TsSKA Moskova ei tullut takki auki Hongan vieraaksi

8.3.2011 Venäjän koripallojättiläisen TsSKA Moskovan yksityiskoneesta asteli tiistai-iltana Helsinki-Vantaalle vaikuttava liuta pitkiä maailmanluokan tähtiä. Isopalkkaiset ammattimiehet ottivat rennosti tuntumaa Suomen maaperään, mutta keskiviikkona tossu liikkuu taatusti terävämmin, kun TsSKA vyöryy kivenkovan VTB United-liigan merkeissä Espoon Honkaa vastaan Barona Areenan siirtoparketilla.

Tuomas Iisalon edustama Honka on keskiviikkona todellisen testin edessä, kun vastassa Barona Areenalla on maineikas Moskovan TsSKA.

Honka-luotsi Pekka Salminen kuvailee TsSKA-sikermää ja vastustajan historiaa "hurjaksi".

TsSKA:n tähtiin lukeutuu Venäjän maajoukkuelaituri Victor Khryapa.

J.R. Holden huolehtii kuusinkertaisen Euroliiga-voittajan pelin pyörittämisestä. Kuvat: Francois Perthuis & FIBA Europe / Ciamillo-Castoria.

Euroopan yhtä kaikkien aikojen menestyneintä seurajoukkuetta vasta viikonpäivät valmentanut liettualainen Jonas Kazlauskas vakuutti, että liigan voittoa puolustava moskovalaisylpeys ei lähde otteluun ennakkoasetelmista huolimatta missään nimessä takki auki.

- Anteeksi, mutta en tunne Honkaa kovinkaan hyvin. Katsoin vasta koneessa videota joukkueesta. Mutta tiedän, että tässä liigassa jokainen vastustaja on vaikea varsinkin kotikentällään. Emme voi, emmekä saa missään tapauksessa aliarvioida Honkaa, korosti Kazlauskas.

Kazlauskasin voittotili avaamatta TsSKA:ssa

Vuosina 2009-10 Kreikan maajoukkuetta luotsanneelle Kazlauskasille, 56, keskiviikko merkitsee toista ottelua TsSKA:n peräsimessä.

Kazlauskasin tulikaste toi viime lauantaina tullessaan kuuden pisteen tappion, kun TsSKA vieraili Venäjän Superliigan merkeissä Lokomotiv Kubanin luona kaukana Krasnodarissa.

- Se oli meiltä kaikilta osin vaisu ottelu aivan alkua lukuun ottamatta. Vauhti, ajatus ja yhteinen sävel olivat kateissa. Sama ei saa toistua Espoossa ja sen kyllä pelaajat varsin hyvin tietävät.

- Töitä riittää ja tarvitsemme lisää aikaa saadaksemme pelimme uomiinsa, mutta tämä on meille näytön paikka. Meidän on osoitettava osaavamme pelata hyvää koripalloa kaikkien vastoinkäymistenkin jälkeen, Kazlauskas pohjusti joukkueensa ilmettä keskiviikon ottelussa.

Takamies Trajan Langdonilla on tietoa ja kokemusta Hongasta jo yhden pelin verran.

- Honka on meitä pienempi joukkue, mutta se juoksee kovaa ja heittää heti paikan tullen. Tämän kaiken se teki hyvin Moskovassa.

TsSKA:n sairaslista venyi pahimmillaan huolestuttavan pitkäksi vuodenvaihteen jälkeen, mikä ei ole voinut olla näkymättä joukkueen esityksessä laajasta ja laadukkaasta materiaalista huolimatta.

Maailmanluokan tähtiä vilisevästä sikermästä sivussa ovat olleet muun muassa JR Holden, Matjaz Smodis, Victor Khryapa, Alexander Kaun ja viimeksi Ramunas Siskauskas, joka kärsii vihoittelevasta akillesjänteestä.

- Siskauskas on sivussa, mutta muilta osin olemme liikkeellä parhaalla miehistöllämme, vahvisti Kazlauskas.

Salminen: “Hurja jengi!”

Hongan ja toisen venäläissikermän, eli Unics Kazanin tavoin A-lohkosta jo jatkopaikan varmistaneen TsSKA:n ensimmäisen keskinäinen kohtaaminen päättyi marraskuussa kotijoukkueen voittoon numeroin 73-53.

TsSKA:n tiliä rasittaa vain yksi, loppiaisena kärsitty tappio Unicsille. Hongan voittosaldo näyttää nollaa kahdeksan kierroksen jälkeen.

Ihmettä ja isoa sellaista kaivataan, mikäli Honka rikkoo kuparisensa keskiviikkona. Se on kylmä fakta, jota on aivan turha kaunistella.

- Edelleen Euroopan ehdottomaan parhaimmistoon kuuluva TsSKA on hurja jengi. Se on fyysisesti erittäin kova, isokokoinen ja atleettinen joukkue. Mutta ei mitään, lähdemme taatusti taistelemaan ja pistämään parastamme, vakuuttaa Hongan päävalmentaja Pekka Salminen.

Honka-TsSKA -otteluun on haettu vertauksia vihreän veran puolelta. Suomi-koriksen ikoni Hanno Möttölä totesi joukkueiden ensimmäisen keskinäisen ottelun jälkeen, että tilanne on vastaavanlainen, jos HJK kohtaisi FC Barcelonan.

Salminen hakee oman vertauksensa sumuisesta saarivaltakunnasta.

- Hongan yleisön eteen saapuu niin hieno joukkue, että jos tämän ottelun jättää näkemättä ja kokematta, niin silloin voi jäädä sivuun myös HJK:n ja Liverpoolin kohtaamisesta.

Urheilussa kaikki on mahdollista ja Hongalla on, jos ei eväitä sensaatioon, niin ainakin TsSKA:n hiillostamiseen ja härnäämisen toivon mukaan mahdollisimman pitkään.

- Hongalla on ollut tällä kaudella omat vaikeutensa, mutta niin on ollut TsSKA:llakin. TsSKA on ollut viime aikoina pienessä liemessä myös maansa pääsarjassa, vinkkaa Salminen.

Hongankaan valmistautuminen otteluun ei ole sujunut ilman murheita.

- Meillä on loukkaantumishuolia ja sen myötä takakentällä pieniä ongelmia. Vanjoki (Anselmi) ja Mäkäläinen (Ville) ovat varmuudella sivussa. Vanjoelle sattui pieni tapaturma punttisalilla ja Mäkäläisellä on ongelmia pohkeen kanssa. Siellä on nähtävästi hermo puristuksissa, kertoo Salminen.

Salminen ei tee suurta numeroa asiasta.

- Tämä kaikki kuuluu urheiluun. On mentävä eteenpäin, eikä jäädä murehtimaan.

TsSKA:lla on huikea historia

Vuonna 1924 perustetun TsSKA Moskovan huikea historia hakee vertaistaan.

TsSKA voittanut kuusi kertaa Euroliigan, 24 kertaa silloisen Neuvostoliiton ja 17 kertaa Venäjän mestaruuden. Lisäksi TsSKA on vienyt nimiinsä molemmat tähän mennessä jaossa olleet VTB-liigan tittelit.

Tällä kaudella TsSKA joutui jäämään Euroliigassa suureksi pettymyksekseen 16 parhaan joukkueen ulkopuolelle.

Honka-TsSKA Moskova käynnistyy keskiviikkona juhlavasti klo 18.30 Barona Areenalla.

Ottelun avausheiton ovat lupautuneet suorittamaan Suomen ulkoministeri Alexander Stubb ja Venäjän varapääministeri, VTB-liigan suojelija Sergei Ivanov.

Asiat

 
23.4.2020 08:51 Katsojat

Katsojan opas: Mikä ihmeen pick and roll?

Koripallon katsojan oppaan päivitetyssä versiossa tutustumme koripallon peruspeleihin. Ensimmäisellä kerralla vuorossa on legendaarinen pick and roll, jota käydään lävitse Teemu Rannikon videoiden kautta opastajanaan tuore Suomen nuorten maajoukkueiden päävalmentaja Juha Sten.

19.4.2018 Katsojat

Susijengi ja Islanti palaavat Hartwall Arenalle – lipunmyynti käynnistyy

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy 30. huhtikuuta, mitä ennen faniyhdistys sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat pääsevät käyttämään ennakko-osto-oikeuttaan.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

21.9.2017 Katsojat

Seuraa Korisliigojen avausinfoa tänään klo 12 alkaen

Korisliigan ja Naisten Korisliigan yhteinen kauden avausinfo järjestetään tänään, torstaina 21.9. klo 12 alkaen Helsingissä. Tilaisuutta voi seurata livenä useamman eri kanavan välityksellä.

20.9.2017 EM-kilpailut

Koripallon EM-kotikisat kokosivat lähes 88.000 katsojaa

Viime sunnuntaina Istanbulissa päättyneiden koripallon EM-kilpailuiden katsojatilastot olivat suomalaisittain ilahduttavaa luettavaa. Helsingin EM-huumassa koettiin muun muassa kisojen korkein yleisömäärä. Kaikkiaan Susijengin EM-kotikisoja seurasi Hartwall Arenalla 87.806 katsojaa.

14.7.2017 EM-kilpailut

Susijengin EM-kisat avaaviin Ranska- ja Slovenia-otteluihin alle 500 lippua jäljellä

Susijengin EM-kotikisojen alkuun on enää alle 50 päivää. Samalla pääsyliput Susijengin otteluihin Helsinki Arenalle hupenevat hyvää vauhtia. Susijengin kahden ensimmäisen EM-koitoksen osalta on ylitetty 10 000 pääsylipun rajapyykki. Suomen Ranska- (31.8.) ja Slovenia-otteluihin on lippuja jäljellä alle 500.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

2.3.2017 Katsojat

Osallistu Veikkauksen Korisliiga-kyselyyn, voit voittaa otteluliput

Kaikkien Veikkauksen Korisliiga-kyseluun vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 5 x 2 lipun pakettia vapaavalintaisen korisliigajoukkueen otteluun.

10.2.2017 15:41 Pohjoinen alue

EM-kisojen odotetut sessioliput myyntiin maanantaina 13.2.

Helsingissä elo-syyskuussa pelattavien EM-otteluiden (EuroBasket 2017) lipunmyynnin seuraava aalto käynnistyy maanantaina 13.2., jolloin koripalloväen hartaasti odottamat sessiokohtaiset – Susijengin osalta ottelukohtaiset – liput vapautuvat myyntiin.

13.1.2017 10:09 Liittoa koskeva tiedote

EM-kisojen päiväliput myyntiin maanantaina 16.1.

Helsingissä 31.8. – 6.9.2017 pelattavien koripallon EM-kisojen päivälippujen myynti alkaa maanantaina 16.1.2017 klo 9:00. Päivälippuja vapautuu myyntiin rajallinen määrä.

Näytä lisää vastaavia