Suomi kovaan alkulohkoon Turkin universiadikoreilla

10.8.2005 Suomen miesten koripallon haastajamaajoukkue on arvottu ennakolta yhteen kovimpaan alkulohkoon Turkin Izmirissä järjestettävissä universiadeissa.

Tomi Kamisen valmentama maajoukkue kohtaa alkulohkossaan isäntä-Turkin, Brasilian ja Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Miesten universiadikoripallossa on mukana yhteensä 32 joukkuetta, jotka on jaettu kahdeksaan alkulohkoon. Lohkojen kaksi parasta joukkuetta pääsevät pelaamaan sijoista 1-16 ja loput kaksi jäävät taistelemaan sijoista 17–32.

- Alkulohko on kova, mutta tavoitteemme on yltää siinä kahden parhaan joukkoon. Sen jälkeen kaikki olisikin enää pelkkää voitettavaa, suunnittelee Kaminen.

Tunnelma katossa Ataturkin hallissa

Suomi pelaa ensimmäisen ottelunsa perjantaina Ataturkin komeassa urheiluhallissa Brasiliaa vastaan. Alkulohkon ottelutahti on tiivis, sillä lauantaina vastaan asettuu todennäköisesti täydessä hallissa Turkki ja sunnuntaina arvaamaton Arabiemiraatit.

- Kaikki energia ja keskittyminen on jo suunnattu Brasilia-otteluun, joka on jatkoa ajatellen äärimmäisen tärkeä. Brasilia on jalkapallon lisäksi myös tunnetusti kova koripallomaa, muistuttaa Kaminen, jolle jokainen tuleva vastustaja on pitkälti tuntematon.

- Turkki pelasi turnauksen Saksassa voittamalla siellä kaikki ottelunsa. Meillä on nauhaa Turkin esityksestä, joten tiedämme mitä on odotettavissa.

- Toisaalta joukkueiden kokoonpanot ovat saattaneet muuttua vielä harjoitusotteluiden jälkeen. Se voi olla meidän etumme, että universiadien kanssa samaan aikaan pelataan alle 21-vuotiaiden MM-lopputurnausta, vinkkaa Kaminen.

Vahvuus löytyy puolustuspelistä

Hänen oman joukkueensa valmistautuminen Izmiriin kulki kaiken kaikkiaan mallikkaasti viime viikolla Tampereella pelatussa turnauksessa.

- Se oli meiltä erinomainen turnaus. Tampereen ottelut osoittivat, että tästä joukkueesta löytyy tasaisuutta, taistelutahtoa ja tiukkaa asennetta puolustukseen, mikä on joukkueen ehdoton vahvuus.

Tampereella pelanneeseen kokoonpanoon on tullut yksi muutos universiadien kynnyksellä. Haastajamaajoukkue täytti tehtävänsä nostamalla Namika Lahden Aki Ulanderin A-maajoukkueen käyttöön.

Maanantaina Vierumäellä EM-karsintoihin valmistavan leirijaksonsa päävalmentaja Henrik Dettmannin johdolla aloittanut A-maajoukkue kaipasi täydennystä isojen miesten osastoonsa.  A-maajoukkue pelaa tulevana viikonvaihteena Baltic Sea Cupia Virossa, jossa ovat isäntien lisäksi mukana myös Latvia ja Ruotsi, jonka Suomi kohtaa avausottelussaan lauantaina.

Ulanderin paikan universiadijoukkueessa täytti pikahälytyksellä Espoon Hongan Tuomas Iisalo.

- Joukkueeni kaipasi heittovoimaa ja sitähän Iisalo parhaimmillaan todellakin edustaa, painottaa Tomi Kaminen, jota odottavat universiadien jälkeen jälleen uudet haasteet.

Vantaan Pussihukat viime kaudella liigakakkoseksi luotsannut Kaminen siirtyy Dettmannin apuvalmentajaksi Saksan Bundesliigassa pelaavaan Braunschweigin joukkueeseen.

Suomen koripallomaajoukkue Turkin universiadeissa:      

Nro ja Nimi Joukkue

4 Tuomas Iisalo

Honka

5 Olli Ahvenniemi

Mainen yliopisto (USA)

6 Artur Surov

Saint Josephin yliopisto (USA)

7 Joonas Suotamo

Penn Staten yliopisto (USA)

8 Kimmo Muurinen

Espoon Honka

9 Esa Mäkitulokas

Long Islandin yliopisto (USA)

10 Anssi Kinnaslampi

KTP

11 Timo Heinonen

PuHu

12 Juha Sten

Mitteldeutscher (Saksa)

13 Ville Tuominen

ToPo

14 Petri Virtanen

Joensuun Kataja

15 Nanayaw Awuah-Addae

PuHu

 Päävalmentaja: Tomi Kaminen

Alkulohkon otteluohjelma: Perjantaina 12.8. Brasilia-Suomi (klo 17.15), lauantaina 13.8. Turkki-Suomi (klo 20), sunnuntaina 14.8. Arabiemiraatit-Suomi (klo 15).

     

 
20.8.2017 15:40 Universiadit

Suomi viipaloi Japanin paloiksi universiadien avausottelussa

Pieti Poikolan komentama Suomen miesten haastajamaajoukkue oli tulta ja tappuraa Taipein universiadien avausottelussa pilkkomalla Japanin paloiksi murskapistein 94-48 (48-26). Suomi oli scoutannut Japanin hyökkäyspään pelikirjan oivallisesti ja juoksi nopeasta vastahyökkäyspelistä selkeän voiton yhdentoista miehen rotaatiolla.

13.7.2017 13:50 Universiadit

Poikola kutsui 16 pelaajaa haastajamaajoukkueen rinkiin – ”joukkue syvä, lahjakas ja urheilullinen”

Miesten haastajamaajoukkueen päävalmentaja Pieti Poikola, 39, on kutsunut 16 pelaajaa vuoden 2017 universiadirinkiin. Poikolalla on käytettävissään poikkeuksellinen kokenut miehistö, jolla on takanaan kosolti pelikausia kotimaan kenttien lisäksi nuorten maajoukkuetasolta, Euroopan ammattilaiskentiltä sekä Yhdysvalloista.

10.7.2017 11:00 Universiadit

Pieti Poikola johtaa miesten haastajamaajoukkueen Taipein universiadeihin

Tampereen Pyrinnön kolmasti Korisliigan mestaruuteen johtanut Pieti Poikola, 39, johdattaa Suomen miesten haastajamaajoukkueen elokuussa Taipein universiadeihin. Poikola korvaa joukkueen penkin päässä Anton Mirolybovin, joka aloittaa elokuun alussa pestinsä saksalaisen Kirchheimin ruorissa.

13.7.2015 Maaottelu

Haastajamaajoukkueen universiadiurakka päätökseen, Montenegro voitti Suomen

Suomen haastajamaajoukkue päätyi 14. sijalla Etelä-Korean Gwangjussa pidetyissä universiadeissa hävittyään päätösottelussa Montenegrolle 74-57 (41-29). Kahdesta väsyneestä joukkueesta Montenegro oli se vähemmän väsynyt ja nappasi vankan johtoaseman jo avausneljänneksellä.

12.7.2015 Maaottelu

Kiina suupala Suomen haastajamaajoukkueelle

Kiinasta ei ollut vastusta Gwangjun universiadeissa Suomen haastajamaajoukkueelle, kun suomalaiset dominoivat peliä mielensä mukaan pelin alkuminuuteista lähtien. Suomen heittopelin lukko avautui vihdoinkin ja haastajamaajoukkue pääse ilottelemaan 53-89 (21-45) -voiton. Suomi pelaa huomenna 13. sijasta Montenegroa vastaan.

11.7.2015 Maaottelu

Serbian paikkapuolustus pysäytti haastajamaajoukkueen

Suomen haastajamaajoukkue hävisi Gwangjun universiadeissa laadukkaalle Serbialle 78-65 (34-28). Serbian paikkapuolustus hyydytti Suomen hyökkäyksen, kun suomalaispelaajat osuivat kehnosti kaaren takaa. Suomi pelaa tappion myötä sijoista 13.-16. ja huomenna vastaan astelee Kiina.

9.7.2015 Maaottelu

Haastajamaajoukkue voittoon Taiwanista, Murphy hurjassa vireessä

Suomen haastajamaajoukkue pelaa sijoista 9.-16. Gwangjun universiadeissa, kun Suomi voitti alkulohkonsa viimeisessä ottelussa Taiwanin 86-62 (42-32). Suomen ylivoimainen ykköspelaaja oli Alex Murphy, joka laadukkaan puolustuksensa lisäksi keräsi tupla-tuplan 30 pistettä ja 13 levypalloa.

8.7.2015 Maaottelu

Haastajamaajoukkueen heikko avausneljännes kostautui Australiaa vastaan

Miesten haastajamaajoukkue sai oppia kansainvälisten pelien raakuudesta universiadeissa, kun Australia käytti armottomasti hyväkseen Suomen heikon avausneljänneksen. Suomi joutui takaa-ajajan asemaan ja kelvollinen toinen puoliaika ei riittänyt, vaan Australia nappasi 82-69 (44-27) -voiton.

7.7.2015 Maaottelu

Urheilullinen Ranska selkeään voittoon Suomen haastajamaajoukkueesta

Suomen haastajamaajoukkue jäi alkulohko-C:n ennakkosuosikki Ranskan jalkoihin universiadeissa numeroin 85-47 (36-24). Selkeästi urheilullisempi Ranska dominoi levypallopeliä ja rankaisi jokaisesta pallonmenetyksestä.

5.7.2015 Maaottelu

Liettua vei Suomea universiadeissa

Suomen haastajamaajoukkue kärsi ensimmäisen tappionsa Etelä-Korean Gwangjussa pidetyissä universiadeissa, kun fyysinen Liettua nappasi 87-70 (41-32) -voiton. Suomi mitteli tasaisesti reilun vartin, mutta Liettua kuroi eroa rankaisemalla jokaisesta virheestä.

Näytä lisää vastaavia