Vilpas isännöi Kouvoja YLE TV2:n runkosarjan päätöskierroksen ottelussa

26.3.2016 Korisliigan runkosarjan päätöskierroksen TV-otteluna nähdään Salon Vilppaan ja Kouvolan Kouvojen välinen kamppailu. Sarjataulukon sijoista 2-3 kamppaileva Kouvot matkustaa Salohalliin sijoista 6-7 taistelevan Vilppaan vieraaksi. Ottelussa haetaan mahdollisia pudotuspeliasetelmia, sillä joukkueet saattavat hyvinkin kohdata puolivälierissä. Lähetys ottelusta alkaa kello 16.28.

Vilpas ja joukkueen kapteeni Juho Nenonen toivottavat runkosarjan päätöskierroksella Salohalliin vieraaksi...

...Thomas Gipsonin ja Kouvolan Kouvot. Mahdollisten puolivälierävastustajien kamppailu on nähtävissä YLE TV2:n taajuudella kello 16.28 alkaen. Kuvat: Francois Perthuis & Kai Kilappa

Salohallin lehterit täyttyvät lauantaina Korisliigan päätöskierroksen otteluun, kun Vilpas isännöi mahdollista puolivälierävastustaja Kouvoja. Kello 16.35 alkava ottelu lähetetään myös YLE TV2:n taajuudella, eikä ottelusta juuri panosta ja latausta tule puuttumaan.

Sijoista 2-3 taisteleva Kouvot ja sijoista 6-7 kamppaileva Vilpas saattavat hyvinkin kohdata toisensa ensi viikolla käynnistyvissä puolivälierissä. Tämä tapahtuu, mikäli päätöskierroksella Vilpas voittaa Kouvot ja kuudetta sijaa hallinnoiva Seagulls häviää BC Nokialle, tai jos Kouvot voittaa ja Kauhajoen Karhu häviää vierasparketilla Joensuun Katajalle.

Lauantain kamppailussa kohtaavat kaksi Korisliigan kuumimpiin joukkueisiin lukeutuvaa ryhmää. Kouvot on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan seitsemän, kuten myös Vilpas. Vilppaan kymmenen ottelun otanta on siinäkin mielessä oiva otos salolaisten kevätkunnosta, sillä tuon kymmenen ottelun ajan sentteri Sherman Gay on edustanut viikinkiryhmää.

Gay on tällä kymmenen ottelun ajanjaksolla ollut salolaisten pisteykkönen, pussittaen keskimäärin 16,6 pistettä ottelua kohden. Levypalloja sentterin käsiin on tarttunut 6,4 ottelua kohden. Monipuolinen laituri Monyea Pratt on kevään koittaessa noussut joukkueen moottoriksi etenkin puolustuspäässä parkettia, kirjauttaen keskiarvoikseen 11,5 pistettä, 8,9 levypalloa, 3,2 syöttöä ja 2,1 riistoa ottelua kohden koko kauden ajalta.

Vilppaan hyökkäyksen moottori Doug Wiggins (15,7/4,3/5,5 syöttöä/2,3 riistoa) on haastava pideltävä joukkueelle kuin joukkueelle ja Vilppaan jenkkinelikon täydentää penkiltä 13,7 pistettä ja 5 levypalloa illassa toimittava iso laituri Austin Dufault.

Vilppaan kotimainen osasto on sekin löytänyt kevään mittaan oivan pelivireen. Kapteeni Juho Nenonen (11,4/5,3) upottaa keskimäärin 2,5 kolmosta ottelua kohden ja Pyrinnöstä lainasopimuksella loppukaudeksi saapunut takamies Alex Vaenerberg (5,6/2,1 syöttöä) on tuonut päävalmentaja Mikko Tupamäen kaipaamaa energiaa ykköspaikalle.

Laiturin tontilla töitä paiskivat Ilmari Kallio (4,0/2,0) ja Okko Järvi (7,2/2,0) hoitavat oman osansa hyökkäyspelaamisen tukemisesta, mutta ennen kaikkea kyseinen kaksikko on Kallion johdolla vastustajan kuumimpien hyökkäyspään pelaajien lihassa. Kaksikosta molemmat ovat myös äärimmäisen tarkkoja kaukoheittäjiä. Järvi on upottanut kolmoset kuluvalla kaudella 37,9-prosenttisesti sukan läpi, Kallion syöstessä tulta kaaren takaa 43,5 prosentin tarkkuudella.

- Vilpas on pelannut hyvän loppukauden. Salohalli pursuaa kannattajia ja joukkue on vastannut huutoon, pyörittelee Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Vierasjoukkue ei pääse lähtemään otteluun aivan täydellä kokoonpanollaan. Joukkueen pistetykki D.J. Richardson huilaa viikonlopun ja palaa parketille ensi viikolla.

- Lähdemme pelaamaan laajalla rotaatiolla voitosta ja runkosarjan kakkospaikasta. Richardson aloittaa harjoittelun maanantaina, Lehtonen toteaa.

Kouvojen ryhmä on ilman Richardsoniakin varsin vahva. Ilari Seppälän (8,3/3,7 syöttöä) paluu Bisons-paidasta Kouvojen riveihin on tuonut joukkueelle yhden aseen lisää takakentälle. Seppälän lisäksi kotimaista osaamista takamiesten tonteilla edustaa huippulupaava Tuomas Hirvonen (8,8/2,9 syöttöä).

Richardsonin poissaolon vuoksi on syytä olettaa joukkueen toiseksi kovimman pistenikkarin David Gonzalvezin (14,7/3,5/2,1 syöttöä) kantavan asteen isompaa vastuuta Kouvojen hyökkäysten päättämisestä. Takakentän rotaatiossa Kyle Shiloh (11,5/5,5/3,0 syöttöä) tuo parketille monipuolisuutta ja vastaa useimmiten vastustajan liukkaimman takamiehen vartioinnista.

Sisäuhkaa Kouvojen pelaamisessa luovat maajoukkueenkin paidasta tuttu Ville Kaunisto (13,0/9,4) sekä väkivahva sentteri Thomas Gipson III (14,1/8,4). Erityisesti Gipson on korirenkaiden lähellä äärimmäisen vaikea pideltävä minkä tahansa joukkueen etukentälle, eikä Vilpas ole tässä tapauksessa mitenkään poikkeus.

- Kouvot on ollut kovassa iskussa viime aikoina. Seppälä on tuonut joukkueeseen yhden huipputason pelaajan lisää. Kouvoilla on heittää kehiin 8 pelaajan kovatasoinen rotaatio, etenkin 1-2 paikat kestävät vertailun minkä joukkueen kanssa tahansa. Gibson ja Kaunisto ovat erinomaisia levypallopelaajia ja asettavat meille kovan haasteen, tarinoi Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki.

Salossa sekä Joensuussa, Tampereella, Lapualla ja Nokialla pallo irtoaa ylösheiton merkiksi kello 16.35. YLE TV2:n lähetys Salohallista alkaa noin kello 16.25.

Korisliigan päätöskierroksen, kuten myös kaikki muut kauden 2015/2016 Korisliigan ottelut, näet myös Elisa Viihteen Fanseat.com –palvelun kautta.

 
30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

Näytä lisää vastaavia