Vilppaan Abraham Kuukauden pelaaja

4.3.1999 Suomen Koripalloliitto on valinnut Salon Vilppaan Faisal Abrahamin miesten SM-sarjan helmikuun pelaajaksi.

Abraham, 24 vuotta ja 200 cm, on ollut hyvään vireeseen päässeen Vilppaan tukipilari. Vilpas on SM-sarjan kansallisen lohkon toisena Äänekosken Huiman jälkeen. Abraham on puolestaan SM-sarjan pistetilaston neljäs 20,1 pisteen keskiarvolla, levypallotilaston kakkonen (13,5) ja torjuntatilaston ylivoimainen ykkönen huikealla 3,81 torjuntakeskiarvollaan. Lisäksi Abraham on sarjan seitsemänneksi tarkin kahden pisteen heittäjä (59,1%).

Salon Vilpas oli ennen joulutaukoa suurissa vaikeuksissa joutuen kahdeksan ottelun tappiokierteeseen, mutta on Abrahamin johdolla voittanut vuoden 1999 aikana käymästään 14 ottelusta 11. Salolaisjyrän alle ovat jääneet mm. Tapiolan Honka, TeamWARE ToPo ja Äänekosken Huima.

Kauden ainoan "tripla-tuplan" saalistaja

Helmikuun aikana Vilpas pelasi seitsemän ottelua, joista se voitti kuusi. Faisal Abraham oli tärkeä voitonavain salolaisryhmälle merkkauttaen kyseisissä seitsemässä ottelussa tilastoihin keskimäärin 22,3 pistettä, 18,4 levypalloa ja 3,6 torjuntaa. Joukkoon mahtui mm. 21.2. pelattu Vilpas-Korihait -ottelu, jossa Abraham takoi 34 pistettä, repi 26 irtopalloa ja torjui vastustajan heiton seitsemästi.

Faisal Abraham on myös kuluvan pelikauden ainoa pelaaja miesten SM-sarjassa, joka on kirjauttanut harvinaisen "tripla-tuplan" eli kaksinumeroiset lukemat kolmessa eri tilastokategoriassa. Tämän tempun Abraham teki 4. lokakuuta Pyrbasketia vastaan, jota hän rankaisi 21 pisteellä, 13 levyrillä ja 11 torjunnalla. Kyseinen "tripla-tupla" oli kahdeksas kautta aikojen miesten SM-sarjassa.

Aiemmin tällä kaudella Kuukauden pelaajaksi on valittu Tapiolan Hongan Roope Mäkelä (tammikuu), Kouvojen Anthony Allison (joulukuu), Kouvojen Mikko Sydänmaanlakka (marraskuu), Pussihukkien Ryan Bond (lokakuu) sekä Hongan Markus Hemdahl (syyskuu).

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia