Tarmo vahvistaa takakenttäänsä

6.3.2003 Porvoolainen SM-Koriksen joukkue Tarmo on hankkinut takakentälleen 201-senttisen Brandon Smithin, joka viihtyy pelipaikoilla 1-3. Michiganin ja San Diego Staten yliopistoissa koripallo-oppinsa saanut Smith, 24, toivotaan helpottavan Tarmon takamies-ongelmia.

Tarmon ykköspelintekijä Petri Uronen on parhaillaan sairastuvalla. Hän loukkaantui ottelussa Honkaa vastaan 15.2., eikä palaa tositoimiin kuin aikaisintaan maaliskuun jälkimmäisellä puoliskolla. Tarmon meno on ollut Urosen poissaollessa mollivoittoista. Se on tapahtuneen jälkeen voittanut seitsemästä ottelustaan vain yhden.

Smith aloitti yliopistouransa Michiganin yliopistossa, jossa hän pelasi kaudet 1997-2000. Seuraavalla kaudella Smith siirtyi San Diego Staten yliopistoon viimeistelemään opintonsa ja joutui kärsimään NCAA-sääntöjen mukaisen vuoden karenssin. San Diego Statessa Smith pelasi kaudella 2001-02, jonka aikana hän teki keskimäärin 3,3 pistettä, poimi 2,2 levypalloa ja antoi 2,1 syöttöä. Tilastollisesti kausi ei ollut Smithin yliopistouran paras, sillä toisella Michigan-kaudellaan hän kirjautti 8,3 pistettä ja 3,7 levyriä.

NBA:n kehitysliigan NBDL:n Asheville Altitude varasi Brandon Smithin kesällä 2002. Smith varattiin pykälää ennen Gyasi Cline-Heardia, joka pelaa parhaillaan Tarmossa ja jatkaa joukkueen toisena vahvistuksena. Smith pelasi Ashevillessa kaudella 2002-03 seitsemän ottelua keskiarvoilla 1,6 pistettä ja 1,9 levypalloa.

Smith korvannee pysyvästi Tarmon kokoonpanossa Joseph Williamsin, joka on pelannut Porvoon paidassa 25 ottelua. Hänen tilastokeskiarvonsa niissä ovat olleet 18,4 pistettä ja 9,6 levypalloa.

Sen lisäksi, että Tarmo hakee Brandon Smithistä pikaista apua, se katsastaa miestä myös ensi kautta silmällä pitäen. Mikäli Smithin otteet miellyttävät seuraa, on luvassa jatkosopimus. Smith saapui Suomeen keskiviikko-iltana ja tehnee SM-Koriksen debyyttinsä sunnuntaina (9.3.), jolloin Tarmo isännöi BC Jyväskylää.

Henkilöt

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia