Toni Ilmonen maaliskuun pelaaja

8.4.1999 Suomen Koripalloliitto on valinnut Äänekosken Huiman takamiehen Toni Ilmosen miesten SM-sarjan maaliskuun pelaajaksi.

Ilmonen oli suuressa roolissa, kun Huima otti ylivoimaisen ykköstilan SM-runkosarjan kansallisessa lohkossa. Maaliskuun aikana joukkue pelasi yhdeksän ottelua, joista kuusi päättyi äänekoskelaisten voittoon. Toni Ilmosen johdolla Huima kellisti myös pudotuspelien puolivälierissä Namika Lahden otteluvoitoin 3-2. Ratkaisevassa viidennessä kamppailussa (Huima voitti 86-72) Ilmonen tehtaili 24 pistettä ja antoi viisi koriinjohtanutta syöttöä.

Toni Ilmonen on SM-sarjan pudotuspeleissä ollut oivassa vireessä ja hän on upottanut palloa pussiin 19,3 pisteen keskiarvolla. Lisäksi hän on heittänyt vapaaheittonsa hurjalla 97,0 %:n osumatarkkuudella.

Aiemmin tällä kaudella Kuukauden pelaajaksi on valittu Salon Vilppaan Faisal Abraham (helmikuu), Tapiolan Hongan Roope Mäkelä (tammikuu), Kouvojen Anthony Allison (joulukuu), Kouvojen Mikko Sydänmaanlakka (marraskuu), Pussihukkien Ryan Bond (lokakuu) sekä Hongan Markus Hemdahl (syyskuu).

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia