Suomen pojille voitto Bulgariasta, tytöille Kreikasta

29.5.2003 Suomea Brasiliassa pelattavissa koululaisten MM-kisoissa edustavat Pohjois-Tapiolan lukio (pojat) ja Pohjois-Haagan Yhteiskoulu (tytöt) olivat voitokkaita ensimmäisissä sijoitusotteluissaan. Pojat väänsivät hienon voiton Bulgariasta ja tytöt kukistivat Kreikan. Jatkossa suomalaisjoukkueet pelaavat sijoista 9.-12.

Suomen pojat saivat unelma-alun Bulgaria-peliinsä ja siirtyivät nopeasti 10-0-johtoon. Nopeat, hyvin heittäneet ja kovaa – mutta sääntöjen rajamailla – pelanneet bulgaarit pääsivät rajuilla otteillaan mukaan peliin. Suomi ei ensimmäisellä puoliskolla ollut sinut Bulgarian fyysisyyden kanssa, mutta toisella puoliajalla se ei enää häirinnyt. Jälkimmäisellä puoliskolla Suomi pääsi pariinkin otteeseen kymmenen pisteen johtoon, mutta huono tarkkuus vapaaheittoviivalta esti lopullisen irtioton. Suomen voiton tae oli lopulta edellisissä otteluissakin purrut puolen kentän 1-1-3-paikkapuolustus sekä Bulgarian virhevaikeudet. Bulgaria joutui pelaamaan viimeiset kaksi minuuttia neljällä miehellä!

Suomi voitti lopulta pelin 61-57. Pelintekijä Pekka Neva ohjasi mallikkaasti peliä kovista, iskuista, tönimisestä ja prässistä huolimatta. Viljami Vanjoki pussitti 14 pistettä ja Jari Vanttaja nosteli 13 pistettä. Jesper Blomster teki 13 pisteestään 11 toisella puoliajalla aiheuttaen väkevillä ajoillaan virhevaikeuksia Bulgarialle.

- Paremmilla vapaaheitoilla peli olisi ollut alusta lähtien meille helpompi. Totuimme toisella puoliajalla bulgarialaisten kovuuteen, keskityimme vain omaan peliin ja se kannatti. Puolustuksemme jaksoi liikkua ja se oli ajoittain todellista myrkkyä naapurille, myhäili Pohjois-Tapiolan sikermää valmentava Pekka Eklund.

Tytöt kirivät ohi viime minuuteilla

Suomen tytöt joutuivat vielä poikiakin kovemmalle pelatessaan ensimmäistä sijoituspeliään. Vastassa olleen Kreikan peli pyöri paljolti salamannopean takamiehen sekä peräti 194-senttisen sentterin varassa. Kreikkalaiskaksikko piti joukkueensa läpi ottelun tasaisessa 5-7 pisteen johdossa. Kolmannen jakson puolivälissä Suomi koki helpotuksen, kun Kreikan sentteri sai virhetilinsä täyteen.

Kreikan matalaa paikkavartiointia vastaan Suomi siirteli palloa maltillisesti. Onnistumisia tuli kaukoetäisyyksiltä harvakseltaan, mutta riittävästi. Loppuhetkien sankariksi nousi Valpuri Vuorio, joka teki Suomen kymmenestä viimeisestä pisteestä kuusi. Suomi nousi ensimmäisen kerran johtoon vasta puolitoista minuuttia ennen päätössummeria. Vuorion tähtihetkiin kuului kaukoheitto, vahvan ajon päätteeksi saatu virhe ja sitä seuranneet kaksi onnistunutta vapaaheittoa sekä ottelun käytännössä 30 sekuntia ennen loppua ratkaisseet vaparit. Vuorion vapaaheitoilla ero kasvoi kolmeen, eikä Kreikka enää lähemmäs yrityksistään huolimatta päässyt. Suomen voittolukemat kirjattiin 49-46.

Vuorion ohella suomalaisista loistivat 16 pistettä heittänyt Piitu Venhola sekä suurella sydämellä puolustuksessa pelanneet Tiia Koskela ja Laura Kangas.

- Huikea nousu joukkueelta pitkän ja sisukkaan takaa-ajon jälkeen. Turnaus on pitkällä ja väsymys painaa kaikkia, mutta suomalaisella sisulla homma hoidettiin kotiin. Pienuudestamme huolimatta saimme paljon tärkeitä puolustuslevypalloja, kommentoi Pohjois-Haagan tyytyväinen valmentaja Lea Hakala.

Sekä Suomen poikien että tyttöjen joukkueet pelaavat jatkossa sijoista 9.-12. Seuraavaksi pojat kohtaavat voittajan pelistä Unkari-Brasilia B ja tytöt puolestaan ottelusta Luxemburg-Hollanti.

Suomi – Bulgaria 61 – 57 (31-28), koululaisten MM-kisoja, pojat

Suomea edustaa poikien kisoissa Pohjois-Tapiolan lukio. Joukkuetta valmentavat Pekka Eklund ja Eero Neva.

Suomi – Kreikka 49 – 46 (19-25), koululaisten MM-kisoja, tytöt

Suomea edustaa tyttöjen kisoissa Pohjois-Haagan Yhteiskoulu. Joukkuetta valmentavat Lea Hakala ja Harri Jokela.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

28.3.2024 14:01 Pääjuttu

Davviguovlu Koris levittää korista Lapin lakeuksille

Oulun NMKY:n viime syksynä käynnistämässä hankkeessa tehdään säntillistä jalkatyötä pysyvän koripallotoiminnan käynnistämiseksi pohjoisimmassa Lapissa. Koripallon vauhti ja yhteisöllisyys kiehtovat myös pohjoisen lapsia ja nuoria, ja neljällä hankkeen piiriin kuuluvalla paikkakunnalla toimii jo oma koriskerho.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

27.3.2024 09:43 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – toukokuussa vietetään jälleen vuoden hauskimpia koulupäiviä

Tuhannet alakoululaiset pääsevät jälleen toukokuussa viettämään vuoden hauskinta koulupäivää. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka 14 turnauksen voimin.