Vilpas kasvattaa jälleen tuhtia voittoputkea – BC Nokia nappasi sarjapisteet Joensuussa

8.3.2019 21:21 Pyrintö ja Seagulls eivät taipuneet kotiparketillaan.

Vilpas ja Juho Nenonen ovat kärsineet tällä kaudella ainoastaan neljä tappiota. Kuva: Ville Vuorinen

Korisliigan runkosarjan kärkipaikkaa pitävä Salon Vilpas haki kauden toisella yrittämällään voiton myös Kotkasta KTP-Basketin kotiluolasta koriluvuin 93–100 (49–57).

Voitto oli Vilppaalle nyt kuudes peräkkäinen. Kaiken kaikkiaan salolaisilla on kasassa 31 ottelusta peräti 27 voittoa.

Kotkassa Vilpas joutui tulemaan toimeen ilman Mikko Koivistoa sekä helmikuun pelaajaksi valittua Antonio Ballardia. Kaksikon poissaolot eivät juuri vieraita haitanneet, sillä jo ensimmäisellä puoliajalla Vilpas tykitti tulostaululle 57 pistettä.

Ensimmäisen puoliajan hahmoksi nousi monipuolinen Brandon Taylor, jonka käsistä syntyi puoliaikataukoon mennessä 17 pistettä.

Toisella puoliajalla KTP nousi Vilppaan kannoille. Päätösjakson viimeiset minuutit olivat kuitenkin sarjakärjen heiniä. Vilpas tehoili viimeisellä neljänneksellä 29 pistettä, siihen ei KTP pystynyt tällä kertaa vastaamaan.

KTP:n paras oli perjantai-illassa Kevin Langford (27/7), myös Donte Thomas (17/10) onnistui hyvin. Juho Lehtoranta (15/2) toi vaihtopenkiltä mukavasti heittovoimaa.

Tasaisesti esiintyneen Vilppaan ykkönen oli Taylor (23/5/3s), jonka pistetehtailu tosin hidastui toisella puoliskolla.

KTP:n kausi jatkuu keskiviikkona Turussa Ura Basketin vieraana. Vilpas matkaa keskiviikkona Lapualle.

Ottelutilasto

BC Nokia katkaisi tappioputkensa 39 pisteen päätösjaksollaan

Edelliset kuusi otteluaan hävinnyt BC Nokia haki pudotuspelihaaveidensa kannalta arvokkaan voiton Joensuun Kataja Basketin vieraana 93–100 (48–47). Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Joensuun Urheilutalon parketilla.

Katajalta olivat poissa kokoonpanosta Kevin Bracy-Davis ja keskiviikkona Lapualla loukkaantunut Tommi Huolila.

Voitto irtosi nokialaisjoukkueelle käsittämättömän tehokkaan viimeisen neljänneksen turvin. BC Nokia latoi viimeisellä jaksolla peräti 39 pistettä.

Katajan viime aikoina loistavasti sujunut heittopeli tökki perjantaina pahemman kerran. 32 kolmosesta upposi seitsemän.

Katajan tehokkaimmat olivat Adrian Diaz (19/6) ja Topias Palmi (19/3/4s). Palmi oli kuitenkin kaaren takaa kotijoukkueen suurin tuhlailija (1/8). Myös toinen maajoukkuepelaaja Ilari Seppälä (4/3) tuskaili heittovireensä kanssa. Seppälä ei kuudella yrittämällään osunut kolmosissaan lainkaan.

Voitto oli BC Nokialle ensimmäinen päävalmentaja Tero Vasellin alaisuudessa.

BC Nokian pelaajistosta yksi oli ylitse muiden, kun Aapeli Alanen (26/4/5s) näytti kentällä taitojaan. Armin Cane (19/9/8s) puolestaan lähenteli tripla-tuplaa. Dragan Labovic ja Sean O’Mara heittivät 17 pistettä mieheen.

Kauden 12. voitto nosti BC Nokian jälleen pudotuspeliviivan yläpuolelle. Runkosarjan kärkisijoille mielivälle Katajalle tappio oli paha takaisku. Katajalla on runkosarjaa jäljellä vielä 13 ottelua.

Seagulls palasi voittojen pariin myös kotikentällään

Helsinki Seagulls on kärsinyt tällä kaudella lukuisia kirveleviä tappiota, etenkin kotoisessa Kisahallissaan. Perjantaina Seagulls kuitenkin katkaisi kolmen ottelun kotitappioiden putkensa voittamalla Kouvolan Kouvot 90–84 (46–36).

Kouvoilla on nyt plakkarissa 30 ottelusta yhtä monta voittoa kuin tappiota. Seagulls vankisti 13. voitollaan asemiaan pudotuspelijoukkueena.

Seagulls hallitsi tasaista ottelua miltei alusta loppuun. Parhaimmillaan Seagulls johti ottelua 19 pisteellä.

Ilman Wayne Blackshearia pelanneen Seagullsin sankareiksi nousivat kokeneet Timo Heinonen (20/4) ja Tuukka Kotti (23/14/6s). Reilussa 19 minuutissa kuusi kolmosta upottanut Heinonen näyttikin kotiyleisölle kauden parastaan.

– Seagullsille onnittelut! Kolmen ottelun voittoputki varmasti tuntuu hyvältä. Ainoa asia mikä harmittaa on, kun hyvä kaverini Timi kurittaa meitä tuolla lailla. Timilläkään ei ole ollut maailman helpoin kausi tänä vuonna ja nyt laittoi joka paikasta sisään. Hän oli se arkkitehti, joka teki sen eron tuossa lopussa. Ero tuli itseasiassa jo 1. puoliajalla. Tänään oli tasainen ja hyvä peli. Kokeiltiin tänään uutta systeemiä puolustuksessa ja siinä tuli vielä liian monta virhettä. Vaikka olimme heikkoja puolustuksessa, niin hävisimme kuitenkin vain 6 pistettä ja siitä on hyvä lähteä jatkamaan, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen totesi.

Kouvojen leiristä löytyi viisi pelaajaa, jotka tekivät vähintään 13 pistettä. Eniten pisteitä teki takamies Tuomas Hirvonen (16/3/2s). Myös David Gonzalvez (15/1/6s) ja Thomas Gipson III (15/10) suoriutuivat osuudestaan kiitettävästi.

Seagullsin ottelut jatkuvat ensi perjantaina juuri Kouvolassa. Kouvot isännöi sitä ennen myös Kauhajoen Karhu Basketia keskiviikkona.

Manigault ja Osku Heinonen johdattivat Pyrinnön voittoon

Tampereen Pyrintö oli tyly isäntä Pyynikillä vierailleelle Lapuan Kobrille. Kobrat ei oikein missään vaiheessa ottelua saanut otetta Pyrinnön hyökkäyksien hidastamiseen. Pyrintö vei sarjapisteet ansaitusti lukemin 106–89 (49–42).

Pyrinnön kauden 20. voiton takasivat atleettinen Kenneth Manigault ja heittokone Osku Heinonen. Manigault kasasi tilastosarakkeeseensa 26 pistettä, Heinonen puolestaan heitti 21 pistettä.

Pyrinnöltä oli kokoonpanosta sivussa takamies Antero Lehto. Lehdon saappaisiin astui varsin vakuuttavasti Eerik Harju (10/1). Myös takuuvarma Kevin Johnson Jr. (12/15) hoiti jälleen oman leiviskänsä moitteetta.

Kobrien akilleen kantapääksi koitui heikko heittotyöskentely. Kaaren takaa vierasjoukkue onnistui kuudesti. Vapaaheittoja lapualaiset heittivät ohi 11 kappaletta, 17/28.

Kobrien parhaat olivat Larry Anderson (23/5/3s), Jaron Hopkins (21/8/4s) ja Zane Waterman (19/6). Anderson tosin oli vapaaheittoviivalta joukkueensa huonoin: 2/9.

Pyrinnön haasteet jatkuvat kotikentällä keskiviikkona, kun Kataja saapuu Tampereelle. Kobrat saa keskiviikkona vieraita Salosta.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.