Suosikit vahvoilla Korisliigassa

10.1.2008 Keskiviikon viiden ottelun kierros Korisliigassa sujui yllätyksettömästi. Jokaisessa kamppailussa saatiin todistaa ennakkosuosikin voittoa, kaikkialla vieläpä kohtalaisen selkeästi.

Numerollisesti tiukin taisto sarjapisteistä nähtiin Espoossa, missä Honka kukisti KTP:n 94–87 (36–37). Larry Poundsin ensimmäinen ottelu kotkalaisten valmentajana tuotti näin tappion, joka oli KTP:lle jo neljäs perättäinen.

KTP johti vielä kolmannen neljänneksen alussa 39–38, kunnes Honka alkoi kehitellä eroa. Kun tarkasti heittänyt Honka vei 30 minuutin tietämillä muutaman minuutin pätkän 11–0, alkoi kamppailu olla käytännössä ohitse. Vielä ennen viimeistä minuuttiakin espoolaiset johtivat 14 pisteellä.

– Kahden yhteisharjoituksen jäljiltä en ollut tietenkään voinut tehdä suuria muutoksia joukkueen pelityyliin. Panostamme jatkossa puolustuksen parantamiseen, KTP:n tavaramerkkiin tahtopelaamiseen, sekä parempaan
liikkeeseen, Larry Pounds suunnitteli.

Voittajajoukkueesta parhaiten onnistuivat Jukka Matinen (22/5) ja Petteri Koponen (21/0). Kentän korkeimman pistemäärän teki kuitenkin KTP:n Toni Ilmonen (25/0).

Karhulle jo kuudes perättäistappio

Kauhajoen Karhu pidensi tappioputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi, kun Porvoon Tarmo haki pisteet lakeuksilta numeroin 91–81 (33–44).

Korisliigan jumbopaikkaa pitävä nousijaryhmä aloitti kuitenkin keskiviikkoisen kamppailun pirteästi. Karhu johti peliä kolmannen neljänneksen alussa jo parhaimmillaan 51–35, kunnes Tarmo aloitti huiman kirinsä.

Lopullinen ratkaisu syntyi viimeisellä kymmenminuuttisella, jonka porvoolaiset veivät 33–14. Karhu johti peliä vielä kaksi minuuttia ennen päätösvihellystä, mutta joutui lopulta taipumaan.

Porvoolaisten parhaita olivat James Wright (25/1) ja Mark McCarroll (21/13). Karhun korkeimman pistemäärän teki Darryl Hudson (22/4).

Viime aikoina heikosti pelannut Karkkilan Componenta taipui myös tappioon. Tampereen Pyrintö piti pisteet kotonaan voittamalla 90–78 (48–39).

Pyrintö aloitti pelin vahvasti ja karkasi jo viidessä minuutissa kymmenen pisteen johtoon. Componenta tuli kuitenkin kolmannen neljänneksen lopulla rinnalle ja käväisi kerran johdossakin.

Päätösneljänneksen alussa tamperelaiset rykäisivät kahden onnistuneen kolmen pisteen heiton siivittämänä karkuun eikä Componenta enää siitä noussut.

Pyrinnön tehokkain mies oli Damon Williams (23/8) ja Karkkilan Chris Hester (25/9).

Ailukselle avaustappio Katajassa

Katajan valmennusvastuun viikko sitten ottanut Ray Ailus koki keskiviikkona ensimmäisen tappion uuden joukkueensa peräsimessä. Lahden NMKY haki voiton Joensuusta lukemin 95–73 (54–43).

Loukkaantumisista kärsivä Kataja taisteli hyvin, mutta kooltaan isommat vieraat käänsivät pelin edukseen toisen neljänneksen aikana.

Joensuulaisten korkeimman pistemäärän heitti Louis Hinnant (21/4). Namikasta 20 pinnaan pääsivät sekä Ed Williams että Pierre Jallow.

Sarjanelonen Kouvot kukisti vuorostaan kotonaan Uudenkaupungin Korihait. Loppulukemat Kouvolassa olivat 83–67 (45–37).

Kouvot nappasi johtoaseman jo avausneljänneksellä eikä sen jälkeen päästänyt vastustajaansa enää kertaakaan muutamaa pistettä lähemmäs. Voitto oli joukkueelle jo viides perättäinen.

Ottelun parhaat lukemat sekä pisteissä, levypalloissa että syötöissä tekaisi Kouvojen Corey Smith (23/14/4). Korihaiden paras oli Kyle Shiloh (19/11).

(STT)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.