Suomi jatkoon universiadeissa 64 pisteen voitolla Arabiemiirikunnista

15.8.2005 Suomen miesten koripallon haastajamaajoukkue toteutti ensimmäisen tavoitteensa Turkin Izmirissä pelattavissa universiadeissa lunastamalla tiensä jatkoon ja samalla 16 parhaan joukkoon.

Vain isäntämaa Turkille hävinnyt Suomi sijoittui alkulohkossaan toiseksi voitettuaan Brasilian ja Yhdistyneet Arabiemiirikunnat. Suomi murskasi sunnuntaina Arabiemiirikunnat 64 pisteen voitolla 103-39 (56-19). Voittajat veivät levypallot nimiinsä 65-18.

- Lähdimme hakemaan jatkopaikkaa ja se on nyt saavutettu. Tästä eteenpäin kaikki on voitettavaa. Nälkää ja hyvää fiilistä tällä joukkueelle riittää onnistumisten myötä, vakuuttaa päävalmentaja Tomi Kaminen.

Serbia ja Montenegro vastassa tiistaina

Jatkopelit alkavat tiistaina, jolloin Suomi kohtaa B-lohkon voittajan Serbia ja Montenegron. B-lohkon kakkosta Etelä-Koreaa vastaan Suomi pelaa puolestaan keskiviikkona. Jatkolohkossa on mukana myös Turkki, joka ei tosin kohtaa enää Suomea, sillä alkulohkojen tulokset jäävät voimaan.

- Myös tästä lohkosta menee kaksi parasta jatkoon, eli jo kahdeksan parhaan joukkoon. Muut jäävät pelaamaan sijoista 9-16.

- Näimme Serbia ja Montenegron sekä Korean kohtaamisen. Varsinkin Serbia ja Montenegro näytti pahalta joukkueelta, joka vilisee kokeneita pelaajia.

Heittovoimaa omaava Koreakin vaikutti yllättävän pirteältä ja aggressiiviselta, analysoi Kaminen tulevia vastustajia. B-lohkon kahden parhaan joukkueen keskinäinen kohtaaminen päättyi Serbia ja Montenegron voittoon 100-72.

Mäki-Tulokas loisti

Suomi järjesti Turkin ja Brasilian tavoin yksipuolisen show´n Arabiemiirikuntia vastaan. Jatkon kannalta tärkeintä oli, että Suomen pelimoraali pysyi korkealla vaisusta vastustajasta huolimatta.

- Emme päästäneet vastustajaa korin alle ja pakotimme sen hakemaan ratkaisuja kaukaa. Arabiemiraatit heitti paljon, mutta pääosin ohi. Hyvä peli taas meiltä, iloitsi Kaminen.

Näyttävimmistä suorituksista Ataturkin urheiluhallin parketilla vastasi Long Islandin yliopistossa pelaava 199-senttinen Esa Mäki-Tulokas, joka heitti 20 pistettään kovilla tehoilla: kakkoset 9/10 ja vapaaheitot 2/2. Ainoa kolmonen kolahti rautoihin, mutta vastapainoksi Mäki-Tulokas repi 12 levypalloa ja tarjosi vielä kuusi koriin johtanutta syöttöä.

Kimmo Muurinen teki Mäki-Tulokkaan tavoin 14 pistettään tarkasti. Kahdeksasta kahden pisteen heitosta vain yksi livahti ohi. Petri Virtanen heitti 12 pistettä ja otti viisi levypalloa. Virtasen käsistä lähti kahdeksan tulosta tuottanutta syöttöä, eli yksi Tuomas Iisaloa vähemmän.

Universiadit, Izmir. Miesten koripallo, lohko A:

Suomi-Yhdistyneet Arabiemiirikunnat 103-39 (56-19)

Suomen pisteet ja levypallot:

Tuomas Iisalo 7/8

Olli Ahvenniemi 11/7

Artur Surov 8/8

Joonas Suotamo 4/8

Kimmo Muurinen 14/6

Esa Mäkitulokas 20/12

Anssi Kinnaslampi 3/-

Timo Heinonen 9/5

Juha Sten -/- (ei pelannut)

Ville Tuominen 10/-

Petri Virtanen 12/5

Nanayaw Awuah-Addae 5/7

Turkki-Brasilia 121-76 (59-34).

Turkki ja Suomi jatkavat 16 parhaan joukkoon. Brasilia ja Yhdistyneet Arabiemiirikunnat pelaavat sijoista 17-32. Suomen jatko-ohjelma: 16.8. Suomi-Serbia ja Montenegro, 17.8. Suomi-Etelä-Korea.

 

 
20.8.2017 15:40 Universiadit

Suomi viipaloi Japanin paloiksi universiadien avausottelussa

Pieti Poikolan komentama Suomen miesten haastajamaajoukkue oli tulta ja tappuraa Taipein universiadien avausottelussa pilkkomalla Japanin paloiksi murskapistein 94-48 (48-26). Suomi oli scoutannut Japanin hyökkäyspään pelikirjan oivallisesti ja juoksi nopeasta vastahyökkäyspelistä selkeän voiton yhdentoista miehen rotaatiolla.

13.7.2017 13:50 Universiadit

Poikola kutsui 16 pelaajaa haastajamaajoukkueen rinkiin – ”joukkue syvä, lahjakas ja urheilullinen”

Miesten haastajamaajoukkueen päävalmentaja Pieti Poikola, 39, on kutsunut 16 pelaajaa vuoden 2017 universiadirinkiin. Poikolalla on käytettävissään poikkeuksellinen kokenut miehistö, jolla on takanaan kosolti pelikausia kotimaan kenttien lisäksi nuorten maajoukkuetasolta, Euroopan ammattilaiskentiltä sekä Yhdysvalloista.

10.7.2017 11:00 Universiadit

Pieti Poikola johtaa miesten haastajamaajoukkueen Taipein universiadeihin

Tampereen Pyrinnön kolmasti Korisliigan mestaruuteen johtanut Pieti Poikola, 39, johdattaa Suomen miesten haastajamaajoukkueen elokuussa Taipein universiadeihin. Poikola korvaa joukkueen penkin päässä Anton Mirolybovin, joka aloittaa elokuun alussa pestinsä saksalaisen Kirchheimin ruorissa.

13.7.2015 Maaottelu

Haastajamaajoukkueen universiadiurakka päätökseen, Montenegro voitti Suomen

Suomen haastajamaajoukkue päätyi 14. sijalla Etelä-Korean Gwangjussa pidetyissä universiadeissa hävittyään päätösottelussa Montenegrolle 74-57 (41-29). Kahdesta väsyneestä joukkueesta Montenegro oli se vähemmän väsynyt ja nappasi vankan johtoaseman jo avausneljänneksellä.

12.7.2015 Maaottelu

Kiina suupala Suomen haastajamaajoukkueelle

Kiinasta ei ollut vastusta Gwangjun universiadeissa Suomen haastajamaajoukkueelle, kun suomalaiset dominoivat peliä mielensä mukaan pelin alkuminuuteista lähtien. Suomen heittopelin lukko avautui vihdoinkin ja haastajamaajoukkue pääse ilottelemaan 53-89 (21-45) -voiton. Suomi pelaa huomenna 13. sijasta Montenegroa vastaan.

11.7.2015 Maaottelu

Serbian paikkapuolustus pysäytti haastajamaajoukkueen

Suomen haastajamaajoukkue hävisi Gwangjun universiadeissa laadukkaalle Serbialle 78-65 (34-28). Serbian paikkapuolustus hyydytti Suomen hyökkäyksen, kun suomalaispelaajat osuivat kehnosti kaaren takaa. Suomi pelaa tappion myötä sijoista 13.-16. ja huomenna vastaan astelee Kiina.

9.7.2015 Maaottelu

Haastajamaajoukkue voittoon Taiwanista, Murphy hurjassa vireessä

Suomen haastajamaajoukkue pelaa sijoista 9.-16. Gwangjun universiadeissa, kun Suomi voitti alkulohkonsa viimeisessä ottelussa Taiwanin 86-62 (42-32). Suomen ylivoimainen ykköspelaaja oli Alex Murphy, joka laadukkaan puolustuksensa lisäksi keräsi tupla-tuplan 30 pistettä ja 13 levypalloa.

8.7.2015 Maaottelu

Haastajamaajoukkueen heikko avausneljännes kostautui Australiaa vastaan

Miesten haastajamaajoukkue sai oppia kansainvälisten pelien raakuudesta universiadeissa, kun Australia käytti armottomasti hyväkseen Suomen heikon avausneljänneksen. Suomi joutui takaa-ajajan asemaan ja kelvollinen toinen puoliaika ei riittänyt, vaan Australia nappasi 82-69 (44-27) -voiton.

7.7.2015 Maaottelu

Urheilullinen Ranska selkeään voittoon Suomen haastajamaajoukkueesta

Suomen haastajamaajoukkue jäi alkulohko-C:n ennakkosuosikki Ranskan jalkoihin universiadeissa numeroin 85-47 (36-24). Selkeästi urheilullisempi Ranska dominoi levypallopeliä ja rankaisi jokaisesta pallonmenetyksestä.

5.7.2015 Maaottelu

Liettua vei Suomea universiadeissa

Suomen haastajamaajoukkue kärsi ensimmäisen tappionsa Etelä-Korean Gwangjussa pidetyissä universiadeissa, kun fyysinen Liettua nappasi 87-70 (41-32) -voiton. Suomi mitteli tasaisesti reilun vartin, mutta Liettua kuroi eroa rankaisemalla jokaisesta virheestä.

Näytä lisää vastaavia