Vilpas tarjoili Pyrinnölle ensimmäisen tappion

21.10.2009 Korisliigassa ainoana joukkueena ilman tappioita ollut Tampereen Pyrintö kärsi keskiviikkokierroksella todellisen maratontappion Salossa, jossa Vilpas kukisti tamperelaiset peräti kahden jatkoajan jälkeen 94-91 (31-38) -tuloksella.

Roope Ahonen nousi Vilppaan tehomieheksi kahden jatkoajan trillerissä, jossa salolaiset tarjoilivat Pyrinnön ensimmäisen runkosarjatappion miesmuistiin.

Robert Turnerin johtama LrNMKY kaatoi sarjakakkosen, Kouvot.

Obie Trotterin hurja vire jatkuu - tällä kertaa hän hurjasteli 43 pistettä ja ToPolle voiton Kauhajoella.

Olkapäävammasta toipunut Jukka Matinen avitti Hongan voittoon 15 pisteellään.

Jyri Lehtosen käskyttämä Korihait haki sarjapisteet Lahdesta. Kuvat: Francois Perthuis.

Pyrintö pääsi kolmannella jaksolla 16 pisteen karkumatkalle ja johti vielä neljä minuuttia ennen neljännen jakson loppua kahdeksalla pisteellä. Vilppaan Sakari Salminen venytti kuitenkin kolmen pisteen korillaan pelin jatkoajalle. Sen lopussa Vilppaan Charlie Burgessin vapaaheittopiste siirsi ratkaisun toiselle jatkoajalle, jonka päätteeksi Lawrence Hamm ja Burgess nostivat vapaaheitoilla kotijoukkueen tasatilanteesta voittoon.

Tasaisen Vilppaan tehokkaimmaksi kohosi Roope Ahonen 22 pisteellä. Burgess sekä Samu Kaaresvirta heittivät 17 pistettä ja Hamm keräsi 16 pistettä ja 14 levypalloa.

Pyrinnön tehosta vastasivat Kenneth Lowe 30:llä ja Chris Hester 22 pisteellä. Damon Williams kahmi 17 pistettä ja 16 levypalloa.

Pyrintö hävisi edellisen kerran runkosarjakamppailun kuluvan vuoden helmikuussa. Runkosarjapelien voittoputki tamperelaisilla oli ennen keskiviikkoa ehtinyt jo venähtää 18 ottelun mittaiseksi.

Kouvot hävisi Lappeenrannassa

Pyrintö pysyi tappiostaan huolimatta sarjan kärjessä, kun kakkosena ollut Kouvot hävisi Lappeenrannassa, jossa LrNMKY otti 93-83 (32-39) -voiton.

Kouvot roikkui sitkeästi kotijoukkueen kannoilla, vaikka ei päässyt johtoon enää viimeisen neljänneksen alkuhetkien jälkeen. Viimeisen minuutin alettua eroa oli vain viisi pistettä, mutta LrNMKY onnistui lopussa tuplaamaan johtonsa.

LrNMKY pohjusti voittonsa kolmen pisteen heitoilla, jotka se upotti 58-prosenttisesti (24/14).
Voittajien tehoparin muodostivat Robert Turner 29:llä ja Anthony Johnson 27 pisteellä.

Kouvoista Kyle Shiloh heitti 27 ja Ajene Moye 19 pistettä. Ville Kaunisto kahmi 13 levypalloa.

ToPo nousi ohi Kauhajoella

Kauhajoen yhteiskoulun sali osoittautui tukalaksi paikaksi Torpan Pojille. Karhu oli jo vahvasti voiton syrjässä, mutta ToPo nousi lopulta ohi ja voittoon 96-86 (48-36) -tuloksella.

ToPo jäi alakynteen toisella neljänneksellä, jonka se hävisi 21-9. Kolmas jakso oli tasainen, mutta viimeisen kymmenminuuttisen ToPo vei peräti 33-11. Karhu menetti suurimmillaan 15 pisteessä olleen johtonsa, kun ToPo nousi edelle pari minuuttia ennen loppua.

ToPon Obie Trotter nousi pelin sankariksi peräti 43 pisteellään. Pelinrakentaja vei myös 13 levypalloa. Samuel Haanpää upotti 23 pistettä.

Karhusta Maurice Horton palasi peliin jalkavammasta toivuttuaan 23 pisteen teholla. Eldar Skamo teki kaikki 17 pistettään taukoon mennessä.

FoKoPo ahdisteli Honkaa

FoKoPo kärkkyi Espoossa kauden ensimmäistä vierasvoittoaan, mutta Honka piti lopulta ahdistelijan takanaan 86-82 (53-37) -tuloksella.

Honka näytti ratkaisevan pelin jo hyvissä ajoin, kun se nousi kolmannella jaksolla 19 pisteen johtoon. FoKoPo heräsi kuitenkin takaa-ajoon ja pääsi parhaimmillaan loppuhetkillä vain pisteen päähän.

Carl Elliott oli jälleen Hongan tehokkain, nyt 26 pisteellä. Olkapäävammastaan toipunut Jukka Matinen heitti 15 pistettä.

Honkaa valmensi sairauslomalle joutuneen Gordon Herbertin sijasta Jussi Syrjänen.

FoKoPosta Rodrick Stewart teki 24 pistettä ja Durell Vinson 22.

Korihait venyi voittoon Lahdessa

Uudenkaupungin Korihait haki Namika Lahdesta niukan vierasvoiton 83-79 (38-35) -tuloksella.

Kotijoukkueella oli viimeisen neljänneksen alussa tukevahko 13 pisteen johto, mutta Korihait käänsi pelin edukseen vietyään viimeisen neljänneksen selvästi 29-14.

Namika Lahti heitti 13 kolmen pisteen koria 50 prosentin teholla, mutta Korihait väänsi vahvemmin korin alla. Voittajilta löytyi täysi viisikko kaksinumeroiset pisteet heittäneitä, joista Ray Cunningham (17) ja Arizona Reid (16) olivat tehokkaimpia.

Namikan tuorein vahvistus Ricky Hickman oli vauhdissa 31 pisteen teholla. Pasi Pekkola heitti 16 pinnaa. Namikalta puuttui Tyrone Riley.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.