Suomalaiset pelaavat sijoista 9.-16. koululaisten MM-kisoissa

28.5.2003 Brasilian Goianiassa käynnissä olevien koululaisten MM-kisojen toinen päivä toi tullessaan Pohjois-Tapiolan lukion poikien hienon voiton Kroatiasta. Pojat kuitenkin hävisivät seuraavan pelinsä Turkille, joka sysäsi joukkueen pelaamaan sijoista 9.-16. Samoista sijoituksista pelaavat myös Suomea kisoissa edustava Pohjois-Haagan Yhteiskoulun tyttöjoukkue.

Kroatia oli jo jyräämässä pituusylivoimallaan Suomi-pojan yli hakien avausjaksolla lähes kaikki levypallot. Suomi oli tappiolla pahimmillaan 14 pisteellä. Valmentaja Pekka Eklund muutti tällöin Suomen puolustusmuodon puolen kentän 1-1-3–paikkavartointiin. Liikkuva paikkapuolustus sekoitti totaalisesti Kroatian pelin. Eklund sekoitti lisää pakkaa ja aikalisien sekä taukojen jälkeen Suomi pelasi muutaman kerran miesvartointia ja palasi sen jälkeen taas paikkaprässiin. Puolustuksensa ansiosta suomalaiset pääsivät määräämään ottelun tempoa, joka aiheutti lisämurheita kroatialaisleirissä. Painetilanteessa Kroatia menetti pelivälineen lukuisia kertoja ja Suomi pääsi juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Ville Liimo (18 pistettä) ja Jari Vanttaja (15) olivat hyvässä heittovireessä. Suomen voitto kirjattiin lopulta 54-46.  

- Koko joukkue oli erinomainen kummassakin kenttäpäädyssä. Tämä oli ensimmäinen peli, jossa oma peli toimi. Saimme hurmion päälle, levypallopeli kääntyi, korintekovarmuus lisääntyi ja virheiden saaaminen kääntyi meidän eduksemme, iloitsi Eklund ottelun jälkeen.  

Suomi ei päässyt Kroatia-voittoaan pitkään juhlimaan, sillä nopeasti joukkue joutui aloittamaan keskittymisen Turkki-otteluun. Fyysiset ja isokokoiset turkkilaiset olivat Suomen pojille kuitenkin liikaa. Turkki tuli kovalla ryminällä hyökkäyslevypalloihin, joiden avulla se petasi takakentän erinomaisille heittäjilleen uusia mahdollisuuksia. Lisäksi Turkki juoksi jokaisesta mahdollisesta tilanteesta hyvin nopeita. Suomen viisikko liikkui läpi ottelun hyökkäyksessä hyvin ja rakensi kelvollisia tekopaikkoja, mutta heitot eivät uponneet tarpeeksi hyvällä prosentilla. Turkki voitti 66-44. Viljami Vanjoki oli 14 pisteellään ja pirteällä esityksellään Suomen paras, kunnes häntä vaivannut jalkavamma palasi kuvioihin.  

Tytöt kiusasivat pitkään Ranskaa, Turkki ylivoimainen vastus

Turkki oli myös Suomen tytöille, Pohjois-Haagan Yhteiskoulun joukkueelle, liian suuri pala purtavaksi. Kuten pojissakin, oli Turkki selkeästi numeroa suurempi jokaisella pelipaikalla. Muutenkin Turkin aseet olivat pitkälti samat; erinomaiset nopean juoksut, vahva hyökkäyslevypallopeli, kaukoheittovoima sekä toimiva paikkaprässi.  

- Materiaaliylivoima oli Turkille huikea. Hävisimme levyrit kummassakin päässä totaalisesti. Hyökkäyksessä saimme kyllä aikaiseksi paljon vapaita heittopaikkoja, mutta osumat jäivät uupumaan, harmitteli tyttöjen joukkuetta valmentava Lea Hakala.  

Suomi pysyi ensimmäisen jakson turkkilaisten kyydissä (15-20), mutta sen jälkeen Turkki repi eroa tasaisesti ja voitti lopulta selvin numeroin 73-38. Suomen joukkueesta yksikään peluri ei saavuttanut kaksinumeroisia pistelukemia – paras oli yhdeksän pistettä heittänyt Laura Kangas.  

Suomen päivän toinen peli oli Ranskaa vastaan. Pelissä oli paljon, sillä voittajalle oli luvassa pääsy kahdeksan parhaimman joukkoon. Panos näkyi kentällä, kun molemmat joukkueet taapersivat ensimmäisen jakson kipsissä lukemiin 8-6. Toisella jaksolla Ranska käänsi ottelun kulun kovilla screeneillään ja hyvin toimineella paikkavartioinnillaan. Ranskattaret veivät jakson 21-10.  

Tauolla Hakala loihti taktiikan, jolla Ranskan ”osuvat screenit” pelattiin pois. Suomi sai hurmion päälle hyvän puolustuksensa ansiosta ja se näkyi myös hyökkäyksessä. Palloa saatiin korisukan läpi niin läheltä kuin kaukaakin. Suomi vei kolmannen jakson 17-7 ja nousi vielä voittotaisteluun. Päätösjaksolla Suomi pääsi parhaillaan viiden pisteen päähän. Loppuhetkillä Suomi yritti vielä rikkomalla taistella aikaa vastaan. Ranska heitti heikosti vapaaheittonsa, mutta Suomi ei onnistunut saamaan aikaiseksi tarvittavia koreja.  

- Sulkeminen toimi levypallopelissä, jonka lisäksi tytöiltä nähtiin valtavaa taistelua kaikista irtopalloista. Valitettavasti tulokseksi siitä jäi vain paljon koljuja ja rupia polviin, mutta kaaduimme ainakin saappaat jalassa, kehui Hakala suojattiensa asennetta.  

Suomen joukkueet pelaavat Goianiassa jatkossa sijoitusotteluita. Seuraavaksi pojilla on vastassaan Bulgaria ja tytöillä Kreikka.

Kroatia – Suomi 46 – 54, koululaisten MM-kisoja, pojat

Suomea edustaa poikien kisoissa Pohjois-Tapiolan lukio. Joukkuetta valmentavat Pekka Eklund ja Eero Neva.

Neva

Pekka

7

pistettä

Vanjoki

Viljami

10

 

Nasman

Johannes

-

 

Kajaani

Petri

2

 

Apajasalmi

Lasse

-

 

Liimo

Ville

18

 

Lindholm

Janne

-

 

Koskinen

Johannes

-

 

Jokinen

Ilkka

2

 

Vanttaja

Jari

15

 

Blomster

Jesper

-

 

Leinonen

Henrik

-

 

Turkki – Suomi 66 – 44, koululaisten MM-kisoja, pojat

Neva

Pekka

-

Vanjoki

Viljami

14

Nasman

Johannes

-

Kajaani

Petri

7

Apajasalmi

Lasse

-

Liimo

Ville

10

Lindholm

Janne

2

Koskinen

Johannes

-

Jokinen

Ilkka

2

Vanttaja

Jari

9

Blomster

Jesper

-

Leinonen

Henrik

-

Turkki – Suomi 73– 38, koululaisten MM-kisoja, tytöt

Suomea edustaa tyttöjen kisoissa Pohjois-Haagan Yhteiskoulu. Joukkuetta valmentavat Lea Hakala ja Harri Jokela.

Koskela

Tiia

7

pistettä

Myllymäki

Iida

1

 

Baumgartner

Linda

3

 

Venhola

Piitu

8

 

Kaarnakari

Fanny

6

 

Vuorio

Valpuri

-

 

Kangas

Laura

9

 

Karhunen

Kata

2

 

Vilkas

Anna

-

 

Hauvonen

Laura

2

 

Suomi - Ranska 46– 53, koululaisten MM-kisoja, tytöt

Koskela

Tiia

5

Myllymäki

Iida

-

Baumgartner

Linda

12

Venhola

Piitu

2

Kaarnakari

Fanny

7

Vuorio

Valpuri

11

Kangas

Laura

4

Karhunen

Kata

5

Vilkas

Anna

2

Hauvonen

Laura

-

Asiat

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

18.4.2024 09:01 Seurauutinen

Seurauutisia #86: Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa seuroille 3,8 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämiseen

Seuratuen avulla edistetään ja toteutetaan tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia liikunnan harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille erityisesti matalan kynnyksen toiminnan kautta.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

16.4.2024 21:19 Miesten I divisioona B

Lappeenrannan NMKY I divisioona B:n mestaruuteen liki tuhatpäisen kotiyleisön edessä

Lappeenrannan NMKY kaatoi neljännessä finaalissa Karkkilan 81–72 (35-35) ja vei Divari B:n mestaruuden otteluvoitoin 3-1.

Näytä lisää vastaavia