Tammivaara ottaa valmennusvastuun Kauhajoella

26.12.2010 Korisliigan sarjataulukossa sijalle yhdeksän eli pudotuspeliviivan alapuolelle vajonnut Kauhajoen Karhu on vahvistanut valmennustaan kokeneella ammattilaisella Ari Tammivaaralla. Tammivaara ottaa seurassa päävalmentajan roolin välittömästi. Tuore pesti kattaa loppukauden. Tammivaara siirtyy Karhu-luotsiksi Koripalloliiton nuorten maajoukkueen päävalmentajan paikalta.

Ari Tammivaara, 44, on Kauhajoen Karhun uusi päävalmentaja.

Tammivaara siirtyy Karhu-luotsiksi Koripalloliiton nuorten maajoukkueiden päävalmentajan paikalta. Kuvat: Mitteldeutscher BC & Tuomas Venhola.

Karhussa päävalmentajan roolia vuoden päivät kantanut, seuran oma kasvatti Timo Hakamaa jatkaa Tammivaaran rinnalla kakkosvalmentajana. Myös apuvalmentaja Riku Parkatti jatkaa omassa roolissa.

- Siviilityöt vievät liian suuren osan aikaani, eikä minulle jää mahdollisuutta paneutua haluamallani tarmolla valmentamiseen, Timo Hakamaa kertoo.

– Kun tämä tuli selväksi, otin yhteyttä ystävääni Tammivaaraan ja tiedustelin hänen mahdollisuutta ja halukkuutta tulla jeesaamaan omaa kasvattajaseuraani. Vinkkasin asiasta seurajohdolle ja siitä hommat lähtivät etenemään, jatkaa Hakamaa.

- Karhulla on hyvä nippu pelaajia kasassa ja minulla oli motivaatiota palata sorvin ääreen.

Tarkoituksena on katsoa koko paletti läpi; harjoitukset, pelitapa, ajattelumaailma ja pelaajien ominaisuuksien sekä taitotason kehittäminen tuleville kausille kuuluvat projektiin, Tammivaara tiivistää.

– Tavoite on pudotuspeleissä ja niissä yritämme mennä niin pitkälle kuin rahkeet riittävät, Tammivaara valottaa tavoitteita loppukaudelle.

44-vuotias Ari Tammivaara on kokenut ammattivalmentaja. Hän on valmentanut kahteen eri otteeseen Saksassa, toiminut Suomen miesten maajoukkueen päävalmentajana sekä tullut valituksi Korisliigan vuoden valmentajaksi toimiessaan Lahden NMKY:n valmentajana. Viime vuodet Tammivaara on toiminut Koripalloliiton nuorten maajoukkueiden päävalmentajana.

- Karhu haluaa pudotuspeleihin ja kehittyä seurana. Siinä syyt miksi halusimme Tammivaaran kaltaisen ammattilaisen seuraan, Karhun taustaryhmän puheenjohtaja Juha Orpana sanoo.

Ennen Tammivaaran kiinnittämistä Karhu pisti kokoonpanoaan uusiksi. John Allen ja Cedric Middleton saivat tehdä tilaa Chris Hesterille sekä Steffan Johnsonille.

Neljän ottelun tappioputkessa oleva Karhu jatkaa Korisliigaa joulutauon jälkeen pelejään kotisalissa tiistaina (28.12.), jolloin vieraaksi saapuu Korihait.

 
28.8.2015 21:04 Liittoa koskeva tiedote

Airas, Finneman, Pounds ja Salmenkylä Suomi-koriksen Hall of Fameen

Pelaajalegendat Terhi Airas, Teijo Finneman ja Larry Pounds sekä monitoimimies Juhani Salmenkylä muodostavat Suomi-koriksen Hall of Famen vuosikerran 2015. Hall of Fame -jäsenyys on kunnianosoitus ansiokkaasti suomalaiseen koripalloon vaikuttaneille henkilöille, ja valinnoista vastaa asiantuntijaraati, jossa on mukana Koripalloliitto, Koripallosäätiö, Koripallomuseo ja Suomen Urheilumuseo.

2.6.2015 Pohjoinen alue

Kori-lehti Ilta-Sanomien välissä tiistaina 2.6.

Tiistaina 2.6. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman Kori-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Kataja Basketin historialliseen Suomen mestaruuteen sekä päättyneeseen Korisliiga-kauteen, jonka lisäksi haastattelussa on Eurocup-voittaja, Susijengi-tähti Petteri Koponen.

Susijengin luottoluotsi Pekka Salmisesta naisten päävalmentaja

Vuodesta 2001 Suomen miesten koripallomaajoukkueen eli Susijengin nousua rakentamassa ollut Pekka Salminen, 51, on nimitetty naisten päävalmentajaksi. Paraikaa joensuulaista Kataja Basketia Korisliigassa valmentava Salminen aloittaa laaja-alaisessa ja päätoimisessa tehtävässään Koripalloliitossa 1.6.

Korisliigan pelaajakone julkaistu – Koripalloliiton ja Hartwallin yhteistyölle jatkoa

Suomen Koripalloliitto ja perinteikäs suomalainen juomayhtiö Hartwall ovat solmineet kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Sopimuksen myötä Hartwall jatkaa Suomen koripallomaajoukkueiden virallisena juomayhteistyökumppanina ja näkyy maaotteluissa. Uutena yhteistyömuotona on julkaistu Korisliigan pelaajakone – Powered by Gatorade, jossa fanit pääsevät testaamaan keitä liigapelaajia he eniten muistuttavat.

30.1.2012 04:20 Liittoa koskeva tiedote

Koripallon medianäkyvyydessä huima nousu vuonna 2011

Suomen koripallomaajoukkueen eteneminen EM-lopputurnaukseen 16 vuoden tauon jälkeen ja sensaatiomainen menestys – yhdeksäs sija – Liettuassa pelatuissa EM-kisoissa poikivat lajille huimia kasvukäyriä medianäkyvyyden saralla, kertoo Suomen Koripalloliiton tilaama Sponsor Insight –tutkimus.

9.10.2009 11:55 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga ja miesten maajoukkue viiden vuoden sopimuksella URHOtv:lle

Kotimaisen joukkueurheilun TV-markkinoille voimakkaasti panostava URHOtv ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet viiden vuoden mittaisen mediaoikeussopimuksen. Jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Veikkausliigan oikeudet jo aiemmin hankkineelle URHOtv:lle siirtyy tuoreen sopimuksen myötä niin Korisliigan kuin miesten koripallomaajoukkueenkin mediaoikeudet.

Joukkuelajiliitot vetosivat kulttuuriministeri Tanja Karpelaan

Joukkuelajiliittojen johto tapasi Palloliiton puheenjohtajan Pekka Hämäläisen johdolla kulttuuriministeri Tanja Karpelan eduskunnassa ja vetosi alla olevalla kirjelmällä kulttuuriministeriin, jotta joukkueurheilumuotojen asema yhteiskunnan rahoituksessa huippu-urheilun osalta saatettaisiin samalle tasolle kuin yksilölajien tuki.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

7.2.2018 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Korisliigan MVP Antto Nikkarinen loppukaudeksi Kotkaan

Kahtena perättäisenä keväänä Korisliigan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt perinteinen kotkalaisjoukkue KTP-Basket saa riveihinsä huippuvahvistuksen. Hallitseva Korisliigan MVP ja alkukauden Ruotsin liigaa Jämtlandissa pelannut Susijengi-takamies Antto Nikkarinen, 26, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen KTP:n kanssa, uutisoi Kymen Sanomat.

Näytä lisää vastaavia