Sudenpennut jatkaa puhtaalla pelillä 16-vuotiaiden PM-kisoissa

2.8.2021 21:06 Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet voittivat Islannin molemmissa otteluissaan Kisakalliossa järjestettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa. Molemmat Suomen maajoukkueet ovat täten kahden ottelun jälkeen voittamattomia.

Elmeri Abbey oli vauhdissa, kun Suomi kaatoi Islannin 16-vuotiaiden PM-kisoissa. Kuva: Ville Vuorinen.

16-vuotiaiden poikien maaottelussa nähtiin se tiukempi peli, kun perinteiseen tapaansa sitkeä ja vauhdikas Islanti piti johtoa hallussaan pitkälti ensimmäisen puoliajan. Sudenpennut onnistu tilkitsemään puolustuksensa jo ennen puoliaikaa, mutta lopullisesti johto siirtyi Suomelle kolmannen neljänneksen aikana.

Suomi voitti loppunumeroin 67-76 (37-37).

– Aivan mielettömän siistiä, että on tiukkoja korismatseja, joissa vastakkain on kaksi hyvää joukkuetta, hyviä pelaajia ja hyvää valmennusta. Kyllä tätä on vain ollut ikävä, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski iloitsi.

– Se ei ollut kaikilta osin kauneinta taikka tehokkainta, mutta varsinkin toisen neljänneksen lopun ja koko kolmannen neljänneksen puolustuspeliin olen tyytyväinen, Lohikoski lisäsi.

Vaikka Suomi osui kakkosensa mainiosti 24/45 (53%), niin kolmosissa (5/20, 25%) ja vapaaheitoissa (13/27, 48%) jäi parannettavaa.

– Pikkaisen tehtiin vaikeaksi homma itsellemme, mutta vastustaja on tähän ikävaiheeseen hyvin urheilullinen ja sitkeä.

Suomen onnistujiin lukeutuivat jälleen ison kaluston Roope Filtness (14/12) ja Olavi Suutela (16/11/4 riistoa), joista molemmille tupla-tuplat olivat toiset laatuaan. Takakentältä taas palloskriinihyökkäystä pyörittivät hienosti Brunel Madzou (9/4/4 riistoa), Elmeri Abbey (11/0) ja Kalle Kuivalainen (10/4/6 syöttöä).

Islannin tehoista vastasivat Brynjar Kári Gunnarsson (22/3) ja Tómas Valur Þrastarson (12/11).

> Ottelutilastot


Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue jätti Islannin vain kahteen pisteeseen toisella neljänneksellä

Fiia Hellsten oli Suomen hahmo Islanti-voitossa. Kuva: Ville Vuorinen.

16-vuotiaiden tyttöjen ottelussa Suomi jätti vieraskoreuden Susi Training Centerin ulkopuolelle, kun Sudenpennut tyrmäsi Islannin jättämällä vieraat vain kahteen pisteeseen toisella neljänneksellä.

Vaikka puoliajan jälkeen puntit tasoittuivat pelillisesti, niin voittaja oli jo ratkennut: Suomi vei ottelun murskalukemin 51-97 (12-53).

– Ensimmäiset 25 minuuttia olimme melkoisen ylivoimaisia. Aika lailla onnistuimme niissä asioissa, missä pitikin. Viimeiset 15 minuuttia olivat vaikeat. Kaveri nosti intensiteettiä, meidän intensiteetti laski. Emme pystyneet johtoa enää kasvattamaan, muttei annettu periksikään, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä aloitti.

– Mutta mitäpä siinä, parempia oltiin ja hyvällä ilmeellä tulimme jälleen peliin. Ei voi olla kuin tyytyväinen. Riisuimme Islannin aseista ja hyökkäsimme kohtia koria sekä nopeissä, hyökkäyslevypalloissa että puolen kentän pelitilanteissa. Saimme niitä paikkoja, joita olemme etsimässä.

Ottelun hahmo oli tällä kertaa Fiia Hellsten, joka viimeisteli 13 pistettä, 9 levypalloa ja neljä riistoa 19 minuutissa ja 46 sekunnissa. Hellstenin plus-miinus-lukema oli häikäisevästi +53. Hellstenin lisäksi pisteiden makuun pääsivät Elina Aarnisalo (18/5/3 syöttöä), Elsa Lemmilä (14/9) ja Pauliina Hattula (16/7/4 syöttöä).

– Pauliinan ensimmäinen vaihto meni ihan ohitse. Sieltä tuli aika vihainen nuori nainen vaihtoon, mutta kun hän sai toisen vaihdon, niin hän tuli aivan eri ilmeellä. Jos pelaat huonosti, käyt vaihdossa, tulet takaisin ja pelaat loistavasti, niin sehän voi kuulostaa helpolta, muttei se aina näin ole nuorelle pelaajalle. Hän osoitti, että häneltä se ainakin onnistuu.

Islannilta vastaan pistivät Sara Líf Boama (11/6/3 syöttöä/10 riistoa) ja Hildur Björk Gunnsteinsdóttir (10/4).

> Ottelutilastot

 
5.1.2024 17:24 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme kultamitalia tuliaisiksi Tallinnan Baltic Sea Cupista

Suomen nuorisomaajoukkueet, Sudenpennut, lähti kotimatkalle kolme tusinallista kultamitaleita taskussaan Tallinnasta, kun Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekä 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet juhlivat Baltic Sea Basketball Cupin mestaruutta.

4.1.2024 23:10 Sudenpennut

Sudenpennuille jo toinen kolmen voiton päivä Tallinnan Baltic Sea Cupissa

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat jo toistamiseen kolme voittoa neljästä mahdollisesta Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa. Suomen vastustaja turnauksen toisena päivänä oli Viro.

3.1.2024 20:07 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Baltic Sea Cupin avauspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Tallinnassa tänään alkaneessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Latvia pelaa Suomen tapaan ensi kesänä A-divisioonan EM-kisoissa 16- ja 18-vuotiaiden ikäluokissa sekä tytöissä että pojissa.

4.7.2023 17:56 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Kisakallion PM-kisojen päätöspäivänä – tytöille kultaa, pojille hopeaa

16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat päättyivät tänään Kisakalliossa, kun Suomi peittosi Viron kahdesti päätöspäivänä. Suomen tytöt juhlivat kultaa voittamattomina, pojat taas saivat hopeamitalit kaulaansa.

3.7.2023 23:12 Nuorten PM-kilpailut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue varmisti jo Pohjoismaiden mestaruuden Kisakalliossa – pojille jatkoaikavoitto Ruotsista

Kisakallion 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa oli suomalaisittain hieno päivä, kun tyttöjen maajoukkue varmisti jo päivää ennen kisojen loppua mestaruuden voittamalla Ruotsin. Pojat taas voittivat jatkoaikajännärin jälkeen Ruotsin.

1.7.2023 21:54 Nuorten PM-kilpailut

Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisoissa tytöt jatkavat voittamattomina – pojille kirvelevä tappio Tanskaa vastaan

Kisakallion Susi Training Centerissä pelattavissa 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sudenpennut jatkoivat voitot Tanskan kanssa. Suomen tytöt jatkavat voittamattomina, pojat kärsivät ensimmäisen tappionsa.

30.6.2023 23:31 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut nitisti Islannin kahdesti ja jatkaa voittamattomana Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisoissa

Kisakallion Susi Training Centerissä pelattavissa 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sudenpennut jatkaa voittamattomana, kun sekä tyttöjen että poikien maajoukkueet voittivat Islannin.

29.6.2023 21:17 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut avasi Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisat kahdella rökälevoitolla Norjasta

Kisakallion Susi Training Centerissä järjestettävät 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat jyrähtivät käyntiin tänään Sudenpentujen kaataessa kahdesti Norjan selvin loppulukemin. Pojat voittivat oman pelinsä 45 pisteellä; tytöt taas peräti 83:lla.

28.6.2023 10:54 Nuorten PM-kilpailut

16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat alkavat Kisakalliossa torstaina

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet kestittävät Pohjoismaiden mestaruuskisoja Kisakallion Susi Training Centerissä 29.6.-4.7. Lohjalle saapuu Suomen lisäksi pelaamaan Norja, Islanti, Tanska, Ruotsi ja Viro.

4.1.2023 23:18 Sudenpennut

Sudenpennuilla kolmen Viro-voiton ilta Baltic Sea Cupin toisena päivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet jatkoivat pelejään Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa, jossa Sudenpennut pääsi tuulettamaan kolmen voiton päivää Viroa vastaan.

Näytä lisää vastaavia