyvin Syrjäsen kanssa ja lisäksi monet Hongan pelaajat ovat minulle entuudestaan tuttuja maajoukkueesta, muistuttaa Salminen.

Korisliigan avausottelu Honka-Kouvot perjantaina klo 18.30 Tapiolan Urheiluhallissa.

 
9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia