Tarmon takamiehet pudottivat Pussihukat kyydistä

17.11.2004 Porvoon Tarmo tunkeutui Namika Lahden ja Lappeenrannan NMKY:n seuraksi koripallon Sparliigan kärkeen voittamalla Pussihukat 92-75 (47-41). Voittaja ratkesi vasta viimeisellä pariminuuttisella.

Vielä 2:40 ennen päätöstä PuHu:n Kimi Klingberg toi kahdella kolmosella vieraat lukuihin 75-72, mutta Roni Leimu napautti kaaren takaa eron kuuteen pisteeseen. Perään vieraiden Marckell Patterson otti hyökkäyspäässä viidennen virheen.

PuHu:n sentteri Phil Hickey (22/10) vei korinaluskamppailut, mutta Tarmon tulivoima kauempaa oli vantaalaisia vahvempi. Petri Virtanen (25 pistettä), Daryl Greene (18) ja Mikael Holme (18) heittivät hyvin.

Kataja puristi päätösneljänneksellä voiton Hongasta

Joensuun Kataja tempaisi viime minuuteilla niskalenkin Hongasta ja poimi sarjapisteet tuloksella 100-86 (43-46). Kotijoukkue johti viimeisellä tauolla vain pisteellä, mutta vei kymmenminuuttisen luvuin 31-14.

Katajalta löytyi lopun ratkaisuhetkillä isompi joukko ratkaisijoita. Jyri Lehtonen (23/6) piti joensuulaisten paketin kasassa ilman huilivuoroja. Lehtosen käsistä lähti joukkueen 20 koriinjohtavasta syötöstä peräti 16. Niistä nautiskeli Llewellyn Smalley, joka viimeisteli 37 pistettä.

Hongan paras oli Lynn Washington (30/5).

LrNMKY myllytti selvän voiton Pyrbasketista

Lappeenrannan NMKY nousi sarjakärkeen yhdessä Lahden ja Tarmon kanssa kukistamalla Pyrbasketin kotonaan helposti 105-75 (61-31). Kotijoukkue oli heti ylösheitosta valmis pelaamaan sarjan piikkipaikasta, ja vei avausneljänneksen 32-17. Koska tahti pysyi jatkossa samanlaisena, ottelu oli ohi varsin nopeasti.

Voittajilta löytyi tehoja kautta linjan, mutta hyökkäyspään konkreettisimman uhan muodosti Pasi Riihelä heittämällä 33 pistettä ja tehden erehtymätöntä työtä kahden pisteen heitoissa ja vapaaheitoissa. Kolmosetkin Riihelä osui sihdillä 5/8.

Pyrbasketille isoimman pistemäärän teki Lamont Turner (26).

KTP aiheutti Huimalle neljännen perättäisen tappion

KTP syvensi Huiman ahdinkoa sarjan tyvipäässä nujertamalla vieraissa äänekoskelaiset luvuin 87-89 (44-48). KTP teki ottelussa kymmenessä minuutissa 16 pisteen etumatkan, mutta hukkasi sen heti toisella neljänneksellä tekemällä huonoja heitonvalintoja (neljännes Huimalle 24-12). Huima hankkiutui johtoon, joka ei kuitenkaan kestänyt KTP:n saadessa pelin uomiinsa ottelun lopussa.

Huiman riveihin palasi Harry Harrison, joka toi joukkueeseen korinalusvoimaa repien 13 irtopalloa. KTP:n ilonaihe oli Pasi Heinosen (14/3) paluu sormivamman jälkeen. Ottelun korikuningas oli KTP:n Robert Owens 28 pisteellä.

Vilppaan hurja kolmas neljännes kaatoi Kouvot

Vilpas Vikings lopetti mollivoittoisen kolmen ottelun taipaleen kaatamalla Kouvot Salohallissa pistein 84-66 (37-29). Kotijoukkue tuli heti puoliajan jälkeen lujaa, vei kymmenminuuttisen 31-14 ja repi eroksi viimeiselle tauolle mentäessä 25 pistettä. Siten loppu jäi muodollisuudeksi.

Korintekijätilaston viitonen, Vilppaan takamies Tim Kisner antoi 24 pisteen ohessa 11 koriinjohtavaa syöttöä. Saksalainen Philip Dejworek tuotti tehot 19/11.

Kouvot heitti kolmoset huonosti (4/20) ja vapaaheitot luokattomasti (8/23). Joukkueen tehokkain oli Luke Dean 15 pisteellä.

Aura Basket tyrehdytti Korihaiden korinteon

Sarjanousija Aura Basket ilahdutti kotiyleisöään voittamalla Korihait muhkealla 25 pisteen erolla. Lukuihin 88-63 (41-36) päättynyt ottelu ratkesi Aura Basketin puoliajan jälkeiseen väkevään puolustuspeliin: kolmannella neljänneksellä kotijoukkue heitti 21 pistettä, mutta antoi vastustajan tehdä vain kolme.

Turkulaisilla oli myös musertava ylivoima levypalloissa: 57-28. Luke Lloyd yksin kahmi 21 irtopalloa. Ykköspistemieheksi nousi Niilo Lehtilä 23 pisteellä.

(STT)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/sparliiga/

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.