Toijala ja Mahlamäki tammikuun pelaajat

2.2.2002 Suomen Koripalloliitto on valinnut SM-Koriksen tammikuun Viking-pelaajaksi nousijajoukkue Joensuun Katajan pelintekijän Jukka Toijalan. Naisten puolella kuukauden pelaajan tittelin otti nimiinsä Pussihukkien Anu Mahlamäki.

Toijalan johdattamana Kataja oli tammikuussa lyömätön. Joensuulaiset voittivat kaikki neljä otteluaan, joista yksi oli sarjaa hallinnutta espoolaisjoukkue Honkaa vastaan. Toijala oli kuukauden otteluissa tehokas monellakin saralla. 29-vuotias ja 183-senttinen tarkkakäsi pussitti pisteitä 19,8 ottelukohtaisella keskiarvolla, jonka lisäksi hän haki 5,3 levypalloa ja antoi peräti 6,25 koriinjohtanutta syöttöä. Heittotaitoaan Toijala osoitti sekä kolmen pisteen että vapaaheittoviivan takaa; kolmosista upposi 51,7 (15/29) ja vapareista 94,1 (26/17) prosenttia.

Anu Mahlamäki oli niinikään tammikuussa avainroolissa. Hänen parantuneet otteet pelikentällä sekä rauhallinen pelinrakentelu edesauttoivat Pussihukat tammikuun aikana neljään voittoon sarjan kärkipään joukkueista. PuHu nappasi vierasvoiton Forssan Alusta sekä kotivoitot Panttereista, Äänekosken Huimasta ja Espoo Basket Teamista. Mahlamäki, 25 vuotta ja 180 cm, teki tammikuun peleissä keskimäärin 12,0 pistettä, otti 4,5 levypalloa ja riisti pelivälineen vastustajalta 2,33 kertaa ottelua kohden.

Miesten SM-Koriksessa ja naisten SM-sarjassa aiemmin kuluvalla kaudella kuukauden pelaajan arvoisesti ovat pelanneet Salon Vilppaan Derrick Stroud ja Hongan Heta Korpivaara (joulukuu), Hongan Lonnie Cooper ja Huiman Sari Puranen (marraskuu) sekä BC Jyväskylän Petri Virtanen ja Panttereiden Jurgita Kausaite (lokakuu).

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia