Vilppaan Mikko Koivisto: ”Odottavilla fiiliksillä”

5.5.2018 19:38 Salon Vilpas ja Kauhajoen Karhu Basket aloittavat taistelun Pantterista sunnuntaina Salohallin kimaltelevalla parketilla. Paljon nähnyt, viime keväänä Vilppaan kanssa finaaleissa käynyt ja Loimaan Bisonsin riveissä kaksi mestaruutta tililleen haalinut Mikko Koivisto tietää, mitä Pantterin saalistaminen Saloon vaatii.

Korisliigassa 281 ottelua yhdeksän kauden aikana pelannut ja kaukopallot säkin pohjalle tuona aikana 40,3% tarkkuudella nakuttanut Mikko Koivisto ei varsinaisesti ainakaan lisää huilipäiviä ennen finaaleja kaipaa.

 

Odottavilla fiiliksillä tässä kieltämättä ollaan, Koivisto toteaa finaalien alla.

 

- Pikku breikit ottelusarjojen väleillä ovat oikein tervetulleita, mutta kyllä tämä viikko on tuntunut jo todella pitkältä. Ihan kiva, että sunnuntaina päästään jo pelaamaan.

 

Korisliigan runkosarjan ylivoimaista ykköstä vastaan finaalisarjassa astelee vähintäänkin yhtä ylivoimainen kakkonen. Karhu Basket selvitti tiensä kakkospaikalta finaaleihin häviämällä vain yhden ottelun välieräsarjassa BC Nokiaa vastaan.

 

- Karhu on yksi sarjan kovimmista kotijoukkueista. Olen ollut Salossa nyt kaksi kautta, eikä siellä yhtään helppoa matsia ole pelattu, Koivisto muistuttaa.

 

- Tällä kaudella emme taida olla olleet täydessä kunnossa Kauhajoen reissuilla, mutta kyllä kotijoukkue voiton on molemmilla kerroilla ansainnut.

 

Erilainen haaste

 

Vilpas punnersi tiensä finaaleihin ohi KTP:n (3-1) ja Seagullsin (4-0). Finaaleissa vastaan asettuu kaksikkoa pykälän kovempi ja selvästi erilaisen haasteen asettava joukkue.

 

- Vastaan tulee hyvin erilainen joukkue kuin mihin ehdimme kahden ensimmäisen pudotuspelikierroksen aikana tottumaan. Karhulla on todella laadukas ja laaja joukkue, jossa useampi pelaaja pystyy rankaisemaan puolustuksen nukahduksista, Koivisto huomauttaa.

 

- Selkein ero Karhun joukkueessa suhteessa muihin on joukkueen etukenttä, jossa Gregory Mangano tuo isona ja todella hyvänä heittäjänä valtavia haasteita puolustukselle. Stephen Maxwell ja Flenard Whitfield nelospaikalla ovat sitten taas täysin erilaisia pelaajia. Heidän kanssaan täytyy olla koko ajan erittäin valppaana.

 

Miltä Vilppaan oma pelaaminen sitten on näyttänyt? Teemu Rannikon loukkaantuminen juuri pudotuspelien kynnyksellä sai kylmän hien virtaamaan salolaisfanien selässä, mutta alkukangertelujen jälkeen viikinkipursi näyttää seilaavan oikealla kurssilla.

 

- Parhaimmillaan hyökkäyksemme on alkanut näyttämään jo todella hyvältä pienien alkuvaikeuksien jälkeen. Teemun tipahtaminen pois asetti luonnollisesti haasteita muille takamiehillemme, jotka joutuivat ottamaan haltuunsa isomman roolin kuin mihin olivat kauden aikana tottuneet, Koivisto pyörittelee.

 

- Parhaimmillaan olemme saaneet hyökkäyksemme rullaamaan todella hyvin ja koko viisikkomme pysyy pelin sisällä. Vielä kärsimme kuitenkin niistä hetkistä, jolloin hyökkäyksemme jumiutuu staattiseksi pomputtamiseksi, mutta ne hetket ovat vähentyneet jatkuvasti.

 

Pantteri pyydystetään puolustamalla

 

 

Koiviston oma rooli salolaisten hyökkäyksessä on paljon suurempi, kuin pelkästään tilastoista voisi päätellä. Pudotuspeleissä Susijengin paidastakin tuttu korisukan kurittaja on tehnyt 8,6 pistettä ja jakanut 1,3 syöttöä ottelua kohden. Kolmoset ovat kuitenkin sujahtaneet nailonverkon läpi peräti 42,5% tarkkuudella ja mies vaatii osakseen jatkuvaa huomiota hyökkäyspäässä.

 

Vilpas käyttääkin Koiviston painovoimaa hyökkäyspäässä hienosti ja rytmittää hyökkäyspelaamista pallottomia skriinejä sisältävillä peleillä, joissa Koivisto on avainasemassa.

 

- Välillä on hyvä tasapainottaa hyökkäystä pallottomalla liikkeellä, ettei siitä tule pelkkää palloskriinien jauhamista. Välillä on hyvä luoda etuja myös muilla tavoin, Koivisto pohtii.

 

- Ymmärrän kuitenkin oman arvoni hyökkäyksen sisällä. Meikäläisestä harvoin autetaan hirveästi, jolloin tuon lisää tilaa kentälle, oli valittu hyökkäyksemme mikä tahansa.

 

Hyökkäyksellä voitetaan pelejä, mutta onko vanha totuus silti se, että puolustus voittaa mestaruuksia? Perinteinen kysymys, Mikko Koivisto: Millä keinoin Pantteri pyydystetään Saloon?

 

- Perinteiseen kysymykseen perinteinen vastaus. Lähdemme puolustuksen kautta ratkomaan Karhun tarjoamia haasteita ja selvittämään tietämme kohti Pantteria, Koivisto linjaa.

 

- En tiedä vedänkö kotiin päin, mutta väitän, että muut joukkueet eivät yllä säännönmukaisesti siihen intensiteettiin ja aktiivisuuden tasoon, mitä me pystymme pitämään yllä puolustuspäässä. Hurja intensiteetti ja joukkuetaktiikan toteuttaminen puolustuspäässä tulevat olemaan avaintekijöitä, mikäli haluamme mestaruutta juhlia.

Asiat

 
22.4.2024 12:44 Korisliiga

Kauhajoen ja Seagulls toinen välierä maanantaina vapaasti katsottavissa Jimillä

Korisfaneja hemmotellaan maanantaina, kun Korisliigan toiset välierät pelataan. Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin toinen välierä on vapaasti katsottavissa Jimiltä alkaen klo 18:15.

22.4.2024 12:39 Korisliiga

Riku Laine Tampereen Pyrintöön

Pyrintö on solminut uuden 1+1 muotoisen pelaajasopimuksen 26-vuotiaan Riku Laineen kanssa. Kahdeksan kautta Korisliigaa pelannut Laine tunnetaan kovana työntekijänä, joka on valmis taistelemaan joukkueensa eteen viimeiseen saakka.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

18.4.2024 10:59 Korisliiga

Valtteri Mervola Saksasta Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on kiinnittänyt riveihinsä kahden vuoden sopimuksella 22-vuotiaan Valtteri Mervolan. Päättyneellä kaudella Mervola edusti Saksan ProB sarjassa Ehingeniä.

17.4.2024 12:29 Korisliiga

Kion Williams jatkaa Pyrinnössä

Pyrinnön oma kasvatti Kion Williams tullaan näkemään Tampereen Pyrinnön paidassa myös ensi kaudella, sillä Pyrintö on solminut miehen kanssa 1+1-mallisen sopimuksen.

17.4.2024 10:29 Erotuomarit

Korisliigan välierien erotuomarit valittu

Torstaina jatkuvissa miesten Korisliigan välierissä oikeutta jaetaan yhdeksän erotuomarin tiimillä.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

15.4.2024 12:50 Korisliiga

Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu

Korisliigan välierät käynnistyvät torstaina 18. huhtikuuta Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välisellä ottelusarjalla. BC Nokia ja Kataja Basket aloittava päivää myöhemmin.

Näytä lisää vastaavia