URHOtv-ennakko: uudistunut Korikobrat saapuu Kouvojen vieraaksi

21.11.2012 Keskiviikon URHOtv-otteluna nähdään liigaviihdettä Kouvolan Mansikka-aholta. Voitot ovat olleet Kouvolan Kouvoilla ja Lapuan Korikobrilla tiukalla viime kierroksilla, ja molemmat joukkueet hakevat uutta nostetta ailahtelevan pariviikkoisen jälkeen. Otteluun tuo lisämielenkiintoa Korikobrien uudistunut pelaajapaletti.

Gilberto Clavellin Kouvot isännöi Korikobria keskiviikon URHOtv-ottelussa. Kuva: Matti O. Koskinen.

Keskiviikkona Mansikka-ahon parketilla nähtävistä joukkueista hienoisena ennakkosuosikkina kentälle saapuu Kouvot, jonka edellisestä liigaottelusta on ehtinyt kulua viikon päivät.

 

Kouvot on voittanut neljästä edellisestä ottelustaan vain yhden, mutta joukkue näyttää olevan valmis uuteen nousuun. Uusi amerikkalaislaituri LaMarr Greer on vakuuttanut Kouvojen valmennusjohdon joukkuepelillään ja puolustuspään osaamisellaan, ja näyttää asettuvan vahvana linkkinä Chris Hesterin ja Gilberto Clavellin rinnalle.

 

Kun lisäksi Samuli Vanttaja, Antto Nikkarinen, Ilari Seppälä, Atte Perttu, Aleksi Akpaso ja Jere Luoma ovat terveiden kirjoissa, on Kouvoilla marssittaa kentälle leveä ja iskuvoimainen kokoonpano Korikobria vastaan.

 

Lapualaisten viime viikot ovat kuluneet turbulenssissa. Joukkueen amerikkalaispelaajista Chris Commons ja B.J. Holmes saivat lähtöpassit, ja päävalmentaja Nenad Stefanovic on Korikobrien verkkosivujen mukaan ”ottanut etäisyyttä joukkueeseen” Commonsin kanssa Kauhajoki-tappion kanssa sattuneen välikohtauksen jälkeen.

 

Jo pari viikkoa sitten Lapualle lennätetty pelinrakentaja Dominique Coleman korvaa Holmesin Korikobrien pelinrakentajana, ja Commonsin korvaajaksi lapualaiskorin alle on saatu viime kaudella Islannissa pelannut 203-senttinen Trey Hampton. Hampton pelannee Kouvolassa, mikäli hänen pelilupansa saapuu Suomeen ajoissa.

 

Hamptonin tilanteesta riippumatta pelinrakentaja Coleman, laituri Dwight Tolbert, Korikobrien pistetykki Samuel Haanpää sekä takamies Aleksi Huuskonen saavat keskiviikkona urakoida ylitöitä palauttaakseen Lapuan voittojen tielle. Korikobrat haki edellisen voittonsa 27. lokakuuta KTP:ta vastaan, ja joukkue on hävinnyt viimeiset neljä otteluaan.

 

Pidä silmällä

Ilari Seppälä, Kouvot:
Neljättä kauttaan Kouvoissa pelaava 188-senttinen, 19-vuotias takamies kohtaa ensimmäistä kertaa urallaan oman kasvattajaseuransa pääsarjatasolla. Seppälä pelasi edellisen kerran Kobrissa kaudella 2008/09, jolloin joukkue pelasi I Divisioonaa. Seppälä on tällä kaudella viimeistellyt Kouvoille 8,1 pistettä, 1,9 levypalloa sekä 1,7 syöttöä ottelua kohden.

 

Korisliigaa: Kouvolan Kouvot – Lapuan Korikobrat URHOtv:lla tiistaina 21.11. klo 18:25 alkaen.

 

Lisätietoja: Kouvojen ennakko
Lisätietoja: Korikobrien ennakko

Asiat

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

21.3.2024 15:00 Korisliiga

Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

19.3.2024 09:32 Korisliiga

Alterique Gilbert loppukaudeksi Seagullsin vahvuuteen

Korisliigan ylemmän jatkosarjan ykkösenä viihtyvä Helsinki Seagulls on solminut loppukauden kattavan sopimuksen 26-vuotiaan takapelaajan kanssa.

18.3.2024 10:17 Korisliiga

Salon Vilppaalle 1000 pääsarjaottelua täyteen

Korisliigassa parhaillaan kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Vilpas tarvitsi rajapyykkiin 24 pelikautta.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

Näytä lisää vastaavia