Vilppaalle 8. perättäinen voitto, myös BC Nokia ja Pyrintö voitokkaina

4.1.2017 Korisliigan vuoden 2017 ensimmäinen ottelupäivä piti sisällään kolme kamppailua. Salossa Vilpas kaatoi KTP:n 1490 katsojan edessä numeroin 79-70 (34-32), BC Nokia peittosi kotonaan sarjakärki Helsinki Seagullsin lukemin 77-69 (35-32) ja Tampereen Pyrintö haki sarjapisteet Kouvolasta 83-65 (28-35) –vierasvoitolla.

Kapteeni Michael Pounds ja Salon Vilpas seilaavat jo 8:n ottelun voittoputkessa. Keskiviikkona kaatui KTP.

Vikkeläjalkainen Joni Harjula ja BC Nokia ottivat kovan päänahan keskiviikkona, kaatamalla kotihallissaan Seagullsin.

J'Nathan Bullock oli vahvalla pelipäällä kun Pyrintö haki sarjapisteet Kouvolasta. Kuvat: Mikko Mäkelä, Erkki Hautaviita & Matti Koskinen

Salon Vilpas jatkoi myös vuotta 2017 seilaamalla myötätuulessa, kun joukkue otti jo kahdeksannen perättäisen voittonsa kaatamalla KTP:n Salohallissa lukemin 79-70 (34-32). Voitolla Vilpas nousi vain voiton päähän sarjakärki Seagullsista.

Salohallin 1490-päinen kotiyleisö pääsi revittelemään äänijänteitään toden teolla ottelun kolmannen ja neljännen jakson taitteessa, kun Vilpas oli jo naulata ottelun voittotaistelun päättyneeksi. Päätösjakson alussa Matias Ojalan kakkosella kotijoukkue naulasi 13-2 –runin päätökseensä ja nousi jo ratkaisevan tuntuiseen 60-43 –johtoon.

KTP heräsi kuitenkin vielä taisteluun mukaan Salohallin viime kauden suosikkien, sentteri Sherman Gayn ja laituri Monyea Prattin johdolla. Gayn hyppyheitto noin kaksi minuuttia ennen päätössummeria kavensi kotijoukkueen johdon jo kolmeen pisteeseen.

Tämän jälkeen Vilppaan viimeaikojen tavaramerkiksi muodostunut ärhäkkä ja tiivis puolustus nousi parrasvaloihin. Viimeisen kahden minuutin aikana vain takamies Joni Herrala onnistui kartuttamaan vierailijoiden pistetiliä kolmosellaan, Vilppaan karatessa lopulta komeaan 79-70 –kotivoittoon.

Kotijoukkueen voiton takuumiehinä toimivat 15 pistettä, 6 levypalloa, 5 syöttöä ja 4 riistoa tilastorivilleen naputellut sisäpelaaja Al’lonzo Coleman sekä 16 pistettä säkin pohjalle pussittanut Okko Järvi.

KTP:n tehokaksikkona toimi 15 pistettä heittänyt ja 5 levypalloa repinyt Gay, sekä varsin mehukkaasti vain syötön päähän tripla-tuplasta jäänyt Pratt, joka muovasi tilastorivikseen 22 pistettä, 19 levypalloa, 9 syöttöä ja 3 riistoa.

Ottelutilastot: Vilpas - KTP

BC Nokia piti lokit takanaan

BC Nokia palasi voittojen tielle keskiviikon liigakierroksella, kun se kaatoi kotihallissaan sarjakärki Seagullsin. Kotijoukkue onnistui pitämään Seagullsin kirin aisoissa ja piti sarjapisteet lopulta Nokialla 77-69 (35-32) –kotivoitolla.

Ottelun ratkaisu nähtiin Salon kamppailun tapaan kolmannen ja neljännen jakson taitteessa. Laituri Sefton Barrettin johdolla BC Nokia runnoi 12-3 –runillaan kotijohdon jo numeroihin 61-45, kun päätösjaksoa oli pelattu kaksi minuuttia.

Seagulls käynnisti raivoisan kirin ja onnistui nousemaan aina energisen Antti Niskasen osumilla kolmen pisteen kosketusetäisyydelle päätösminuutille lähdettäessä. Barrettin kolmonen venytti johdon kuitenkin pikaisesti takaisin kuuteen pisteeseen, eikä BC Nokian puolustus antanut Seagullsin enää aiheuttaa kotiyleisölle ylimääräisiä sydämenlyöntejä. Loppulukemat 77-69 viimeisteli vapaaheittoviivalta Barrett.

- Pääsimme peliin alusta lähtien hyvällä energialla. Kolmannet jaksot on olleet vaikeita, mutta nyt jätkät ottivat kapteeni Hirvikosken johdolla puoliajalta jo hyvän latauksen kolmannelle, iloitsi BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen.

- Lopussa, en tiedä aloimmeko jännittämään, mutta tuli helppoja menetyksiä ja muutama nukahdus, joista Seagullsin tasoinen joukkue rankaisee.

Kotijoukkueen riveistä vahvinta jälkeä teki ottelun voiton näätäpaidoille naulannut Barrett, joka urakoi reilussa puolessa tunnissa tupla-tuplan 21 pisteellä ja 10 levypallolla. Hienoja otteita esittivät myös 12 pistettä ja 4 koriin johtanutta syöttöä tililleen kirjauttanut Eldar Skamo sekä 13 pistettä heittänyt sentteri Papa Dia.

Lokkipaitojen takamies Antto Nikkarinen tarjosi vierailijoille vahvat noin 34 minuuttia takakentällä, pussittaen 14 pistettä ja jakaen 8 koriin johtanutta syöttöä. Seagullsin pisteykkösenä toimi Susijengi-sentteri Gerald Lee jr. 15 pisteellä.

Ottelutilastot: BC Nokia - Seagulls

Pyrintö karkasi päätösjaksolla

Tampereen Pyrintö oli ikävä vierailija Kouvolan Mansikka-ahon urheiluhallin illassa, tamperelaisten hakiessa sarjapisteet Kouvoilta komean 83-65 (28-35) –vierasvoiton myötä. Voitolla Pyrintö otti Kouvoihin sarjataulukossa voiton verran hajurakoa. Keskiviikon jälkeen Kouvot majailee sarjataulukon sijalla 8 ja Pyrintö sijalla 7.

Manskarin kirkkaiden valojen alla pelatun ottelun ratkaisu nähtiin vasta päätösjaksolla, jonka Pyrintö veivasi nimiinsä vastaansanomattomasti lukemin 32-15.

Kotijoukkueen sentteri Rakeem Buckles toi Kouvot kolmen pisteen päähän donkillaan päätösjakson kolmannen peliminuutin alkajaisiksi, mutta tämän jälkeen kentällä tuntui olevan vain punapaitainen joukkue. Pyrintö tulitti Bucklesin korin jälkeen reilussa kuudessa minuutissa 26-4 –runin, eikä ottelun voittajasta ollut tämän jälkeen enää epäselvyyttä. Loppulukemat 83-65 kavensi tuloastululle kolmosellaan Nicolai Andersen.

Pyrinnön Ricky Minard (17 pistettä/9 levypalloa/6 syöttöä) ja J’Nathan Bullock (21/9) jäivät kumpainenkin vain levypallon päähän tupla-tuplasta. Kaksinumeroisille pistelukemille itsensä heittivät myös Antero Lehto (15/6 syöttöä) sekä tarkkakätinen Topias Palmi (17/6).

Kotijoukkue Kouvojen valopilkkuina tuikkivat tappiosta huolimatta tupla-tuplan toimittanut Buckles (16/11/3 riistoa), sekä vahvat 34 minuuttia pelannut Michael Cuffee (20/8 levypalloa/3 syöttöä).

Ottelutilastot: Kouvot - Pyrintö

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.