Vyyryläinen luotsiksi, Kaaresvirta jatkaa Salossa

7.5.2010 Korisliigassa pelaavan Salon Vilppaan ”viikinkilaiva” siirtyy uusiin ohjaimiin. Kaarinasta kotoisin oleva 48-vuotias Kimmo Vyyryläinen ottaa valmennusvastuun salolaisjoukkueessa. Philip Dejworekin kolmivuotinen urakka joukkueen peräsimessä päättyi kevään liigakarsintoihin.

Samu Kaaresvirta jatkaa Vilpas-miehistössä.

Kimmo Vyyryläinen on Vilppaan uusi valmentaja. Kuvat: Matti Koskinen & Ura Basket.

Vilppaan ja Dejworekin tiet erosivat yhteisymmärryksessä. Dejworek lähti alkuviikosta kotiinsa Etelä-Saksan Ulmiin, ja miehen suunnitelmissa on löytää valmennuspesti kotimaasta.

- Nämä vuodet ovat olleet hienoa aikaa nuorelle valmentajalle. Viime kausi oli henkisesti erittäin raskas, ja pieni tauko on ollut enemmän kuin paikallaan. Valmennushommat ovat edelleen ykkösvaihtoehtona, Dejworek kertoo.

Vilppaan uusi päävalmentaja Kimmo Vyyryläinen on pitkän linjan koripallomies. Aktiiviurallaan heittävän takamiehen roolissa häärännyt Vyyryläinen pelasi SM-sarjassa Turun NMKY:n riveissä 16 kauden ajan 1982-98.

Valmennuksen parissa Vyyryläinen aloitti tiensä Kaarinan Urassa 2000-03, ja samaan aikaan hän oli mukana nuorten maajoukkuevalmentajana viiden vuoden ajan. Vyyryläinen suoritti koripallon ammattivalmentajatutkinnon Vierumäellä 2004, ja siirtyi Korisliigaan Korihaiden peräsimeen kaudeksi 2004-05. Paluu Turkuun toteutui 2006-07, jolloin hän toimi Turun NMKY:n päävalmentajana ja seuran valmennuspäällikkönä. Kaudella 2008-09 Vyyryläinen toimi Ura Basketin päävalmentajana I divisioonassa.

Kimmo Vyyryläinen on toiminut myös Aurajoen Urheilulukion koripallovalmentajana 15 vuoden ajan ja jatkaa toimessa myös tulevalla kaudella.

- Olen seurannut Vilppaan otteita jo vuosikausia. Viime kaudellakin näin lähes kaikki kotiottelut. Seura on hyvin hoidettu, ja koko kaupungissa on menossa hieno korisbuumi. Näin turkulaisena tuntuu kovin ihmeelliseltä, että kaupungilla yleensä kuhistaan koripallosta, toteaa uusi päävalmentaja.

Ensi kauden tavoitteista hän ei ole vielä valmis puhumaan. Joukkueiden voimasuhteet ovat vielä alkutekijöissään.

- Tavoite kuitenkin on, että Vilpas ei ensi kaudella taistele putoamista vastaan. Joukkueessa on jo nyt potentiaalia, mutta tarvitsemme pari kotimaista vahvistusta ryhmään. Jenkkitilanne ratkaistaan sitten, kun kotimainen osasto on kunnossa, Vyyryläinen toteaa.

Kaaresvirta jatkaa

Vyyryläisen ensimmäiset tehtävät Vilppaassa liittyvät joukkueen kokoamiseen. Vilppaan pelaajaneuvottelut ovat käynnistyneet varsin leppoisasti, mutta tahti tulee kiihtymään valmentajan varmistumisen myötä.

Tärkeä palanen on Samu Kaaresvirran jatkosopimus viikinkipaidassa. Kouvolasta viime kaudeksi Saloon palannut Kaaresvirta pelasi seitsemänneksi eniten minuutteja Korisliigassa kaudella 2009-10. Keskiarvoikseen 192-senttinen ja 29-vuotias Kaaresvirta viimeisteli 10,0 pistettä ja 2,9 levypalloa. Hän oli sarjan toiseksi tarkin kaukoheittäjä onnistuttuaan kolmoskaaren takaa 41,3 prosentin sihdillä.

- Ei täältä ole ollut hinkua minnekään. Olen parhaassa koripalloiässä, ja homma maistuu edelleen hyvältä. Kohti uusia seikkailuja uusin opein, tuumi Kaaresvirta.

Vilppaan tämän kauden joukkueesta Kaaresvirran lisäksi ainoastaan Tuomas Tenkasella on sopimus ensi kaudesta.

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia