Tapiolan Honka 19-vuotiaiden tyttöjen SM-finaaleihin

3.4.2019 22:02 Tapiolan Honka eteni 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjan finaaliin nujertamalla Ringsiden ratkaisevassa kohtaamisessa numeroin 80-66 (41-32). Finaalissa Honka saa vastaansa Helmi Capitalsin.

Hongan Lotta-Kaisa Paltemaa oli hyvässä pelivireessä. Kuva: Ville Vuorinen.

Välieräparin kolmas kohtaaminen alkoi tasaväkisenä, mutta Honka ratkaisi voiton neljännen erän repäisyllään venyttäessään kolmen pisteen johtoaseman neljääntoista pisteeseen. Honka eteni finaaliin ottamalla kotivoiton numeroin 80-66.

Hongan pistekärjiksi nousivat huippulaiturit Henna Sandvik (15/7) ja Lotta-Kaisa Paltemaa (14/4). Ottelun ehdoton pistekuningatar oli kuitenkin Ringsiden Emerita Mashaire, joka pussitti 25 pistettä ja nappasi kahdeksan levypalloa.

Finaalisarjan ensimmäinen ottelu pelataan lauantaina klo 13.00 Tapiolan liikuntahallissa, jossa Honka kohtaa Helmi Capitalsin.

Ringsidella on lauantaina edessään 19-vuotiaiden SM-sarjan pronssiottelu, jossa se kohtaa Helsingin NMKY:n klo 13.00 Malmin palloiluhallissa.

Ottelutilastot

5.10.2023 16:00 Nuorten SM-sarjat

Nuorten valtakunnallisissa sarjoissa (U16, U17, U19) luvassa ennätysten kausi: sarjoissa edustettuna 29 kaupunkia, 47 eri seuraa

Viime viikonloppuna pelattiin viimeisetkin nuorten SM-karsinnat, joiden myötä kauden 2023–24 nuorten SM-sarjajoukkueet ovat selvillä 16-, 17- ja 19-vuotiaiden SM-sarjoissa.

27.7.2022 13:38 Nuorten SM-sarjat

Ilmoittautuminen nuorten valtakunnallisiin sarjoihin ja karsintoihin päättyy 1.8.2022

Koripalloliiton nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri on nyt julkaistu. Valtakunnallisten sarjojen karsinnat alkavat 10.-11.9.2022 viikonloppuna 17- ja 19-vuotiaiden osalta. Ilmoittautuminen näihin sarjoihin ja karsintoihin päättyy 1.8.2022.

23.6.2022 08:11 Nuorten SM-sarjat

Nuorten valtakunnalliset sarjat 2022-23 – merkittävimmät muutokset

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ja karsintojen pelaamiseen on tehty muutamia muutoksia, jotka on kerätty tähän yhteenvetona. Tarkemmin nuorten valtakunnallisten sarjojen ja karsintojen pelaamiseen voit tutustua sarjamääräyksissä.

10.5.2022 22:02 19-vuotiaiden tyttöjen SM

Helmi Capitals on 19-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestari

19-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestari ratkesi tänään tiistaina, kun Helmi Capitals voitti Helmi Centerissä Honka 1:n 79-48 (42-20). Capitals voitti finaalisarjan täten 2-1.

Honka 1 tasoitti 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjan finaalit 1-1:een

19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjan finaalit tasoittuivat tilanteeseen 1-1, kun Honka 1 voitti Honkahalli Tallinkissa pelatussa finaalisarjan kakkosottelussa Helmi Capitalsin 78-69 (43-38). Ratkaiseva finaaliottelu pelataan tiistaina klo 19:00 Helmi Centerissä.

7.5.2022 08:36 Nuorten SM-sarjat

WB-Pantterit 16-vuotiaiden tyttöjen pronssille – Feeniks Basket huuhtoi pronssia 19-vuotiaissa tytöissä

Kaksi nuorten SM-sarjojen pronssimitalistia selvisi perjantaina, kun WB-Pantterit juhli pronssia 16-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa. 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa taas pronssin nappasi Feeniks Basket.

Helmi Capitals 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjan finaaleihin

19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjan toinenkin finaalipari selvisi tänään Helmi Centerissä, kun Helmi Capitals voitti Peli-Karhut 71-57 (33-32). Capitals voitti välieräsarjan 0-2.

2.5.2022 09:11 16-vuotiaiden poikien SM

HNMKY finaaleihin 16-vuotiaiden poikien SM-sarjassa – Honka 19-vuotiaissa tytöissä

Viikonlopun aikana selvisi nuorten SM-sarjojen finalisteja, kun HNMKY voitti 16-vuotiaiden poikien SM-sarjan välierät WB-Panttereita vastaan 2-0. Honka 1 taas eteni finaaleihin 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa, kun Honka voitti Feeniks Basketin 0-2.

8.10.2021 10:19 Nuorten SM-sarjat

Nuorten valtakunnallisten sarjojen joukkueet selvillä

Edellisviikonloppuna pelattiin viimeisetkin nuorten SM-karsinnat, joiden myötä kaikki kauden 2021-22 nuorten SM-sarjajoukkueet ovat selvillä. 19-vuotiaiden SM-sarjat alkavat tänä viikonloppuna, 16-vuotiaiden SM-sarjat viikon päästä, mutta 17-vuotiaiden SM-sarjat ottivat jo varaslähdön kauteen syyskuun puolella.

13.8.2021 07:27 15-vuotiaiden nuorten SM

Nuorten valtakunnallisten karsintojen ranking-listat ja karsintalohkot on julkaistu kaudelle 2021-22

16-, 17- ja 19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien SM-karsintojen lohkot on tehty rankingien mukaisesti ja lohkoille on arvottu järjestäjät. Lisäksi 15-vuotiaiden Robert Petersen Cupin pelaamistapa on vahvistettu syksylle ja keväälle.