URHOtv-ennakko: Pyrinnön voittoputki KTP:n testiin

5.3.2014 Korisliigan runkosarjassa kaikki seitsemän helmikuussa pelaamaansa ottelua voittanut Tampereen Pyrintö kohtaa keskiviikon URHOtv-ottelussa KTP-Basketin Kotkassa. Kotkalaiset taipuivat täpärin pistein viime viikolla Tampereella ja hakevat nyt revanssivoittoa liigajohtajasta.

Timo Heinosen KTP kohtaa Pyrinnön Karhuvuoren Steveco Areenalla keskiviikkona. Kuva: Kai Kilappa.

Pyrintö kaatoi KTP:n perjantaina viime hetkien puolustuspään onnistumisillaan pistein 91-86 (51-41) saatuaan Antero Lehdolta 25 pistettä ja BJ Raymondilta 22 pistettä. Ryan Ayers (23/7/5 syöttöä) oli KTP:n tehokkain, kun taas Pyrintö sai tähtipelinrakentaja Sharaud Curryn (9/7/8 syöttöä) kuriin.

EuroChallenge-kautensa päätökseen saattaneet kotkalaiset ovat pelanneet viime päivät vajaamiehisinä. Pitkäaikaistoipilas Mike Poundsin lisäksi Joonas Lehtoranta ja Chris Owens ovat olleet poissa kokoonpanosta, ja Aleksi Akpaso on pelannut vajaakuntoisena. Debyyttinsä KTP:ssa on tehnyt joukkueen neljäs ulkomaalaispelaaja, 211-senttinen brittisentteri Randall Hanke.

Sharaud Curry karisteli kipsiään maanantaina kirjauttamalla Tapiolan Honkaa vastaan 21 pistettä, 11 levypalloa ja 16 syöttöä. Muutenkin kotkalaisten puolustuspelaaminen oli Honkaa vastaan ensimmäisellä puoliajalla paikoitellen ilmiömäistä. Kotkalaisilla on meneillään varsinainen ottelusuma, sillä joukkue pelaa 28.2.–7.3. välisenä kahdeksan päivän ajanjaksona neljä ottelua.

Pyrintö selvitti viime viikolla tiensä Baltian liigan puolivälieriin ja pelaa yhä tasaväkisesti runkosarjan ykkössijasta Nilan Bisonsin kanssa. Tamperelaiset voittivat kaikki seitsemän helmikuussa pelaamaansa Korisliigan ottelua hävittyään tammikuun kaksi viimeistä otteluaan vieraissa Korikobrille ja Katajalle.

KTP-Basket on puolestaan tipahtanut kolmen voiton takaa-ajoasemaan Katajaan nähden taistelussa Korisliigan kolmannesta sijasta. KTP:lla on tosin neljän voiton etumatka viidennen sijan Kauhajoen Karhuun nähden.

URHOtv:n suora lähetys KTP-Pyrintö tänään keskiviikkona 5.3. klo 18:25 alkaen.

Asiat

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

21.3.2024 15:00 Korisliiga

Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

19.3.2024 09:32 Korisliiga

Alterique Gilbert loppukaudeksi Seagullsin vahvuuteen

Korisliigan ylemmän jatkosarjan ykkösenä viihtyvä Helsinki Seagulls on solminut loppukauden kattavan sopimuksen 26-vuotiaan takapelaajan kanssa.

18.3.2024 10:17 Korisliiga

Salon Vilppaalle 1000 pääsarjaottelua täyteen

Korisliigassa parhaillaan kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Vilpas tarvitsi rajapyykkiin 24 pelikautta.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

Näytä lisää vastaavia